ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το "καρέ" που κάνει την διαφορά στον Ολυμπιακό

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Βόλο στο Φάληρο
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Βόλο στο Φάληρο INTIME SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την πολυτέλεια να φέρει από τον πάγκο παίκτες ποιότητας, όπως ο Αραμπί, ο Βαλμπουενά, ο Μασούρας και ο Καμαρά και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των ερυθρόλευκων. Καθοριστικός ο Ρέαμπτσιουκ.

Όταν ένας προπονητής -και στην προκειμένη περίπτωση ο Πέδρο Μαρτίνς- έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο στο β' ημίχρονο παίκτες της ποιότητας του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, του Ματιέ Βαλμπουενά, του Γιώργου Μασούρα και του Μαντί Καμαρά, όπως συνέβη στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο, τότε η πλάστιγγα μπορεί να γύρει υπέρ των ερυθρόλευκων ανά πάσα στιγμή. Πόσον μάλλον όταν πρόκειται για αγώνα πρωταθλήματος, κι έστω αν η νίκη έρθει στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Την περασμένη Πέμπτη ήταν ο Τικίνιο που σκόραρε στο 90o λεπτό και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό ερχόμενος από τον πάγκο στο παιχνίδι απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Την Κυριακή το απόγευμα (28/11) ήταν ο Βαλμπουενά που έκανε τη δουλειά για την πειραϊκή ομάδα στο φινάλε (91´) του αγώνα παίζοντας ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο του ματς. Όπως την έκανε και μία ακόμη αλλαγή του Μαρτίνς, ο Ελ Αραμπί ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 70´, σκόραρε με πέναλτι στο 85´ και, γενικά, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της ομάδας της Μαγνησίας.

Με την "υπογραφή" των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί

Είναι θέμα ποιότητας, εμπειρίας και αυτοπεποίθησης. Όπως και το γεγονός ότι ο Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί και ο Τικίνιο έχουν αποδείξει στην καριέρα τους πως διαθέτουν μέταλλο πρωταθλητή. Και δεν είναι οι μόνοι, ο Ολυμπιακός έχει και άλλους παίκτες που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στα δύσκολα και έχουν κατακτήσει τίτλους.

Τα φώτα της δημοσιότητας είναι λογικό να πέφτουν στον Βαλμπουενά που σκόραρε για πρώτη φορά μέσα στην περίοδο και στον Ελ Αραμπί που έφτασε τα 10 τέρματα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις μετά την νίκη του Ολυμπιακού εις βάρος του μαχητικού Βόλου. Ωστόσο, αξίζει κάποιος να σταθεί σε άλλους δύο ποδοσφαιριστές. Ο ένας είναι ο Βατσλίκ, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε την μπάλα στο πέναλτι του Φαν Βέερτ νωρίς στο ματς (10´) και ο άλλος είναι ο Ρέαμπτσιουκ.

Καθοριστική η συμβολή του Ρέαμπτσουκ

Ο ακούραστος Μολδαβός αμυντικός ήταν αυτός που διείσδυσε στην άμυνα του Βόλου στο 80´ και κέρδισε το πέναλτι, καθώς ανατράπηκε από το σπρώξιμο με το δεξί χέρι του Ρομέρο. Και από αυτή την ενέργεια του 23χρονου αριστερού μπακ ήρθε το γκολ-πέναλτι του Ελ Αραμπί. Όπως από το φάουλ που έγινε πάνω στον Ρέαμπτσιουκ (90´), προέκυψε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού, με την άψογη εκτέλεση στη συνέχεια από τον Βαλμπουενά (91´) που χάρισε τη νίκη στην πειραϊκή ομάδα.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ο διεθνής πλάγιος αμυντικός είχε την ασίστ στο τέρμα του Τικίνιο στον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε. Όπως και ότι με δικό του τέρμα ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αντβέρπ στο Καραϊσκάκης.

Ο Ρέαμπτσιουκ δεν είναι Τσιμίκας, δεν είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ που θα μπορούσε να έχει ο Ολυμπιακός, όμως είναι πάντα εκεί για να παλέψει και να βοηθήσει. Και δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κάποιος ότι το τελευταίο διάστημα έχει βελτιωθεί και έχει προσφέρει πολύτιμες λύσεις στους ερυθρόλευκους, τόσο αμυντικά όσο και στην επίθεση. Πρόκειται για ένα παίκτη “πιστό στρατιώτη” στα πλάνα του Μαρτίνς, ο οποίος δεν ξεκουράζεται ποτέ, παίζει με ψυχή και πάθος και ενίοτε τραυματίας και με πρησμένο αστράγαλο. Ένας παίκτης που έχει αποδείξει πως βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και δεν παραπονιέται ποτέ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έφτασε δύσκολα στη νίκη επί του Βόλου, αφενός μεν διότι ο Μαρτίνς περίμενε από την ομάδα της Μαγνησίας ότι δεν θα κλειστεί ότι δεν θα κόψει τον ρυθμό του ματς με συχνές διακοπές λόγω φάουλ και τραυματισμών, αφετέρου δε γιατί δεν ανέμενε ο Φαν Βέερτ θα δημιουργήσει προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα. Ο Ολλανδός είχε ένα γκολ (ισοφαρίζοντας προς στιγμήν στο 88´), ένα χαμένο πέναλτι (10´) και ένα τέρμα (56´) που σωστά δεν μέτρησε διότι ήταν σε θέση οφσάιντ. Όμως, αυτά δεν είναι λίγα για έναν αντίπαλο επιθετικό σε παιχνίδι στο Νέο Φάληρο.

Η δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία

Ο Πορτογάλος τεχνικός οφείλει να δουλέψει στην ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, διότι δεν είναι μόνο θέμα των δύο κεντρικών αμυντικών οι φάσεις που δέχεται η πειραϊκή ομάδα.

Επίσης, χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή στα ματς μετά τα γκολ που πετυχαίνουν οι ερυθρόλευκοι. Διότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ και μετά από λίγο δέχεται την ισοφάριση. Συνέβη στα παιχνίδια πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, τον Παναιτωλικό και τον Βόλο και στην Ευρώπη στους αγώνες με την Αντβέρπ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Καραϊσκάκης και κόντρα στην Σλόβαν στη Μπρατισλάβα.

Δείτε την Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και τους αγώνες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ