OPINIONS

Ασχολείται; Τον ενδιαφέρει;

UEFA President Aleksander Ceferin, right, leads at the executive committee as UEFA General Secretary Theodore Theodoridis prepares his papers in Athens, Thursday, Sept. 15, 2016. Michel Platini reluctantly handed over the reins of power in European soccer to Aleksander Ceferin, a little-known Slovenian lawyer who won the UEFA presidential election by a landslide on Wednesday. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
UEFA President Aleksander Ceferin, right, leads at the executive committee as UEFA General Secretary Theodore Theodoridis prepares his papers in Athens, Thursday, Sept. 15, 2016. Michel Platini reluctantly handed over the reins of power in European soccer to Aleksander Ceferin, a little-known Slovenian lawyer who won the UEFA presidential election by a landslide on Wednesday. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει τις επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη συνάντηση του Big-4 και διερωτάται: ο Θόδωρος Θεοδωρίδης ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Big-4 με τους αρμόδιους φορείς στο Σύνταγμα, ωστόσο η συνέχεια -όπως αναμενόταν για πολλούς- είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Το ματς Λαμία-ΠΑΟΚ και η φάση με το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ήταν το νέο κομμάτι στο παζλ που διαμορφώνεται και αποτελείται από πολλά κομμάτια!

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε και η αντίδραση του Ολυμπιακού, μέσω μάλιστα ανακοίνωσης! Βέβαια, τα μηνύματα είχαν δοθεί. Εδώ στο Sport24.gr άλλωστε, σε σχετικό άρθρο μας μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Big-4, γράφαμε για « Φουλ επίθεση και στη συνέχεια». Λίγες ώρες μετά, εστάλη το πρώτο μήνυμα μέσω της ανακοίνωσης.

Η ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ VAR

Την Τετάρτη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στεκόταν στη χρήση του VAR. Στο ότι δεν χρησιμοποιείται σωστά και μάλιστα με παραδείγματα αλλοίωσης αποτελεσμάτων, όπως στο Βόλος-Ολυμπιακός που έφερε και την τιμωρία (έστω και μικρή) των Φωτιά και Ευαγγέλου. Την Πέμπτη στη Λαμία, με το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ έγινε το… έλα να δεις. Ο διαιτητής έλεγε στους παίκτες ότι κόλλησε το VAR, ο τέταρτος ότι το είδαν και κόλλησε μετά. Ακολούθησε και η ανακοίνωση της ΚΕΔ, αλλά ποιος από τον Ολυμπιακό να πιστέψει τους ισχυρισμούς της; Άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» όπως και στο ματς στο Βόλο, είχαν σταθεί στις συνομιλίες. Να βγουν στη δημοσιότητα και να φανεί ακριβώς τι έχει συμβεί.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ FIFA, UEFA, ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων», υπήρξε αναφορά σε FIFA, UEFA, αλλά και στην Πολιτεία. «Είναι προ των ευθυνών τους», τονίστηκε χαρακτηριστικά και είναι ξεκάθαρο πως στον Ολυμπιακό περιμένουν… Στοιχεία άλλωστε υπάρχουν και ο Ολυμπιακός τα έχει καταθέσει. Έχει προχωρήσει και σε σχετικές καταγγελίες και ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα. Πολύ απλά, γιατί βλέπει μια κατάσταση που θέτει σε αμφισβήτηση τη συνέχεια του πρωταθλήματος. «Αυτό το πρωτάθλημα είναι στημένο και δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε στο πιο σκληρό σημείο της ανακοίνωσής της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ο Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ;

Στη συνάντηση του Big-4 υπήρξε παρουσία στελεχών της FIFA και της UEFA. Άνθρωποι που για διαφορετικό λόγο ο καθένας, ήθελαν να ακούσουν τις απόψεις των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου. Οι κ.κ. Χούμπελ, Πέρι, Νικολά, Λάκοβιτς, Γεωργίου, ήταν εδώ. Θα μπορούσε βέβαια σε μια τέτοια συνάντηση και με μεγάλο ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρεθεί και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης. Ο γενικός γραμματέας της UEFA άλλωστε, δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη του στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον Μάρτιο του 2019 βρέθηκε στον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας στο Βαντούζ και φωτογραφιζόταν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και άλλα στελέχη που απέναντί τους είχαν βάλει τον Ολυμπιακό. Όπως ο κ. Βρακάς, με μια έκθεση που δημιούργησε πολλά ρωτήματα στον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός το 2017.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης στο ετήσιο συνέδριο της UEFA και παρουσία των κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Αυγενάκη, τόνιζε χαρακτηριστικά: «Ως UEFA θα στηρίξουμε την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας και των στημένων αγώνων». Η απορία που δημιουργείται μετά τις τελευταίες εικόνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρη. Ασχολείται; Τον ενδιαφέρει; Θέλει να βρεθεί κάποια λύση;

Πριν λίγες ημέρες, στην εκπομπή «Δίκη» στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Σταύρος Κοντονής πάντως, είχε σταθεί στη συνδρομή του Θόδωρου Θεοδωρίδη. Είχε κάνει ειδική αναφορά στο γενικό γραμματέα της UEFA, τονίζοντας: «Αν δεν υπήρχε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, αλλά και ο μακαρίτης Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο εντεταλμένος τότε της UEFA για την κρίση στην Ελλάδα, αμφιβάλλω πολύ αν θα τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά όσο τα καταφέραμε».

Βέβαια, τα ερωτήματα εύλογα. Τι ακριβώς κατάφεραν όλο αυτό το διάστημα; Όλα στον… αέρα δείχνουν, με εκλογές στην ΕΠΟ γρηγορότερα, αλλαγή αρχιδιαιτητή, περισσότερους ξένους διαιτητές…

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ «ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ»

Στον Ολυμπιακό δεν έχουν δώσει στίγμα για τις επόμενες κινήσεις τους. Προφανώς και περιμένουν να δουν τι θα αποφανθούν οι αρμόδιοι φορείς, αν θα παρέμβουν FIFA, UEFA και Πολιτεία και αν φυσικά θα υπάρξει νέα συνάντηση, όπως είχε ειπωθεί, σε ένα μήνα. Η αίσθηση που υπάρχει πάντως, είναι πως ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε όλη αυτή τη διαδρομή, δεν θα είναι «κομπάρσος».

Δυναμική αντίδραση άλλωστε περιμένει και ο κόσμος της ομάδας που πιστεύει ότι με τα λάθη που γίνονται, αλλοιώνεται το φετινό πρωτάθλημα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που πολλοί ζητούν από την ΠΑΕ να μη μείνει σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, αλλά να προχωρήσει σε πιο δραστικές αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ