ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Εξαιρετικός ο Μανωλάς, πολύ καλός ο Κούντε και οι σκηνές από τα προσεχώς με Ζινκερνάγκελ, Καμαρά

Ο Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σλάβια Πράγας
Ο Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σλάβια Πράγας EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έδειξε καλό πρόσωπο στο πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι του μέχρι σήμερα στην Αυστρία απέναντι στην Σλάβια Πράγας, παρουσιάζοντας διαρκή βελτίωση, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ενέργεια, μαχητικότητα και είχαν καλό ρυθμό στον ισόπαλο φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Σλάβια Πράγας. Τουλάχιστον μέχρι το 60ο λεπτό, καθώς στη συνέχεια έγιναν πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες. Αυτό που έχει σημασία είναι πως η πειραϊκή ομάδα παρουσίασε καλό πρόσωπο ανασταλτικά και βελτιωμένο στην επίθεση, διατηρώντας πάντα το θετικό στοιχείο με την πίεση κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Ας αρχίσουμε όμως πρώτα από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε ένα τέρμα από κόντρα που άλλαξε την πορεία της μπάλας στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά η ουσία είναι πως δεν απειλήθηκε σοβαρά από τους Τσέχους στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική απόδοσή που είχε ο Μανωλάς, στην καλή συνεργασία του με τον Μπαγκαλιάνη, στις βοήθειες του Άβιλα και του Ρέαμπτσουκ και στις γρήγορες επιστροφές και αλληλοκαλύψεις των Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά και Κούντε.

Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Αγκιμπού Καμαρά για ακόμη μία φορά ως “8άρι”, δίπλα στον Εμβιλά, έχοντας πιο μπροστά τον Κούντε ο οποίος κινούνταν στα νώτα του Ελ Αραμπί. Το 4-3-3 στα χαρτιά, κάλλιστα θα μπορούσε να “διαβαστεί” ως 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Κούντε είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι του Μαντούς, με τον Ρέαμπτσιουκ να παίρνει το ριμπάουντ σκοράροντας από κοντά.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε τον Κούντε στο πλάι του Εμβιλά και “δεκάρι” τον Αγκιμπού Καμαρά και οι εναλλαγές θέσεων των δύο παικτών συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο τελευταίος πρέσαρε σωστά, έκλεψε μπάλες και έβγαλε καλή εικόνα.

Το πρώτο γκολ στα φιλικά με οργανωμένη προσπάθεια

Σχετικά με την επίθεση, αξίζει να τονιστεί πως ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του τέρμα στα φιλικά παιχνίδια κατόπιν οργανωμένης προσπάθειας. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Ελ Αραμπί, του Άβιλα και του Μασούρα και του Κούντε που είχε το σουτ στο αριστερό δοκάρι της τσέχικης ομάδας, μέχρι που σκόραρε ο Ρέαμπτσουκ με πλασέ.

Η πειραϊκή ομάδα δημιούργησε κι άλλες φάσεις, με τον Κούντε (3'), τον Αγκιμπού Καμαρά (15'), τον Μασούρα (32'), το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ είχε τετ α τετ στο (52'), τον Τικίνιο (63'), τον Ζινκερνάγκελ (84') και τον Ανδρούτσο (87'). Οι ερυθρόλευκοι όμως χρειάζεται να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο των Ζινκερνάγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά

Στο τελευταίο ημίωρο του ματς έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους ο Ζινκερνάγκελ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, οι οποίοι δεν εύκολο να κριθούν, αφού ο πρώτος αγωνίστηκε έχοντας μόλις τρεις ημέρες στην Αυστρία και ο δεύτερος έπαιξε με μόλις μία προπόνηση. Άλλωστε, οι δύο ποδοσφαιριστές μπήκαν στο παιχνίδι σε ένα διάστημα όπου έγιναν πολλές αλλαγές και χάθηκε η συνοχή και ρυθμός.

Ωστόσο, ο Δανός επιθετικός είχε δύο ατομικές ενέργειες όπου φανέρωσε δείγματα της ποιότητάς του και ο Μαυριτανός ποδοσφαιριστής έβγαλε ενέργεια στη γραμμή κρούσης. Ο Ζινκερνάγκελ αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ και πήγε αρκετές φορές στο “ένας εναντίον ενός”, ενώ είχε μία καλή κεφαλιά-πάσα στον Τικίνιο στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, αρχικά, έπαιξε δίπλα στον Τικίνιο στο 4-4-2 του Μαρτίνς και στο τελευταίο δεκάλεπτο ως δεξιός εξτρέμ στο 4-2-3-1 –πέρασε ο Καρβάλιο πίσω από τον Τικίνιο.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού ήταν κάτι σαν από σκηνές από τα προσεχώς, υπό την έννοια ότι ο Μαρτίνς έδειξε πως σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Δανό (εξτρέμ και επιτελικό χαφ) και τον Μαυριτανό (σέντερ φορ ή περιφερειακό επιθετικό και εξτρέμ). Μόλις οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήσουν ρυθμό και αποκτήσουν χημεία με την υπόλοιπη ομάδα, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός στην επίθεση. Και οι προσθήκες στο ρόστερ δεν έχουν τελειώσει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ