ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ελ Αραμπί και το "μήνυμα" που έλαβε ο Μαρτίνς ενόψει των playoffs

Ο Ελ Αραμπί σε μονομαχία με τον Μπράμπετς
Ο Ελ Αραμπί σε μονομαχία με τον Μπράμπετς INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη, τον Αραμπί που επέστρεψε στα γκολ και το "μήνυμα" που έχει λάβει πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει των δέκα αγώνων των playoffs.

Ο Γιουσέφ Ελ Εραμπί σκόραρε μετά από 77 ημέρες στο πρωτάθλημα (και 46 από το Κύπελλο), καθώς τελευταία είχε διαδοχικές ασίστ και δείχνει έτοιμος να μπει φορτσάτος στην τελική ευθεία της Super League Interwetten. Παράλληλα, ο Μαροκινός έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Άρη, καθώς στο τετ α τετ με τον Κουέστα στο πρώτο ημίχρονο, δεν πάσαρε σωστά δίπλα του στον Εμβιλά για να τελειώσει τη φάση. Η χαμένη ευκαιρία των ερυθρόλευκων και η αλλαγή του Καρβάλιο λίγο μετά αποτέλεσαν κομβικά σημεία για την πειραϊκή ομάδα, καθώς ο Ολυμπιακός μέχρι τότε ήλεγχε το παιχνίδι και ήταν μπροστά στο σκορ.

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν το "δεκάρι" τους που ήταν το μοναδικό που είχαν διαθέσιμο αφού ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Κώστας Φορτούνης είχαν μείνει στον Πειραιά, με συνέπεια να απωλέσουν δύναμη σε ό,τι αφορά την δημιουργικότητά τους. Ο Μαντί Καμαρά δεν είναι επιτελικός χαφ, ούτε βρίσκεται σε καλή κατάσταση από τις αρχές της περιόδου. Το σκεπτικό του Μαρτίνς ήταν να τον ρίξει στον αγώνα για να απορροφήσει τους κραδασμούς και να “δέσει” τον άξονα, μαζί με την παρουσία του Εμβιλά και του Μπουχαλάκη. Ωστόσο, γι´ ακόμη μία φορά την τρέχουσα σεζόν, η επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού δεν λειτούργησε. Δεν πήρε πράγματα από τον μέσο από τη Γουινέα, ούτε ανασταλτικά ούτε στην επίθεση –είχε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία, στο 72´, με το σκορ στο 1-1.

Θα μπορούσε να περάσει ως αλλαγή ο Βαλμπουενά στη θέση του Καρβάλιο; Ενδεχομένως, ναι, αφού η αντικατάσταση έγινε στο 43o λεπτό, που σημαίνει ότι ο Γάλλος θα έπαιζε ουσιαστικά ένα ημίχρονο. Τι στο 43´, τι στο 66´ που μπήκε στον αγώνα. Προφανώς, ο Μαρτίνς ήθελε έναν παίκτη με περισσότερα τρεξίματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις.

Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να αποσυντονίζονται σε ματς που δέχονται πίεση

Η ουσία ήταν πως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Άρη, αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, κι αυτό πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό επιτελείο. Διότι, δεν είναι η πρώτη φορά, συνέβη στο παιχνίδι με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο και απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Νέο Φάληρο. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να αποσυντονίζονται σε ματς που δέχονται πίεση, που γίνονται με μεγάλη ένταση σε μεγάλη διάρκεια, δεν έχουν οι ίδιοι την κατοχή της μπάλας και δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Άρη και αυτή η πρώτη ήττα της πειραϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα αποτελεί, παράλληλα, κι ένα μήνυμα για τον Μαρτίνς ενόψει των playoffs του πρωταθλήματος. Τα δέκα εναπομείναντα παιχνίδια στη διοργάνωση θα είναι με αντιπάλους της πρώτης εξάδας, δηλαδή, σαν αυτά με τον Άρη.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για τις υπόλοιπες ομάδες κάθε αγώνας στα playoffs θα έχει χαρακτήρα “τελικού” με φόντο τις θέσεις της Ευρώπης. Διότι, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου αργούν και αυτό έχει τη σημασία του.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα πρέπει να βγάλει αντίδραση και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καλή και σημαντική η διαφορά των +12 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αλλά το ματς με τον Άρη έδειξε ότι τα playoffs δεν θα είναι περίπατος. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δείξουν την ποιότητά τους και να ιδρώσουν πολύ στο γήπεδο για να διαφυλάξουν αυτή τη διαφορά και να κλείσουν τη σεζόν με καλές εντυπώσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι η πειραϊκή ομάδα δεν κέρδισε μέσα στην περίοδο τον Παναθηναϊκό (0-0, 0-0), είχε μία νίκη (1-0) και μία ήττα (1-2) με τον Άρη, μία νίκη (2-1) και μία ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΟΚ και δύο νίκες στο γκολ εις βάρος της ΑΕΚ (3-2, 1-0).

Ο Μαρτίνς πρέπει να βρει τρόπο να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού

Κατά συνέπεια, ο Μαρτίνς θα πρέπει να βρει τρόπο να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού, να προχωρήσει στην κατάλληλη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το βάθος στο ρόστερ και, γενικά, να παρουσιάσει μια διαφορετική ομάδα, σαν αυτή που είδαν οι φίλοι του στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να περιοριστούν τα ομαδικά και τα ατομικά λάθη, σαν αυτά που έγιναν, τόσο στο πρώτο τέρμα του Άρη (ο Μπα κάλυπτε τον Εντιαγέ, ο Σισέ δεν ακολούθησε τον Καμαρά και ο Μπουχαλάκης δεν έκλεισε την πάσα στον άξονα στα χαφ) όσο και στο δεύτερο (ο Μπουχαλάκης έκανε αχρείαστο φάουλ και στη συνέχεια, ο Κίτσος έσκυψε στο τείχος περνώντας η μπάλα στο φάουλ του Γκάμα). Αυτά, δεν ήταν τα μοναδικά λάθη, υπήρξαν και άλλα μέσα στο παιχνίδι και στην άμυνα και στο κέντρο.

Τα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι πως ο Ελ Αραμπί επανήλθε στα γκολ μετά από ενάμιση μήνα (είχε να σκοράρει από το ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, στις 19/1), έφτασε τα 10 τέρματα στο πρωτάθλημα και 16 συνολικά μέσα στην περίοδο, όπως και ότι ο Ροντρίγκες είχε συνεισφορά σε ένα ακόμη γκολ. Ο διεθνής εξτρέμ έχει πετύχει 4 τέρματα (δύο εναντίον του Παναιτωλικού και από ένα με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης) και έχει μοιράσει και 1 ασίστ (με τον Άρη) τις τελευταίες 35 ημέρες στους αγώνες πρωταθλήματος, ενώ έλειψε και από δύο παιχνίδια (ΑΕΚ και Βόλο) λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Ο Ολυμπιακός, όμως, θα χρειαστεί και άλλους πρωταγωνιστές στα playoffs της Super League Interwetten προκειμένου να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας και, βέβαια, την κατάλληλη νοοτροπία. Διότι, η σεζόν δεν έχει τελειώσει…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ