ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πασχαλάκης, ο Χάμες και η ανάγκη να βγουν μπροστά τα βαριά χαρτιά και να πάρει νίκες σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Ο Χάμες Ροντρίγκες στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό
Ο Χάμες Ροντρίγκες στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Πασχαλάκη που κράτησε τους ερυθρόλευκους στην Τούμπα, τον Χάμες που ήταν ο μόνος που βοήθησε μεσοεπιθετικά και την ανάγκη να βγουν μπροστά τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά του Ολυμπιακού.

Ο αήττητος στα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, Πασχαλάκης (σε 15 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει συγκομιδή οκτώ νίκες και επτά ισοπαλίες) όρθωσε το ανάστημά του στην Τούμπα και βοήθησε την πειραϊκή ομάδα να επιστρέψει στη βάση της με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά κομβικός για τους ερυθρόλευκους και ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Όμως, το γεγονός ότι ο Πασχαλάκης συχνά πυκνά τον τελευταίο καιρό είναι από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού, δείχνει ότι ορισμένα άλλα πράγματα δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο θα έπρεπε.

Στα θεωρητικά πιο δύσκολα παιχνίδια, η πειραϊκή ομάδα δεν φτάνει εύκολα στο γκολ και έχει διαστήματα που επιτρέπει στον αντίπαλο να την απειλήσει.

Το ματς τώρα ήταν στο πνεύμα "αν δεν μπορείς να κερδίσεις, κοιτάζεις να μην χάσεις"

Η εικόνα των ερυθρόλευκων στην Τούμπα ήταν προβληματική. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν η γνωστή ομάδα των προηγούμενων χρόνων που έβαζε δύσκολα στον ΠΑΟΚ και έπαιρνε τη νίκη, ή αν έμενε στη ισοπαλία, έκανε τον αντίπαλο να τον νιώθει.

Το ματς τώρα ήταν στο πνεύμα "αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, κοιτάζεις να μην το χάσεις". Η πειραϊκή ομάδα δεν έδειξε με την εικόνα της και με την απόδοσή της ότι μπήκε στο παιχνίδι και κυνήγησε το κάτι παραπάνω από τον βαθμό.

Μόνο ο Χάμες προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, με το αριστερό σουτ που είχε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι στα μισά του α΄ ημιχρόνου, με ένα ακόμη καλό σουτ και δύο κάθετες πάσες.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε εν πολλοίς στον Πασχαλάκη, στον εξαιρετικό για ακόμη ένα παιχνίδι Ντόη και τον αποτελεσματικό Παπασταθόπουλο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από νίκες στα ντέρμπι

Ωστόσο, αυτά δεν φτάνουν στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός κυνηγάει στην βαθμολογία, δεν είναι πρώτος, δηλαδή να του φτάνει και η ισοπαλία.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από νίκες στα ντέρμπι για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή. Και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να βγουν μπροστά οι πιο ποιοτικοί παίκτες τους και δη στο κέντρο και στην επίθεση. Με εξαίρεση τον Χάμες, οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Μπακαμπού και ο Μπιέλ κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ενώ ακόμη πιο χαμηλή ήταν η πτήση του Μασούρα. Ειδικά, η αριστερή πλευρά με τους Ρέαμπτσιουκ και Μασούρα αποτέλεσε την αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού.

Ο Λουτσέσκου είχε σημαδέψει ακριβώς εκεί και στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα χρειάστηκε ο Πασχαλάκης να κάνει τέσσερις αποκρούσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Μέσα σε όλα, έπεσε μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του Χουάνγκ και του Εμβιλά, αφού δεν λειτουργούσαν καλά οι ακραίοι και χρειαζόταν να κάνουν περισσότερα πράγματα για να δώσουν ανάσες στην άμυνα.

Ο Μίτσελ επέλεξε σχήμα με εξτρέμ, δηλαδή τον Μασούρα και τον Μπιέλ ο οποίος όμως είναι περισσότερο παίκτης του άξονα, αλλά έβαλε τον Κανός μετά το 60' και ο Μπουτούτσι δεν έπαιξε ούτε λεπτό, όπως και ο Βαλμπουενά.

Το σύστημα με τα τρία «δεκάρια» δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάποιο από αυτά πρέπει να μένει εκτός 20άδας. Κάλλιστα μπορεί να είναι στον πάγκο.

Ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής άφησε τον Φορτούνη εκτός 20άδας. Θεώρησε ότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν χωρούσε ούτε στον πάγκο, παρόλο που ο ερυθρόλευκος τεχνικός δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τον Μπουτούτσι, δεν έκανε πέμπτη αλλαγή και στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις ο Ραμόν έπαιξε ως εξτρέμ.

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Όπως και να έχει, είναι εμφανές ότι ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να ψαλιδίσει κι άλλο την απόσταση, να επιστρέψει στην κορυφή και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να κερδίσει ντέρμπι.

Και τα δύσκολα είναι μπροστά για τους ερυθρόλευκους, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Διότι, μέχρι το τέλος της περιόδου, από τα 17 ή 18 ματς, τα 12 έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε την ΑΕΚ ούτε τον Παναθηναϊκό (σε ματς πάντως που θα μπορούσε να είχε πάρει τους τρεις βαθμούς στη Λεωφόρο).

Και σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια έχει πετύχει μόλις δύο γκολ, με τον Χάμες και τον Μπιέλ. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ, ο οποίος θα πρέπει να βρει τρόπου να το αλλάξει.

Όπως θα πρέπει και οι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τα "βαριά χαρτιά", να βγουν μπροστά, να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να την οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων της.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ