ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά του, αλλά θα βρει την άκρη

Ο Μπιέλ στο Ολυμπιακός - Βόλος
Ο Μπιέλ στο Ολυμπιακός - Βόλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει νικήσει τον Βόλο στο Καραϊσκάκης και χρειάζεται στήριξη, ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Τέσσερις χαμένοι βαθμοί στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό (ισοπαλίες με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός και τον Βόλο εντός έδρας). Μόλις δύο νίκες σε 11 αγώνες μέσα στην περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις, κι αυτές στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ιωνικό.

Χωρίς νίκη στα επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι σήμερα (έχει πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες) με αντιπάλους την Μακάμπι Χάιφα, την Σλόβαν Μπρατισλάβα, τον Απόλλωνα Λεμεσού τη Ναντ και όχι κάποιο μεγαθήριο ποδοσφαιρικά. Οι ερυθρόλευκοι είναι εμφανές πως βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό και έχουν μεγάλη ανηφόρα μπροστά τους.

Δεν αλλάζει μία ομάδα εικόνα από τη μία μέρα στην άλλη

Μια ομάδα δεν αλλάζει εικόνα από τη μία μέρα στην άλλη. Πόσο μάλλον, όταν άλλα είχε σχεδιάσει τον Μάιο, άλλα προέκυψαν τον Ιούλιο και αλλιώς πορεύεται από τα τέλη Αυγούστου και έπειτα.

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέλαβε μία ομάδα, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος την προετοιμασία της, χωρίς να έχει κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της και είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω μυϊκών τραυματισμών, αλλά και την ανετοιμότητα άλλων που εντάχθηκαν καθυστερημένα στο ρόστερ. Θα ήταν άδικο, λοιπόν, να πέσει όλο το ανάθεμα στον Ισπανό τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία φάση που χρειάζεται στήριξη και τον κόσμο του στο πλευρό του. Μόνο έτσι θα ξεπεράσει τον σκόπελο και θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Και ο Κορμπεράν θα πρέπει σιγά σιγά να καταλήξει σε ένα σχήμα και ένα κορμό για την ενδεκάδα, καθώς έχει πια σχεδόν όλα τα κομμάτια του παζλ -μένει μόνο η απόκτηση αμυντικού χαφ και πιθανόν τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει νικήσει

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να είχε κερδίσει τον Βόλο; Ναι, θα μπορούσε, γιατί οι ερυθρόλευκοι είχαν γκολ με τον Ελ Αραμπί, δύο δοκάρια με τον Κούντε και τον Ντε λα Φουέντε και σημαντικές ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο για να πετύχει κι άλλα τέρματα, με κορυφαία αυτή του Αμερικανού εξτρέμ προς το φινάλε του ματς.

Στάθηκε άτυχη η πειραϊκή ομάδα; Ναι, ήταν άτυχη για όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, καθώς κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει δεύτερο τέρμα και να είχε φύγει από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς.

Ήταν κακός ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο; Ναι, δεν ήταν αυτός που έπρεπε και η ευθύνη βαραίνουν όλους. Οι παίκτες έμοιαζαν απροετοίμαστοι πνευματικά, δεν υπήρχαν τρεξίματα, συνεργασίες, πίεση κλασικές ευκαιρίες για τέρμα. Αντίθετα, έγιναν αρκετά λάθη.

Με κορυφαίο, την απώλεια της μπάλας από τον Ρέαμπτσιουκ στην μεσαία γραμμή όπου θα μπορούσε να είχε πασάρει σωστά, στη φάση του γκολ του Οζέγκοβιτς. Μάλιστα, ο Μολδαβός δεν κατάφερε να ανακόψει στη συνέχεια τον Φερνάντες, ούτε ο Μπα και ο Παπασταθόπουλος τον Οζέγκοβιτς που σκόραρε μέσα από την περιοχή με τακουνάκι(!).

Ήταν καλός ο Ολυμπιακός στο β΄ ημίχρονο; Ναι, για περίπου 25 λεπτά, οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο. Πίεσαν τον Βόλο, τον στρίμωξαν, είχαν γκολ, δοκάρια, ευκαιρίες και δικαιούνταν το δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη. Ωστόσο, οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας θα έπρεπε να είναι υποψιασμένοι (γιατί πριν από δύο εβδομάδες ο Βόλος είχε κερδίσει την ΑΕΚ στη Ριζούπολη), ώστε να μην πετάξουν το α΄ ημίχρονο στη θάλασσα, τρέχοντας στο δεύτερο 45λεπτο.

Από εκεί και πέρα, σημαντική παράμετρος στο παιχνίδι ήταν η διαιτησία του Φωτιά. Ο ρέφερι του συνδέσμου Πέλλας δεν βοήθησε να υπάρξει ροή στο παιχνίδι. Σφύριζε συχνά, διέκοπτε το παιχνίδι, άφησε τους παίκτες του Βόλου να κάνουν όση καθυστέρηση θέλουν, με συνέπεια να ανακόπτεται ο ρυθμός στον αγώνα.

Πολλά λάθη από τον Φωτιά

Ο Φωτιάς έκανε πολλά λάθη και στις υποδείξεις του (υπήρξαν φάουλ τα οποία δεν καταλόγισε), αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο. Έδειξε τέσσερις κίτρινες στους παίκτες του Ολυμπιακού και μόλις μία σε εκείνους του Βόλου με την κατοχή της μπάλας να είναι στο 70% - 30% και την πειραϊκή ομάδα να παίζει στο μισό γήπεδο αυτή της Μαγνησίας.

Για παράδειγμα, ο διαιτητής δεν έδειξε κίτρινη, όταν ο Μπαριέντος κλώτσησε από πίσω τον Μπα (20΄), αλλά και όταν ο Φερνάντες τράβηξε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Παπασταθόπουλο (93΄). Επίσης, ο τερματοφύλακας του Βόλου, Κλέιμαν δεν δέχτηκε κάρτα για τις καθυστερήσεις που έκανε στο β΄ ημίχρονο. Και υπήρχε και η φάση του Ρέαμπτσουκ (95΄), στην οποία ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός, η οποία δεν έγινε γνωστό αν ελέγχθηκε ή πέρασε στο ντούκου μετά το δοκάρι του Ντε λα Φουέντε.

Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος, αλλά κάθε απώλεια είναι σημαντική

Στον Ολυμπιακό, όμως, γνωρίζουν καλά ό,τι τίποτα δεν θα είναι εύκολο μέσα στην περίοδο στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Γι' αυτό τον λόγο, θα πρέπει πρώτα απ' όλα οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και όχι να μπαίνουν στον αγώνα άνευροι, ασύνδετοι, πετώντας ένα ημίχρονο.

Αγώνες σαν αυτόν με τον Βόλο, ειδικά στο Καραϊσκάκης, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να τους τελειώνουν νωρίς και όχι να κυνηγούν το σκορ, να αγχώνονται και να τους μετατρέπουν σε θρίλερ. Γιατί θα υπάρξουν -όπως συνέβη- παιχνίδια που θα στραβώσουν και θα χαθούν βαθμοί. Το πρωτάθλημα ναι μεν είναι ένας μαραθώνιος, αλλά στην ελληνική λίγκα είναι γνωστό ότι κάθε απώλεια βαθμών είναι σημαντική.

Δείτε την Game Night για την πρόκριση της Εθνικής, αλλά και για το ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ