ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πήραν πάνω τους οι προσωπικότητες του Ολυμπιακού και έδειξαν τον δρόμο για τη συνέχεια

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τις προσωπικότητες που βγήκαν μπροστά στο Αγρίνιο, για τον κορμό που πρέπει να φτιάξει ο Μίτσελ, την επαναξιολόγηση ορισμένων παικτών και το μηδέν στην άμυνα.

Τα "δεκάρια" του Ολυμπιακού βγήκαν μπροστά στο Αγρίνιο και έκαναν τη διαφορά. Ο Χάμες έδωσε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ εναντίον του Παναιτωλικού. Ο Μπιέλ και ο Βαλμπουενά σκόραραν πετυχαίνοντας δύο όμορφα τέρματα. Και από κοντά το "οκταρο-δεκάρι" Ίνμπομ Χουάνγκ να οργανώνει από πίσω το παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας περνώντας διαγώνιες και κάθετες πάσες.

Η ποιότητα του Ολυμπιακού από τη μέση και μπροστά είναι τέτοια που φτάνει και περισσεύει για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες-προσωπικότητες έκαναν ένα βήμα μπροστά στην Αιτωλοακαρνανία, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και έδειξαν πως πρέπει η πειραϊκή ομάδα να αντιμετωπίζει τα περισσότερα παιχνίδια της στη Super League.

Με πίεση στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, με κατοχή της μπάλας (συνολικά, ήταν 30% - 70%) που στο β΄ ημίχρονο άγγιξε το 80% για τους ερυθρόλευκους και επιμονή για δεύτερο και τρίτο τέρμα, κι όχι οπισθοχώρηση μετά το άνοιγμα του σκορ.

Καλός οδηγός για τον Μίτσελ ο αγώνας στο Αγρίνιο

Πάνω απ΄ όλα, όμως, ο αγώνας με τον Παναιτωλικό είναι ένας καλός οδηγός για τον Μίτσελ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος (η Ευρώπη είναι άλλη υπόθεση…). Δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Ισπανός τεχνικός, αφήνοντας στην άκρη πειραματισμούς και διαφοροποιήσεις στο σχηματισμό και την ενδεκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο ερυθρόλευκος προπονητής χρειάζεται να καταλήξει σε έναν "κορμό" και τον έχει μπροστά του, τουλάχιστον για τα ματς μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος.

Μια καλή βάση, αποτελούν οι Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Ιν Μπομ Χουάνγκ, Χάμες, Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες ή Μασούρας και Μπακαμπού. Από εκεί και πέρα, ο Σαμασεκού στο εικοσάλεπτο που έπαιξε στο Αγρίνιο έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος στη μεσαία γραμμή, αν ο Μίτσελ θελήσει να τοποθετήσει τον Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Παπασταθόπουλο.

Εκεί, που χρειάζονται περισσότερα πράγματα για να υποστηρίξουν τους ποιοτικούς μέσους και επιθετικούς, είναι στα πλάγια της άμυνας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πορεύεται με τον Άβιλα και τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά θα πρέπει να επαναξιολογήσει τις υπόλοιπες λύσεις που έχει στο ρόστερ, τουλάχιστον μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Βρσάλικο και ο Μαρσέλο απουσίαζαν από το Αγρίνιο λόγω μυϊκών τραυματισμών (αν και ο Βραζιλιάνος χρησιμοποιείται μόνιμα στα χαφ) αλλά επιστρέφουν, ο Βρουσάι δεν είναι κλασικός μπακ και ο Λάιντνερ δεν έχει πάρει ακόμη ευκαιρία για να δείξει τις δυνατότητές του. Και οι Λαλά, Κούτρης, Ανδρούτσος προπονούνται με τη δεύτερη ομάδα.

Ταυτόχρονα, το βάρος στο κέντρο της άμυνας έχει πέσει σχεδόν αποκλειστικά στις πλάτες του Παπασταθόπουλου και του Ντόι (ο δεύτερος δικαιώνει από ματς σε ματς την επιλογή έκπληξη του Μίτσελ), λόγω των ατομικών λαθών των Σισέ και Μπα. Όσο για τον Ρέτσο, επέστρεψε από μυϊκό τραυματισμό, αλλά φαίνεται πως είναι πίσω από τον Ντόι αυτή τη στιγμή στις επιλογές του Ισπανού κόουτς.

Θετικό που κράτησε το μηδέν

Το θετικό, πάντως, για τον Ολυμπιακό είναι πως κράτησε το μηδέν στην εστία του στο ματς με τον Παναιτωλικό και αν άλλες σεζόν αυτό θεωρούνταν αυτονόητο σε πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος, την τρέχουσα περίοδο δεν είναι. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν δέχτηκαν τέρμα, αλλά ούτε απειλήθηκαν από την ομάδα του Αγρινίου επιτρέποντας στον Πασχαλάκη να περάσει ένα εύκολο βράδυ.

Ίσως να μην ήταν τυχαίο, ότι στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι που οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, αυτό κόντρα στην Καραμπάγκ στο Μπακού, κάτω από το δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης και στο κέντρο της άμυνας ο Παπασταθόπουλος και ο Ντόι.

Για τον Ολυμπιακό, τα θετικά ήταν αρκετά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Πρώτα απ΄ όλα η νίκη, το μηδέν στην άμυνα και η αυτοπεποίθηση που απέκτησαν οι ποδοσφαιριστές ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα, η καλή συνεργασία των Χάμες, Μπιέλ και πιο πίσω των Εμβιλά, Ιν Μπομ Χουάνγκ και αργότερα του Σαμασεκού με τον Νοτιοκορεάτη χαφ. Επίσης, η απόδοση του Ντόι, αλλά και του Βαλμπουενά ο οποίος δικαιώνει σε κάθε ευκαιρία την απόφαση της διοίκησης να τον κρατήσει στην πειραϊκή ομάδα και τούτη τη σεζόν. Και τέλος, η επιστροφή του Φορτούνη στους αγώνες μετά από πέντε μήνες.

Βέβαια, χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά, προκειμένου να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κανονικότητα. Ωστόσο, ο Μίτσελ έχει πλέον έναν οδηγό για το πως πρέπει να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό και αυτό που έχουν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι είναι ένα καλό σερί νικών στο πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ