ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο νέος ρόλος του Αγκιμπού, η θετική παρουσία του Φαντιγκά, η πρεμιέρα του Κεϊτά και τα δύο συστήματα

Ο Αγκιμπού Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Ριντ
Ο Αγκιμπού Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Ριντ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τα πρώτα συμπεράσματα και τις σκέψεις του Μαρτίνς απ' το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Ο Αγκιμπού ως 8άρι, ο Φαντιγκά και ο Ντιμπί Κεϊτά.

Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία (ήττα 0-2 από την Ριντ), ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα, ενώ φανέρωσε ορισμένες από τις σκέψεις του ενόψει της νέας περιόδου.

Σε αυτά που αξίζει να σταθεί κάποιος συνολικά είναι τα εξής:

Πρώτο, ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε τον Αγκιμπού Καμαρά ως “8άρι”. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα είναι έτοιμος να αναλάβει νέο ρόλο στον Ολυμπιακό. Ο ερυθρόλευκος τον θέλει δίπλα στον Εμβιλά (ή τον Κανέ) και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο φιλικό ματς με τη Ριντ στη θέση “10” εναλλάσσονταν στο πρώτο μέρος ο Καρβάλιο και ο Φαντιγκά.

Δεύτερο, ο Φαντιγκά είχε καλή παρουσία, τόσο ως αριστερός εξτρέμ όσο και ως επιτελικός χαφ. Είχε ένα καλό σουτ (29´), μοίρασε μπάλα και έκανε τρεις καλές ατομικές ενέργειες.

Τρίτο, ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά συστήματα. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Αραμπί στην κορυφή και πίσω του, αρχικά τον Καρβάλιο και στη συνέχεια τον Φαντιγκά. Στο β´ ημίχρονο, το σύστημα ήταν 4-4-2 με τον Τικίνιο και τον Χασάν στην επίθεση.

Τέταρτο, ο Ντιμπί Κεϊτά στην πρεμιέρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα φάνηκε κάπως αγχωμένος, είχε δύο ατομικές ενέργειες στο δεκαπεντάλεπτο που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, αλλά ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.

Πέμπτο, ο Κούτρης είχε καλή απόδοση και ανασταλτικά και επιθετικά, πρόσφερε βοήθειες στην αριστερή πλευρά στον Φαντιγκά και απείλησε τον Ράντλιγκερ, στο 36´.

Έκτο, ο Κανέ ανταποκρίθηκε ως ένα βαθμό στον ρόλο του αντι-Εμβιλά, χωρίς όμως να έχει την ποιότητα και την κάθετη και μακρινή πάσα του Γάλλου ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, έτρεξε αρκετά, ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του και συνεργάστηκε καλά με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Έβδομο, στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε ουσιαστικά τέσσερα στόπερ στην άμυνα, τους Μπαγκαλιάνη (δεξιά), Σισέ (αριστερά), Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο.

Όγδοο, ο Ολυμπιακός είχε ορισμένες ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ούτε στο α´ ημίχρονο με τους Τικίνιο, Καρβάλιο, Φαντιγκά, Ραντζέλοβιτς, ούτε στο δεύτερο μέρος με τους Τικίνιο, Χασάν, Βαλμπουενά και Φαντιγκά (75´ Ντιμπί Κεϊτά).

Ένατο, η πειραϊκή ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη στο α´ ημίχρονο, απ´ ότι στο δεύτερο 45λεπτο. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν διάθεση στο πρώτο μέρος, έτρεξαν, πίεσαν ψηλά, είχαν καλές συνεργασίες και πλήρωσαν ένα ατομικό λάθος στο πέναλτι που κέρδισε η Ριντ. Στο β´ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κινήθηκε σε ρηχά νερά και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Και, δέκατο, έστω κι αν ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι, τα δύο τέρματα παθητικό δείχνουν πως κάποια πράγματα ανασταλτικά δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, είτε ατομικά είτε σε ομαδικό επίπεδο. Όμως, βρισκόμαστε μόλις στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Το σίγουρο, είναι πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετικός όταν φτάσει η ώρα των επίσημων αγώνων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ