OPINIONS

Σε άλλη παραλία

Σε άλλη παραλία

Αρμόδιοι που παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην παραλία του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράγοντες που ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους power game και την καλύτερη ατάκα. Καλώς ήρθατε στην παράσταση “Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας”

Πρέπει να πάρουμε το μέρος κάποιου σε αυτό το πανηγύρι με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας; Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε γραφικοί αλλά κάπου υπάρχει και ένα όριο. Η μάλλον θα έπρεπε να υπήρχε. Ειδικά για αυτούς που είναι οι αρμόδιοι για σοβαρά θέματα. Και το ποδόσφαιρο είναι, ακόμα, σοβαρή υπόθεση για πολύ κόσμο. Για τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ όμως δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε όριο, αλλά ούτε και σοβαρότητα. Τις ομάδες σε αυτή τη φάση τις αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα ακόμα και αν παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, γιατί σε αυτή την υπόθεση δεν θα το έκανα, αν δεν είχαν βγάλει άλλοι τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια τους στην παραλία. Άλλωστε με αυτή τη συμπεριφορά αυτοί επιλέγουν να είναι κομπάρσοι.

Έχουμε και λέμε...

Ο Σταύρος Κοντονής δεν ήθελε ποτέ να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου. Το προσπάθησε με πολλούς τρόπους να γράψει το όνομά του στην ιστορία ως η Θάτσερ της Ελλάδας (στο ποδόσφαιρο γιατί στα υπόλοιπα κομμάτια το κάνει ο προϊστάμενός του) το παλεύει μέχρι το 90' και μάλλον θα τα καταφέρει. Έχει χρησιμοποιήσει διάφορες δικαιολογίες, πιπιλάει και την καραμέλα της “κοινωνικής ειρήνης” με κάθε ευκαιρία, αλλά η ουσία είναι ότι θέλει κάτι οριστικά αρνητικό για επικοινωνιακούς λόγους. Η παρουσία του στη συγκεκριμένη θέση εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχει δώσει καμία λύση, σε κανένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Προφανώς θέλει να μπορεί να λέει: “Ναι αλλά εγώ έδωσα γροθιά στο μαχαίρι και ματαίωσα τον τελικό”. Και; Το κέρδος από τις συνεχείς αναβολές και ματαιώσεις ποιο είναι;

Πέρα από αυτό δεν αναγνωρίζεται σε κανέναν πολιτικό παράγοντα το δικαίωμα να παρεμβαίνει στον ορισμό διαιτητών ή βοηθών σε έναν αγώνα. Και μόνο η πρόθεση αυτή, δείχνει ότι ο Σταύρος Κοντονής επιθυμεί κυρίως να φαίνεται ότι κάνει κάτι χωρίς να υπηρετεί κάποιο πραγματικό σχέδιο εξυγίανσης του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ, από την πλευρά της, έχει στην πλάτη της διαχρονικά πολλές αμαρτίες. Μπορεί να μην αφορούν (μόνο) αυτή τη διοίκηση, μπορεί να έχουν ή όχι και ποινική διάσταση (αυτό δεν θα το αποφασίσουμε εμείς) και το σίγουρο είναι πως δεν είναι αγαπητή, σχεδόν σε κανέναν. Αυτό την κάνει και πιο εύκολο στόχο για όλους μας, άρα και για τον υφυπουργό Αθλητισμού που γνωρίζει ότι χτυπώντας την ομοσπονδία φτιάχνει αρκετά το προφίλ του. Το κάνει καιρό τώρα και θα συνεχίσει να το κάνει. Είναι το εύκολο της υπόθεσης. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δεν βγάζει εκτός και αν πιστεύει ότι η FIFA και η UEFA θα παρατήσουν έτσι εύκολα το αυτοδιοίκητο επειδή (πιστεύει ότι) τους έχει πείσει ότι έχει δίκιο.

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι η ΕΠΟ δεν κάνει το δικό της παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι επειδή ήδη είναι εκνευριστική και το έχει αποδεχθεί δεν την απασχολεί να γίνεται και σπαστική! Δηλώνει λοιπόν ότι στην περίπτωση των βοηθών του τελικού “έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα”. Δεν μας νοιάζει ποιος δουλεύει ποιόν, στην ολέθρια σχέση ΕΠΟ-Κοντονή. Το ερώτημα είναι γιατί η ΕΠΟ που μας έχει πρήξει τα συκώτια με το αυτοδιοίκητο δηλώνει δημόσια πως συμφώνησε κάτι για τη διαιτησία με κάποιον στον οποίο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε τέτοια θέματα; Να υποθέσουμε ότι κάνει πλακίτσα με την πλευρά του υφυπουργού; Σοβαρή συμπεριφορά δεν την λες. Για ακόμα μια φορά.

Αυτοί λοιπόν είναι που θα λύσουν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοί που δεν μπορούν να διοργανώσουν έναν αγώνα ακόμα και χωρίς οπαδούς στις εξέδρες. Αφού ήδη έχουν αναγνωρίσει και αποδεχθεί την ήττα τους (κυρίως το κράτος εκπροσωπούμενο από τον υφυπουργό Αθλητισμού) από τους κάφρους στους οποίους χάρισαν ένα άδειο γήπεδο, αποδεχόμενοι την ανικανότητά τους, γελοιοποιούν μέχρι τέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο στο όνομα της βεντέτας του υπάρχει μεταξύ τους.

Οι ομάδες; Διαβάστε ανακοινώσεις και θέσεις και βγάλτε συμπέρασμα. Αν πραγματικά υπήρχαν παράγοντες που θέλουν να είναι καλύτεροι από την ΕΠΟ και τον Κοντονή συντονισμένοι και συνασπισμένοι θα τους τραβούσαν το αυτάκι και δεν θα προσπαθούσαν να τους συναγωνιστούν. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν οι “μεγάλοι” του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ότι από πρωταγωνιστές γίνονται κομπάρσοι στο παιχνίδι των κομπάρσων. Αν αυτό τους φαίνεται κολακευτικό μπορούν να γίνονται ουρά του κάθε πολιτικού. Είναι προφανές όμως πως, όσον αφορά αυτούς, αυτή τη στιγμή προηγείται το προσωπικό power game μεταξύ επιχειρηματικών παραγόντων και το ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα.

Λογικά πρέπει να έχουν απομείνει ακόμα καμιά πεντακοσαριά καμμένοι από κάθε πλευρά που τους φτιάχνει αυτή η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ:

Νέα αιχμηρή απάντηση της ΑΕΚ σε Ολυμπιακό

"Κανείς από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τρόφιμος των φυλακών"

Ωμές παρεμβάσεις Κοντονή"

Αρνητική απάντηση ΕΠΟ σε ΟΤΕ ΤV για μετάθεση

Αιχμηρή απάντηση της ΑΕΚ στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Ακυρώθηκε η Media Day του τελικού Κυπέλλου

ΕΠΟ: "Κάναμε ο,τι συμφωνήσαμε..."

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Η μπόχα και η δυσωδία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο"

Στον αέρα ο τελικός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ