ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ήρθε η ώρα ο Αραμπί να σκοράρει και εκτός γηπέδου

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, ο οποίος πρέπει και εκείνος να βάλει νερό στο κρασί του.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πεπεισμένος ότι μπορούσε να βγει για τρίτη σερί περίοδο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού γνώριζε πως έπρεπε να καλύψει διαφορά τεσσάρων τερμάτων για να φτάσει τον Τομ Φαν Βερτ στην κορυφή, αλλά και ότι είχε απέναντί του την ΑΕΚ, όμως είναι τέτοια η ποιότητα, η εκτελεστική του δεινότητα και η αποφασιστικότητά του που το πίστευε με όλη του την ψυχή.

Ο Μαροκινός στράικερ πέτυχε χατ-τρικ, είχε άλλες δύο καλές στιγμές για να πετύχει καρέ τερμάτων και να αγγίξει αυτό που για άλλους έμοιαζε ακατόρθωτο και εν τέλει οδήγησε την πειραϊκή ομάδα στη νίκη-ανατροπή.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Αραμπί έδειξε σε αυτή την τριετία του στον Ολυμπιακό ό,τι είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Μέσα σε τρεις σεζόν πέτυχε 78 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα σε 151 αγώνες, μοίρασε 19 ασίστ και είχε συμμετοχή σε πολλά ακόμη τέρματα, καθώς από τα πόδια του ξεκίνησαν πολλές προσπάθειες. Οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους. Δεινός σκόρερ, απίστευτος επαγγελματίας (παθιασμένος και αποφασισμένος να τα δώσει όλα ακόμη και την τελευταία στιγμή), έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βγει μπροστά υπερασπίζοντας την ομάδα του.

Ο Μαροκινός δείχνει με τη στάση του και τα πεπραγμένα του πως θέλει να συνεχίσει στους ερυθρόλευκους, αλλά χρειάζεται επίσης να το δείξει και στις τελικές συζητήσεις του με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο Αραμπί, που είναι 35 στα 36, θα πρέπει να βάλει και εκείνος νερό στο κρασί του, διότι έχει ήδη πολύ υψηλό συμβόλαιο (δύο εκατομμύρια ευρώ καθαρά τον χρόνο). Και οι Πειραιώτες από την πλευρά τους, θα προσπαθήσουν να κάνουν και αυτοί το καλύτερο δυνατό. Τα προσεχή εικοσιτετράωρα θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα που είναι οικονομικό, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι άριστες.

Παρεμπιπτόντως, ο Αραμπί έφτασε τα 9 γκολ σε 13 αγώνες απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ τα 23 τέρματα μέσα στην περίοδο, με όλα όσα συνέβησαν με την πανδημία, τον χρόνο που είχε, αλλά και την παρουσία του Τικίνιο, δεν είναι λίγα. Κάλλιστα, θα μπορούσε να βρεθεί στα περσυνά (28) και προπέρσινα επίπεδα (27 γκολ).

Πέρα από τον Μαροκινό, το παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Μαρτίνς, ώστε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής μέσα στην περίοδο και, παράλληλα, κατάφερε να το συνδυάσει με τη νίκη-ανατροπή του Ολυμπιακού. Στα θετικά για τους ερυθρόλευκους, ήταν η καλή παρουσία του Κίτσου και το γεγονός ότι πήρε φανέλα βασικού ο Φορτούνης μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Κούντε άξιζε περισσότερο χρόνο συμμετοχής

Ωστόσο, σε αυτό που αξίζει να σταθεί κάποιος ήταν η απόδοση του Κούντε. Ο Καμερουνέζος κεντρικός χαφ είχε την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Αραμπί, είχε την κεφαλιά που έδιωξε πάνω στην γραμμή της εστίας του ο Στάνκοβιτς, πριν ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού σκοράρει για δεύτερη φορά και, γενικά, έκανε πολύ ώριμο και ουσιαστικό παιχνίδι.

Ο Αφρικανός έδειξε στον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, αλλά και γενικότερα στα τελευταία παιχνίδια, πως άξιζε να είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής μέσα στην περίοδο. Ειδικά, από τη στιγμή που υπήρξαν αρκετά διαστήματα στα οποία ο Μαντί Καμαρά δεν ήταν καλός, όπως και ο Αγκιμπού Καμαρά του τελευταίου τριμήνου.

Ο Κούντε έβγαλε μία εικόνα που χρειάζεται να αναλυθεί σωστά από τον Μαρτίνς και την διοίκηση του Ολυμπιακού πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Δείχνει να μπορεί να προσφέρει βοήθειες, αρκεί να του δοθεί χρόνος και να υπάρξει κατάλληλη διαχείριση. Αν υπάρξει καλή πρόταση για την παραχώρησή του ή ο ίδιος θελήσει να φύγει, προκειμένου να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θέλει, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί και να μπει στην ζυγαριά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κανέ, ο οποίος φαίνεται να έχει στοιχεία για να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Δεν έχει την ποιότητα του Εμβιλά, αλλά οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν αρκετούς παίκτες στα χαφ την προσεχή σεζόν όπου οι απαιτήσεις αγωνιστικά θα είναι αυξημένες.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο όπως ήθελαν η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες και οι φίλαθλοι του, δηλαδή με την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, πανηγυρίζει το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του και πλέον ξεκινάει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ