ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η θετική παρουσία του Άβιλα, το μήνυμα των Χασάν, Κούντε και η έμπνευση του Σισέ

Ο Άβιλα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ο Άβιλα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης αξιολογεί τη φιλική νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η θετική παρουσία του Άβιλα, το μήνυμα που έστειλαν Χασάν - Κούντε και η σφραγίδα των Σισέ - Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο φιλικό παιχνίδι εναντίον της Φορτούνα Ντίσελντορφ, σε σχέση με το πρώτο ματς κόντρα στη Ριντ. Δεν μπορεί να πει κανείς ό,τι οι ερυθρόλευκοι ενθουσίασαν ή εντυπωσίασαν -άλλωστε αυτό θα ήταν αφύσικο τέτοια εποχή και μόλις δέκα ημέρες μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας τους- αλλά έκαναν ένα βήμα μπροστά. Εμφανίστηκαν πιο σοβαροί, πιο καλοί και κυρίως πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση απ´ ότι ένα εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά τα θετικά του Ολυμπιακού από το παιχνίδι με την γερμανική ομάδα, μπορεί κάποιος να εντοπίσει τα εξής: Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ και έφτασε σε νίκη-ανατροπή, ενώ στο ματς με τη Ριντ δέχτηκε δύο τέρματα και ηττήθηκε.

Η πειραϊκή ομάδα πίεσε πιο ψηλά και πιο αποτελεσματικά στο α´ ημίχρονο τη Φορτούνα, οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν μπάλες και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ. Επίσης, οι παίκτες του Ολυμπιακού αξιοποίησαν τις στημένες φάσεις πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Καλή η παρουσία του Άβιλα

Σε ατομικό επίπεδο, ο Άβιλα στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα είχε καλή παρουσία. Ο Ισπανός δεξιός μπακ είχε καλή συνεργασία, τόσο με τον Βαλμπουενά όσο και με τον Μασούρα οι οποίοι εναλλάσσονταν μπροστά του στην επίθεση. Ταυτόχρονα, ο έμπειρος αμυντικός, αν και έχει ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του με την πειραϊκή ομάδα, συνεργάστηκε καλά τόσο με τον Εμβιλά όσο με τον Κούντε και τον Μαντί Καμαρά στα χαφ.

Ήταν μαχητικός, προσεκτικός στις μεταβιβάσεις του, έπαιξε αρκετά ψηλά και ήταν γρήγορος στις επιστροφές του στην άμυνα. Μόλις γνωρίσει καλύτερα τους συμπαίκτες του, μάθει το παιχνίδι τους και απελευθερωθεί, θα βγάλει και περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κούντε και ο Χασάν, οι οποίοι παλεύουν για να κερδίσουν θέση στο ρόστερ, είχαν πολύ καλή εικόνα. Ο Καμερουνέζος κεντρικός χαφ στο ημίχρονο που αγωνίστηκε μοίρασε σωστά την μπάλα, πίεσε ψηλά, έτρεξε αρκετά, ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του και έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να παλέψει σκληρά για να κερδίσει πόντους στην εκτίμηση του Πορτογάλου τεχνικού.

Το ίδιο και ο Αιγύπτιος σέντερ φορ, ο οποίος ήταν εκεί τη στιγμή που έπρεπε και σκόραρε κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και είχε δύο ακόμη καλές στιγμές. Το μήνυμα των Κούντε και Χασάν ήταν σαφές και, παρά τον συνωστισμό στο κέντρο και στην επίθεση, φέρονται διατεθειμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Βαλμπουενά και Σισέ έβαλαν την σφραγίδα τους

Επίσης, ο Βαλμπουενά και ο Σισέ φρόντισαν να βάλουν τη σφραγίδα τους στο φιλικό παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα. Ο πρώτος με τις εκτελέσεις φάουλ, τη μαχητικότητα και το πείσμα που έβγαλε και ο δεύτερος με την επιμονή του και το τέρμα που πέτυχε της ισοφάρισης. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός ενήργησε σαν επιθετικός στο γκολ, καθώς έκανε κοντρόλ, προσποίηση και ντρίμπλα στην αντίπαλη περιοχή πριν στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόρκα.

Επιπλέον, ο Βατσλίκ όρθωσε το ανάστημά του αποκρούοντας το πέναλτι του Γκίντσεκ, ενώ στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν πως ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Κανέ σε ρόλο δεξιού μπακ (έχει αγωνιστεί σε αυτή τη θέση στην Εθνική Γουινέας) και τον Αγκιμπού Καμαρά ως οχτάρι για δεύτερο διαδοχικό ματς.

Όπως και στο φιλικό με τη Ριντ, ο Πορτογάλος προπονητής δοκίμασε δύο συστήματα και στο παιχνίδι με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Με την πρώτη είχε επιλέξει στο α´ ημίχρονο το 4-2-3-1 και στο δεύτερο μέρος το 4-4-2, ενώ με την δεύτερη χρησιμοποίησε το 4-3-3 και το 4-2-3-1 αντίστοιχα.

Ο Μαρτίνς έχει δουλειά μπροστά του

Ο Μαρτίνς, πάντως, έχει πολλή δουλειά μπροστά του, καθώς θα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, τόσα ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Σχετικά με το πρώτο, υπάρχουν σημαντικές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, γίνονται εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν γρήγορες επιστροφές των παικτών στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν δύο τέρματα από τη Ριντ και άλλο ένα από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, η οποία είχε επίσης δοκάρι και χαμένο πέναλτι.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να γίνει πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια, σκόραρε μόνο από στημένες φάσεις και όχι στο open play παρόλο που υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και ότι λείπουν και ορισμένοι παίκτες από την επίθεση, όπως οι εξτρέμ Ζινκερνάγκελ και Ροντρίγκες, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθεί και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Παράλληλα, εκκρεμεί η προσθήκη επιτελικού χαφ, που θα βοηθήσει στη δημιουργία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ