ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν δεν "πατούν" καλά οι τρεις του κέντρου του Ολυμπιακού

Ο Εμβιλά στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη
Ο Εμβιλά στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ που έχει εξήγηση, όπως και το πόσο καθοριστική για τους Ερυθρόλευκους η τριάδα των Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά στον χώρο του κέντρου, που αν είναι σε κακή μέρα υπάρχει πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στη Γερμανία και η θολή του εικόνα έχει εξήγηση. Η πρώτη ήττα των ερυθρόλευκων μέσα στην περίοδο με 3-1 από την Άιντραχτ είναι απόρροια συνδυασμού πραγμάτων. Κομμάτια ενός παζλ, τα οποία δεν έχουν βρει ακόμη τη θέση τους και βάζουν δύσκολα στον Πέδρο Μαρτίνς μέχρι να βρει τη λύση.

Η πειραϊκή ομάδα, λοιπόν, ηττήθηκε από την Άιντραχτ, διότι:

Πρώτον, οι παίκτες της ομάδας της Φρανκφούρτης έδειξαν να διαθέτουν καλύτερη φυσική κατάσταση από εκείνους του Ολυμπιακού, έβγαλαν ενέργεια, δυναμισμό, είχαν ρυθμό, τρεξίματα και έδειξαν μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι ούτε ενέργεια είχαν, ούτε μπορούσαν να ακολουθήσουν κάθε φορά που λίγο ανέβαινε η ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Δεύτερον, τα ατομικά λάθη (κυρίως του Σισέ που ήταν “μέσα” στα δύο από τα τρία τέρματα της γερμανικής ομάδας, αλλά και του Ρέαμπτσιουκ που δεν ακολούθησε τον Σο στο δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους) στοίχισαν ακριβά.

Τρίτον, οι τρεις κεντρικοί χαφ, ο Εμβιλά, ο Μπουχαλάκης και ο Μαντί Καμαρά δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει, είτε λόγω κόπωσης είτε διότι ο Γάλλος προέρχεται από τραυματισμό, δεν έχει συγχρονιστεί και δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του. Και όταν δεν “πατούν” καλά και οι τρεις παίκτες λειτουργώντας σαν μία καλοδουλεμένη μηχανή, τότε δεν “πατάει” καλά όλη η πειραϊκή ομάδα. Ο Ολυμπιακός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση των τριών παραπάνω ποδοσφαιριστών, τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής εικόνας όσο και αποτελεσμάτων.

Τέταρτον, το ζήτημα της έλλειψης καυσίμου στο ρεζερβουάρ των Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά λόγω των αλλεπάλληλων αγώνων με τον Ολυμπιακό και τις εθνικές ομάδες, όπως και η απουσία ρυθμού του Εμβιλά, επηρεάζει ακόμη περισσότερο, από τη στιγμή που ο Κούντε δεν δείχνει για την ώρα αυτά που περιμένει από εκείνον το τεχνικό επιτελείο, ώστε να δώσει ανάσες σε έναν από τους δύο πρώτους.

Πέμπτον, ορισμένοι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές δεν έχουν δείξει πράγματα μέχρι σήμερα και, ήδη, έχουμε μπει στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ειδικά, στις θέσεις των εξτρέμ, ο Ονιεκουρού έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν τις έχει αξιοποιήσει και ο Λόπες ακόμη ψάχνεται. Δεν είναι εύκολο, λοιπόν, να βγάζουν κάθε φορά τα κάστανα από τη φωτιά ο Μασούρας και ο άπειρος Αγκιμπού Καμαρά. Από τη στιγμή μάλιστα, που έχει μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του Βαλμπουενά και δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες στον Βρουσάι.

Και, έκτον, μπορεί να μη θίγεται το θέμα στον βαθμό που θα έπρεπε, αλλά η ποιότητα, η δημιουργία, το απρόβλεπτο στην ενέργειά του, η κάθετη πάσα και η προσφορά του Φορτούνη σε τέρματα και ασίστ, απουσιάζουν τρομερά από το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ακόμη και βασικός να μην είναι, μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει την ιστορία ενός αγώνα. Ποιους έχει η πειραϊκή ομάδα αυτή τη στιγμή για τη θέση του επιτελικού χαφ; Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Φορτούνης είναι τραυματίας εδώ και μήνες και ο Βαλμπουενά παίζει λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη διετία, ο Μαρτίνς έχει να στηρίζεται στον Αγκιμπού Καμαρά και, υπό προϋποθέσεις, στον Μαντί Καμαρά.

Διόρθωσηστους δύο τελικούς” του “Γ. Καραϊσκάκης

Το θετικό για τον Ολυμπιακό, είναι πως η ήττα στη Φρανκφούρτη μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα χωρίς μεγάλο κόστος. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση που προσφέρει εισιτήριο πρόκρισης για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League και, μάλιστα, έχουν το “μαξιλαράκι” του +4 στη βαθμολογία από την τρίτη Φενέρμπαχτσε.

Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει το περιθώριο να “διορθώσει” την κατάσταση, δηλαδή να σκαρφαλώσει πάλι στην κορυφή του 4ου ομίλου και να πάρει την απευθείας πρόκριση στους 16 του Europa League, αν εκμεταλλευτεί την καυτή έδρα του στα παιχνίδια με την Άιντραχτ (4/11) και τη Φενέρμπαχτσε (25/11). Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει, αρκεί να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο.

Αντίδραση και νίκη επί του ΠΑΟΚ

Όμως, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι το ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (24/10, 20:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στο Νέο Φάληρο. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για πολλούς λόγους, τόσο βαθμολογικούς (διότι, με νίκη ανοίγουν την ψαλίδα στο +4 και στέλνουν μήνυμα για το πρωτάθλημα), πρεστίζ και όχι μόνο. Η πειραϊκή ομάδα μετά από άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη έχει βγάλει αντίδραση και αυτό περιμένουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας από τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές.

Ο αγώνας εναντίον του Δικέφαλου του Βορρά, στο άδειο από κόσμο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τον Πορτογάλο τεχνικό και τους παίκτες του Ολυμπιακού να “ζεστάνουν” πάλι τον κόσμο τους. Αρκεί, να την αρπάξουν...

Δείτε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ