ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός πήρε το μίνιμουμ με την Καραμπάγκ, αλλά θέλει το μάξιμουμ εναντίον του ΠΑΟΚ

EUROPA LEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την ισοπαλία του Ολυμπιακού κόντρα στην Καραμπάγκ, τους παίκτες που έχει καταφέρει να κερδίσει ο Μίτσελ, αλλά και το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Σε συνθήκες κανονικότητας για τον Ολυμπιακό, η ισοπαλία με αντίπαλο την Καραμπάγκ εκτός έδρας, θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να είχε πάρει. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στην κανονικότητα, τώρα κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οπότε ο ένας βαθμός στο Μπακού ήταν κάτι θετικό για την πειραϊκή ομάδα.

Ακόμη, όμως και ο τωρινός Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κερδίσει στο Αζερμπαϊτζάν, αν ήταν πιο τολμηρός, είχε εκμεταλλευτεί κάποιες ευκαιρίες και ορισμένοι βασικοί ποδοσφαιριστές τους είχαν περάσει πιο νωρίς ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Ο Μίτσελ προσπάθησε να ισορροπήσει και να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό στο ματς με την Καραμπάγκ έχοντας το μυαλό του και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα πει κάποιος, ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις και ότι θα πρέπει να δίνει τα πάντα σε όλους τους αγώνες, αλλά οι επιλογές του Ισπανού τεχνικού αυτό έδειξαν, πως είχε τοποθετήσει πιο ψηλά το ματς με τον δικέφαλο του Βορρά απ΄ ότι αυτό με τους Αζέρους.

Παπασταθόπουλος και ο Ντόι ήταν οι κορυφαίοι

Ο Ισπανός τεχνικός κράτησε στον πάγκο τους δύο βασικούς κεντρικούς χαφ Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ (πέρασε τον πρώτο στο παιχνίδι στο 69΄ και τον δεύτερο στο 86΄), τους δύο βασικούς εξτρέμ Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες (ο τελευταίος μπήκε στο 86΄), αλλά και τους δύο Σενεγαλέζους στόπερ Σισέ και Μπα.

Το τελευταίο, πάντως, βγήκε σε καλό του Ολυμπιακού, διότι ο Παπασταθόπουλος και ο Ντόι ήταν οι κορυφαίοι σε απόδοση ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων, μαζί με τον Πασχαλάκη και τον Βαλμπουενά που αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα. Θετική παρουσία επίσης είχαν ο Κούντε και ο Μπουχαλάκης.

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό ήταν επιπλέον, ότι κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν στην άμυνα του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μέσα στη σεζόν και ότι ο βαθμός που πήρε, διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάληψη της τρίτης θέσης έναντι της Ναντ, που οδηγεί στα νοκ άουτ ματς του Conference League. Όπως και ότι "κέρδισε" ορισμένους παίκτες μέσα από αυτή τη διαδικασία των συχνών αλλαγών της ενδεκάδας.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός έχει τρίτο προπονητή στον πάγκο του από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι έχουν χρησιμοποιηθεί 40 ποδοσφαιριστές σε 17 αγώνες και ότι ο Μίτσελ έχει να διαχειριστεί κάθε εβδομάδα άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα και άλλη στο Europa League, η ισοπαλία σε έναν εκτός έδρας αγώνα στην Ευρώπη είναι κάτι θετικό.

Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζουν βελτίωση στην εικόνα τους στα τελευταία παιχνίδια, αλλά έχουν ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να επιστρέψουν στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσή τους. Στα αρνητικά, για την ώρα, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης που έχουν δημιουργήσει τα αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπως και το ότι η πειραϊκή ομάδα δεν έχει σκοράρει ακόμη στη φάση των ομίλων του Europa League-το τέρμα με την Ναντ ήρθε από το αυτογκόλ του Μουτουσαμί.

Είναι διαφορετικό να έχεις Χάμες και Μπακαμπού

Όσο εύκολα σκοράρει ο Μπακαμπού στο πρωτάθλημα, τόσο δύσκολα δημιουργεί φάσεις ο Ουί Τζο Χουάνγκ. Η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής. Όμως, υπάρχουν και δύο παράμετροι που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση: είναι διαφορετική η δυναμικότητα των αντιπάλων που είχε μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και άλλη εκείνων στην Ευρώπη. Όπως άλλους παίκτες έχει ο Μίτσελ στη διάθεσή του στη Super League 1 και άλλους στο Europa League.

Είναι διαφορετικό για τους ερυθρόλευκους να έχουν στην επίθεση τους Ουί Τζο Χουάνγκ και Αμπουμπακάρ Καμαρά και άλλο τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού. Πόσο μάλλον, όταν στην πρώτη περίπτωση μένουν στο πάγκο ποδοσφαιριστές που μπορούν να τους υποστηρίξουν -κάτι που συνέβη στον αγώνα με την Καραμπάγκ- όπως ο Εμβιλά και ο Ίνμπομ Χουάνγκ.

Πλέον, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γύρισαν τον διακόπτη και έχουν στραμμένη την προσοχή τους αποκλειστικά στον αγώνα με τον δικέφαλο του Βορρά. Άλλωστε, ο Μίτσελ προετοιμαζόταν για αυτό το παιχνίδι πριν από το ματς στο Μπακού. Οι ερυθρόλευκοι πήραν το μίνιμουμ με την Καραμπάγκ, αλλά θέλουν το μάξιμουμ εναντίον του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης. Σε έναν αγώνα, στον οποίο ο Ισπανός τεχνικός έχει περισσότερες επιλογές προσώπων.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στοχεύει στην τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα, μετά από αυτές απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών και τον ΟΦΗ, τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο για το πρεστίζ και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γεμάτο Καραϊσκάκης και που είναι πολύ περισσότερα από ένα παιχνίδι για την πειραϊκή ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ