OPINIONS

Σας γλεντάει ο Κατσουράνης!

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14:  Konstantinos Katsouranis of Greece prepares to enter the pitch during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Ryan Pierse - FIFA/FIFA via Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Konstantinos Katsouranis of Greece prepares to enter the pitch during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Ryan Pierse - FIFA/FIFA via Getty Images) FIFA VIA GETTY IMAGES

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης γίνεται, από το πουθενά, υπερασπιστής του Κώστα Κατσουράνη, παρότι δεν τον γουστάρει, κόντρα σε μια χώρα που αυνανίζεται πνευματικά στα social media χωρίς να σέβεται τίποτα.

Καλά, έχετε σαλέψει τελείως. Σας βάρεσε η ζέστη πριν καν έρθει ρε 'σείς; Τι να πει κανένας... Αντε να το καταλάβω αν κάνεις κάτι για να βγάλεις λεφτά. Στις μέρες μας τα πάντα μπορείς να πουλήσεις. Ακόμα και το αποτέλεσμα του εγκεφαλικού του αυνανισμού είναι αποδεκτό από πολύ κόσμο.

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο στην τελική. Άμα θέλει να τον “πιτσιλάς” κιόλας δικό του θέμα. Αυτό είναι με τον τρόπο του έντιμο. Αν όμως μου το παίζει ο άλλος ιδεολόγος αλλά είναι στην ουσία φασιστάκος και νταβατζής, σε οποιοδήποτε τομέα, τότε είναι για να τον κυνηγάνε με το στειλιάρι και να παρακαλάει να μη τον φτάσουν.

Ελλάδα η χώρα της εικονικής πραγματικότητας. Την ζει ο σύγχρονος Έλληνας περισσότερο από την απλή καθημερινή πραγματικότητα μέσα στα social μύδια, στρείδια όπου κινείται όλη μέρα θεωρώντας ότι είναι ο πρώτος μάγκας της οικουμένης. Ένα μεγάλο παραμύθι που το τρως κάθε μέρα αμάσητο. Την ίδια ώρα έξω, εκεί που είναι η πραγματικότητα (ξερή και σκέτη) η σφαλιάρα πέφτει σύννεφο και η μοναδική αντίδραση είναι κανένας τσαμπουκάς για το παρκάρισμα και την προτεραιότητα.

Θέμα Κατσουράνης. Είναι μεγάλο; Είναι γελοίο! Αλλά ακόμα πιο γελοίοι είναι αυτοί που το έκαναν μεγάλο. Πανστρατιά για να μην παίξει κόντρα στην Κόστα Ρίκα! Και γιατί μόνο αυτό; Γιατί να μην εξοριστεί να δημευθεί η περιουσία του και να πουληθούν τα παιδιά του σκλάβοι για να ξεχρεώσουμε αυτά που μας χρωστάει; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας χρωστάει έτσι που τον κυνηγάμε.

Κατσουράνης: Θόλωσα και ξέφυγα

Έκαναν κάποιοι παπάρες, που η αίσθηση του χιούμορ τους κρύβεται τρομαγμένη από τότε που γεννήθηκαν και γκρουπ στο facebook για τον δίκαιο σκοπό τους. “Όξω ρε Κατσουράνη απο την ενδεκάδα! Δεν θα μας βεβηλώσεις εμάς την αγία ομάδα”! Μπήκε ο Ελληνάρας πυροβόλησε με τα like του και ακόμα μια επανάσταση είναι σε εξέλιξη. Αφού έχεις σώσει ανθρώπους, ζωάκια, παιδάκια, δάση, πλανήτες και ότι κυκλοφορεί στο facebook με ένα κλικ (ηλίθιε Τσε πήγες και άφησες τα κοκαλάκια σου στη Βολιβία) τώρα θα σώσεις και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Σάντος δεν κοιμήθηκε το πρώτο βράδυ μετά την νίκη επί της Ακτής, σκεπτόμενος το κοινό αίσθημα.

Διευκρίνιση. Δεν ξέρω τον Κατσουράνη, προσωπικά. Σημείωση. Δεν μου πάει όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω του. Το trendy και καλά με το δίχτυ προστασίας από πολλούς δημοσιογράφους. Αλλά τι να κάνουμε; Ο Κατσουράνης είναι φίρμα και όπως πολλούς από εσάς σας πιάνει σιελόρροια όταν τύχει να βρεθείτε κοντά σε κάποιον διάσημο (και ας είναι και μοντέλα στο σύνορο της βίζιτας), έτσι και ο δημοσιογράφος μπορεί να κολακευτεί από την παρέα μαζί του. Δεν είναι πρόβλημα αν δεν αφαιρέσει από τον εαυτό του την υποχρέωση της κριτικής. Και η λάμψη του Κατσουράνη είναι η αλήθεια ότι έπιασε πολύ κόσμο αιχμάλωτο (και από το σινάφι μας) τα χρόνια αυτά που μεσουρανεί.

To Marie Claire αποθεώνει τον σέξι Κατσούρ

Έτσι όμως έγινε απαραίτητος τόσα χρόνια σε όλους τους προπονητές του όπου πήγε; Έτσι κέρδιζε φανέλα βασικού; Άδικα ξεκινούσε η ενδεκάδα από αυτόν; Δεν είναι ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία. Ή αν δεν είναι ο κορυφαίος δεν είναι στην πεντάδα των κορυφαίων;

Κάποιος θα πετάξει τώρα την παπάρα με τις κλίκες και τις ρουφιανιές. Θα έχει και “πληροφορίες”. Προφανώς όπως αυτές με τις οποίες πηγαίνατε όλοι και παίζατε στο χρηματιστήριο και σας έφτασε το αγκίστρι μέχρι τον οισοφάγο. Ο κουνιάδος, της ξαδέρφης, του θείου, του μπατζανάκη του καντινιέρη που έτρωγε βρώμικο στην Λισαβόνα ο Κατσουράνης. Πιο αστείος χτυπάς τον Κοντοπίδη στα ίσα.

Δεν κάνει αυτός ο Κατσουράνης γι αυτή την εθνική ομάδα πλέον. Οκ! Κι εγώ λέω ότι σε αυτό το επίπεδο μπορεί και να τα έφαγε τα ψωμιά του. Θα φορτωθεί όλα τα δεινά της όμως; Γιατί; Έβαλε το πιστόλι στο στόμα του Σάντος για να τον καλέσει την ομάδα; Έχουμε ξαναπεί ότι κανένας δεν πρέπει να παίρνει την φανέλα σπίτι του ειδικά στην εθνική ομάδα. Αλλά δεν πληρωνόμαστε εμείς γι αυτό, για την επιλογή. Εκτός αυτού πέρα και πάνω απ όλα αυτά υπάρχει ο σεβασμός. Ο Κατσουράνης, δεν έβρισε κανέναν, δεν προκάλεσε κανέναν. Μπήκε στο γήπεδο για να παίξει. Το αν δεν μπορεί πλέον όσο θέλει, το αν δεν τον βαστάνε τα πόδια του και μας άφησε με δέκα παίκτες κόντρα στην Ιαπωνία δεν είναι λόγος μια ολόκληρη χώρα να βγάλει τα πιο ταπεινά της ένστικτα κόντρα σε έναν άνθρωπο.

Αλλά σε αυτή ακριβώς τη χώρα που (αν όχι η πλειοψηφία) ένα μεγάλο κομμάτι του λαού της εστιάζει την...πολιτική της κρίση στο αν η Μέρκελ είναι “πατσαβούρα”, ο Σόϊμπλε “σακάτης”, ο Ολάντ και ο Σαρκοζί “ζουμπάδες” και κοιτάει τον ουρανό μόνο για να δει αν μας ψεκάζουν και πάλι φτηνά την έχει βγάλει ο Κατσουράνης. Άλλες εποχές και μια φωτίτσα να τον... τσικνίσουμε θα τον περίμενε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ