ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το γαλλικό αντικλείδι Εμβιλά και οι βράχοι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος

SUPERLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ποιότητα και η εμπειρία ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η σταθερότητα του Βατσλίκ, ο Καρβάλιο που έδωσε άλλο χρώμα, η έξοδος του Μαντί Καμαρά που άλλαξε την εικόνα στα χαφ, το γαλλικό αντικλείδι Εμβιλά και οι βράχοι Μανωλάς και Σωκράτης. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Η ποιότητα και η εμπειρία ορισμένων παικτών του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης και οδήγησαν την πειραϊκή ομάδα σε μία πολύτιμη νίκη.

Καταρχάς, ο σπεσιαλίστας στις στατικές φάσεις, Ματιέ Βαλμπουενά και ο “εγκέφαλος” του παιχνιδιού των ερυθρόλευκων, Γιαν Εμβιλά ήταν εκείνοι που “καθάρισαν” για τον Ολυμπιακό, με την ασίστ και το γκολ αντίστοιχα. Μάλιστα, ο πρώτος ήρθε από τον πάγκο στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Για να αποδιοργανώσει την αντίπαλη άμυνα και να αξιοποιήσει και κάποια στατική φάση υπέρ της πειραϊκής ομάδας.

Επίσης, οι μπαρουτοκαπνισμένοι Κώστας Μανωλάς και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συνεργάστηκαν άψογα, όρθωσαν ανάστημα και ήταν καθοριστικοί ώστε ο Ολυμπιακός να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, κυριάρχησαν στον αέρα και στο έδαφος, έκαναν τάκλιν και δεν επέτρεψαν στους επιθετικούς της ΑΕΚ να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Οι κιτρινόμαυροι έβγαιναν γρήγορα στις αντεπιθέσεις, έφταναν μέχρι την περιοχή των Πειραιωτών, αλλά εκεί υπήρχε η “στάση” των Μανωλά και Παπασταθόπουλου.

Η σταθερότητα του Βατσλίκ

Όπως στο ύψος του στάθηκε ένας ακόμη ποιοτικός και έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος είχε σωστές τοποθετήσεις, καίριες επεμβάσεις, ενώ η πιο δύσκολη στιγμή του ήταν το άτσαλο διώξιμο προς τα πίσω του Μανωλά.

Ο Καρβάλιο έδωσε άλλο χρώμα...

Πέρα από τους έμπειρους παίκτες, αξίζει να σταθεί κάποιος και στην φρεσκάδα, την ζωντάνια και το διαφορετικό χρώμα που έδωσε ο Ζοάο Καρβάλιο, έστω και αν έπαιξε μόλις ένα τέταρτο μαζί με τις καθυστερήσεις.

Ο Πορτογάλος πέρασε στον αγώνα στο 80ο λεπτό, τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ταλαιπώρησε τον Ρότα, κέρδισε φάουλ, είχε ορισμένες καλές ατομικές ενέργειες και, γενικά, έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από ποιοτικούς δημιουργικούς επιτελικούς χαφ και πλέον ο Μαρτίνς τους έχει, καθώς μπήκαν στην εξίσωση ο Καρβάλιο και ο Φαντιγκά και πολύ σύντομα έρχεται και ο Φορτούνης. Ο τελευταίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής με τον Ολυμπιακό Β στον αγώνα με τα Τρίκαλα την Τετάρτη (16/2) στο Ρέντη και μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι στο επίπεδο που επιθυμεί.

Η έξοδος του Μαντί Καμαρά άλλαξε την εικόνα στα χαφ

Σχετικά με τον αγώνα με την ΑΕΚ, θα πρέπει να επισημανθούν δύο ακόμη πράγματα: Το ένα είναι πως μετά την αντικατάσταση του Μαντί Καμαρά στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε αρκετά κενά στον άξονα, με συνέπεια οι κιτρινόμαυροι να βρουν χώρους, κυρίως με τον Άμραμπατ, απειλώντας στις αντεπιθέσεις. Ο Μαντί είχε καλή παρουσία στο α´ ημίχρονο, είχε και δοκάρι και θα έπρεπε να παραμείνει μεγαλύτερο διάστημα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά, αν κρίνει κανείς ότι βγήκε από το ματς ο μέσος από τη Γουινέα και πέρασε ο Ονιεκουρού, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι δεν πρόσφερε κάτι. Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε την ευκαιρία να γυρίσει το χαρτί στο τετ α τετ με τον Τσιντώντα στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά την πέταξε κι αυτή στη θάλασσα.

Έχει τον τρόπο και όταν δεν παίζει καλά

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να κερδίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα ακόμη και στις βραδιές που δεν είναι καλός. Η πειραϊκή ομάδα πήρε μία ακόμη νίκη σε ντέρμπι χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης και αυτό δείχνει και τη διαφορά που τη χωρίζει από τους ανταγωνιστές της.

Σε μίασεζόν όπου οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν λάμψει με την απόδοσή τους, είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα, μόνοι πρώτοι και στο +9 στην κορυφή της βαθμολογίας από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, στο +17 από την τρίτη ΑΕΚ και στο +23 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό. Και το κυριότερο, ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμη βήμα για να έρθει πιο κοντά στο τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του. Παράλληλα, βρίσκεται στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και στους αγώνες μπαράζ του Europa League με φόντο τους 16 της διοργάνωσης.

Η μεγάλη πρόσκληση με την Αταλάντα

Η νίκη εις βάρος της ΑΕΚ ήταν σημαντική για τον Ολυμπιακό, τόσο βαθμολογικά όσο και για λόγους ψυχολογίας ενόψει του κρίσιμου αγώνα με αντίπαλο την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Εκεί, είναι στραμμένη η προσοχή του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών, καθώς η πρόκριση αποτελεί τη μεγάλη πρόσκληση της σεζόν για τους ερυθρόλευκους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, θα πρέπει να παρουσιαστούν διαφορετικοί στην Ιταλία, να βγάλουν ενέργεια, ένταση, ταχύτητα, να δείξουν αποφασιστικότητα και συγκέντρωση και να είναι αποτελεσματικοί προκειμένου να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Οι μπεργκαμάνσκι, παρά τα προβλήματα και τις απουσίες που έχουν, έφτασαν μία ανάσα από τη νίκη επί της Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Είναι σαφές, πάντως, ότι ο Μαρτίνς θα προσεγγίσει διαφορετικά το παιχνίδι με την Αταλάντα, απ´ ότι αυτό με την ΑΕΚ, ενώ μπορεί να υπολογίζει πλέον και στις υπηρεσίες του Σισέ. Όμως, για τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού ενόψει του αγώνα στην Ιταλία θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά τα προσεχή εικοσιτετράωρα.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ ανέλυσαν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ενώ ο Παντελής Διαμαντόπουλος μετέφερε όλες τις εξελίξεις από το "Γ. Καραϊσκάκης".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ