ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα ενενήντα λεπτά της αλλαγής του Μαρσέλο, η επιστροφή του Αραμπί και το δυναμικό παρών των Φορτούνη και Κασάμι

Ο Μαρσέλο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Σταντάρ Λιέγης
Ο Μαρσέλο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Σταντάρ Λιέγης EUROKINISSI SPORTS

Ο απολογισμός των δύο φιλικών παιχνιδιών του Ολυμπιακού στην Ισπανία ανέδειξε αναμφίβολα δύο πρωταγωνιστές: τον Αραμπί και και τον Μαρσέλο. Επιπλέον, το κέρδος για τον Μίτσελ ήταν το δυναμικό παρών του Φορτούνη και του Κασάμι. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Μία νίκη (2-0 την Χάντερσφιλντ) και μία ισοπαλία (3-3 με την Σταντάρ Λιέγης) ήταν ο απολογισμός των δύο φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού κατά την περίοδο της προετοιμασίας του στην Ισπανία.

Πέρα και πάνω, όμως, από τα αποτελέσματα, αυτό που είχε σημασία για τον Μίτσελ ήταν η βελτίωση της απόδοσης και της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών, η αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού και, βέβαια, να ξεκαθαρίσει οριστικά με ποιους παίκτες θα προχωρήσει στο δεύτερο μισό της περιόδου.

Αραμπί και Μαρσέλο οι δύο πρωταγωνιστές

Ο απολογισμός των δύο φιλικών παιχνιδιών ανέδειξε αναμφίβολα δύο πρωταγωνιστές: τον Αραμπί και και τον Μαρσέλο.

Για τον πρώτο έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν αμφιβολίες. Ο Μαροκινός σέντερ φορ, όμως, έδειξε κατά την παραμονή της ερυθρόλευκης αποστολής στην Μαρμπέγια ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός του Ολυμπιακού.

Πέτυχε ένα γκολ εναντίον της Χάντερσφιλντ και άλλα δύο απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης. Κόντρα στην ομάδα του Βελγίου, βρήκε δίχτυα και ο Μπακαμπού, αλλά ο Κονγκολέζος ποδοσφαιριστής έχασε αρκετές ευκαιρίες και στα δύο φιλικά ματς.

Για τον Μαρσέλο, το ζήτημα ήταν αν μπορεί να επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης προκειμένου να ανταποκριθεί στη θέση του αριστερού μπακ, διότι να θυμίσουμε, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος χρησιμοποιούνταν για ελάχιστα λεπτά ως εσωτερικός ανασταλτικός μέσος.

Ο Βραζιλιάνος, λοιπόν, έπαιξε 59΄ κόντρα στην Χάντερσφιλντ όπου είχε ένα καλό σουτ, έβγαλε σέντρες και είχε καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες του στην επίθεση και αγωνίστηκε άλλα 31΄ ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης όπου μοίρασε δύο ασίστ μέσα σε τρία λεπτά στον Μακαμπού και τον Αραμπί και είχε ορισμένες ακόμη καλές κινήσεις στην επίθεση.

Και στους δύο αγώνες, ο Μαρσέλο ήταν πολύ καλός επιθετικά, αλλά όχι το ίδιο ανασταλτικά.

Αξίζει, επίσης, να σταθεί κανείς στην καλή παρουσία του Βρουσάι σε ρόλο δεξιού μπακ στα συνολικά 90΄ που αγωνίστηκε, καθώς στο παιχνίδι με την Χάντερσφιλντ είχε την ασίστ στον Αραμπί στο δεύτερο ερυθρόλευκο τέρμα και στο ματς με την Σταντάρ Λιέγης είχε πάλι την ασίστ στον Μαροκινό στο γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο ημίχρονο.

Κέρδος το δυναμικό παρών του Φορτούνη και του Κασάμι

Επιπλέον, το κέρδος για τον Μίτσελ και τον Ολυμπιακό ήταν το δυναμικό παρών του Φορτούνη και του Κασάμι.

Ο Έλληνας κεντρικός μεσοεπιθετικός σκόραρε και ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Χάντερφιλντ, ενώ είχε θετική εικόνα στο μισάωρο που αγωνίστηκε εναντίον της Σταντάρ Λιέγης.

Με τον Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο, οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο δημιουργικοί, πιο επικίνδυνοι επιθετικά και κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έδειξε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει πια μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Ελβετός ποδοσφαιριστής χρησιμοποιήθηκε ως "εξάρι" στο πρώτο φιλικό ματς με την αγγλική ομάδα και ως «οκτάρι» κόντρα στους Βέλγους και έδειξε ότι αυτό που του λείπει είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να αποκτήσει ρυθμό. Ο Κασάμι δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει μία πολύ καλή τριάδα στα χαφ μαζί με τον Εμβιλά και τον Ίνμπομ Χουάνγκ.

Σε ό,τι αφορά επιμέρους δοκιμές που έκανε ο Μίτσελ στους δύο φιλικούς αγώνες: Πρώτον, δεν απέδωσε η χρησιμοποίηση του Μπιέλ σε ρόλο σέντερ φορ απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης. Δεύτερον, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα η τοποθέτηση του Φορτούνη σε θέση δεξιού εξτρέμ στο μισάωρο που έπαιξε εναντίον της βελγικής ομάδας.

Τρίτον, δεν πρόσφερε το κάτι παραπάνω ο Αγκιμπού Καμαρά ως επιτελικός χαφ, αλλά και στα πλάγια της επίθεσης. Τέταρτον, το δείγμα ήταν πολύ μικρό για να κριθούν ο Λάιντνερ (έπαιξε μισή ώρα συνολικά) και ο Μπόουλερ (αγωνίστηκε 60 λεπτά). Και, πέμπτον, ο Αραμπί απέδωσε πολύ καλά και ως αριστερός εξτρέμ, την στιγμή που πέρασε σε θέση φορ ο Μπακαμπού.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε πέντε γκολ στα δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και θα μπορούσε να είχε σκοράρει αρκετά περισσότερα, όμως από την άλλη υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσει κυρίως ανασταλτικά.

Και αν απέναντι στην Χάντερσφιλντ πήρε καλό βαθμό αμυντικά αφού διατηρήθηκε το μηδέν στην εστία, δεν συνέβη το ίδιο και εναντίον της Σταντάρ Λιέγης. Τα τρία τέρματα των Βέλγων και ο τρόπος που προήλθαν, καθώς εκμεταλλεύτηκαν κακές τοποθετήσεις και λανθασμένα μαρκαρίσματα των ερυθρόλευκων, έδειξαν ότι ο Μίτσελ έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΑΡΣΕΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ