ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ακριβότερο ρόστερ θέλει τον κατάλληλο προπονητή

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ του Μασούρα στο ντέρμπι με τον Άρη
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ του Μασούρα στο ντέρμπι με τον Άρη INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έχει το ακριβότερο ρόστερ στην Ελλάδα και χρειάζεται έναν προπονητή που θα βάλει τη σφραγίδα του στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία φάση που του φταίνε όλοι και όλα, αλλά οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Η διοίκηση των ερυθρολεύκων ξόδεψε μία περιουσία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αύγουστου και το πρώτο του Σεπτεμβρίου για να φέρει στην Ελλάδα φημισμένους ποδοσφαιριστές και ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο για την πρόσληψη προπονητή που θα κουμαντάρει όλους αυτούς τους παίκτες και ένα τόσο μεγάλο ρόστερ.

Το πρώτο που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι να γίνει ομάδα. Με αρχές, ιδέες και σεβασμό στο ποδόσφαιρο. Διότι, το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του άγραφους κανόνες και όταν του γυρίσεις την πλάτη, θα στη γυρίσει και αυτό.

Η κανονικότητα του Ολυμπιακού

Για να επιστρέψει λοιπόν, ο Ολυμπιακός στην κανονικότητα θα πρέπει να έχει και τον κατάλληλο προπονητή. Πόσο μάλλον, όταν οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν το ακριβότερο ρόστερ στην Ελλάδα και στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν τεχνικό που θα βάλει τη σφραγίδα του στα αποδυτήρια και:

Πρώτο, θα έχει την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος να διαχειριστεί παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Δεύτερο, θα αλλάξει τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Τρίτο, θα δώσει στην πειραϊκή ομάδα αγωνιστική ταυτότητα.

Τέταρτο, θα τραβήξει αυτιά και θα βάλει τις κόκκινες γραμμές στον Ρέντη.

Πέμπτο, θα βρει ένα βασικό κορμό και θα καταλήξει σε 15-16 παίκτες στους οποίους θα στηριχθεί. Και στη συνέχεια, θα κάνει τις όποιες προσθαφαιρέσεις ανάλογα τον αντίπαλο.

Έκτο, θα πείσει τους ποδοσφαιριστές πως έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν πράγματα και να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους.

Έβδομο, θα βάλει μία σειρά, δηλαδή, με πόσους παίκτες θέλει να εργαστεί στον Ρέντη, ποιοι δεν του κάνουν και ποιοι θα πρέπει να παραχωρηθούν ή να πάνε στη δεύτερη ομάδα.

Όγδοο, θα είναι συμβατός με τη φιλοσοφία του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός εκφράζει τη μαχητικότητα, το επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να πετυχαίνει τέρμα και μετά να οπισθοχωρεί, να κλείνεται και να περιμένει μοιραία πότε θα δεχτεί γκολ

Ένατο, θα βελτιώσει μαζί με τους συνεργάτες του την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και, παράλληλα, θα αποφύγει περαιτέρω μυϊκούς τραυματισμούς. Οι ερυθρόλευκοι πληρώνουν την κακή προετοιμασία από τον Μαρτίνς και το επιτελείο του και αυτό θα το κουβαλούν τουλάχιστον μέχρι την διακοπή του Νοεμβρίου.

Δέκατο, θα συνδυάσει τη δουλειά του με τις νίκες, από τις οποίες τρέφεται ο Ολυμπιακός, διότι μόνο έτσι θα μπορεί να σταθεί στο κόκκινο πάγκο.

Ο Ολυμπιακός δεν θα πάει σε πειράματα

Θα πει κάποιος ότι ένας τέτοιος προπονητής κοστίζει και δεν υπάρχουν και πολλοί διαθέσιμοι τούτη την περίοδο, καθώς τελειώνει και το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι ερυθρόλευκοι αν θέλουν να κάνουν δουλειά και να βρουν ηρεμία, θα χρειαστεί να "ματώσουν" οικονομικά. Όταν έχουν δώσει τόσα χρήματα σε μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών, δεν μπορούν να πάνε σε πειράματα κάνοντας εκπτώσεις για τον επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας.

Τα ονόματα του Μπλαν και του Μπενίτεθ ψιθυρίζονταν πριν ακόμη απομακρυνθεί ο Κορμπεράν, ενώ τις τελευταίες ώρες ενεπλάκησαν και αυτά των Κίκε Σετιέν, Μαρθελίνιο, Σαμπάολι, Γκράθια, αλλά η ουσία είναι η διοίκηση του Ολυμπιακού να προχωρήσει στην ενδεδειγμένη λύση, αυτή που θα ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας. Η επιλογή του προπονητή θα δείξει και τις διαθέσεις των ερυθρόλευκων για την επόμενη ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, όταν μία ομάδα δεν έχει κερδίσει τον Βόλο εντός και τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας, πώς θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς από το ματς με τον Άρη στο Βικελίδης; Όταν μία ομάδα δέχεται σε κάθε παιχνίδι γκολ, όταν κάθε φάση του αντιπάλου δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και, ταυτόχρονα, δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην επίθεση, πώς θα πάρει αποτέλεσμα;

Το μόνο που μπορούν να κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι είναι το θετικό ντεμπούτο του Χάμες Ροντρίγκες, την καλή παρουσία του Μανωλά, τη διάθεση του Αραμπί και ότι ο Μασούρας βρήκε πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το -7 από την κορυφή στη βαθμολογία μετά από πέντε παιχνίδια είναι ζήτημα και μάλιστα σοβαρό, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη -άλλες 31 αγωνιστικές. Και ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να γυρίσει το χαρτί…

Παρακολουθήστε την Game Night με όλες τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ