ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο αρτίστας Φορτούνης και ο μαχητής Κασάμι που είναι πάλι εδώ και ο άλλος Μαρσέλο

Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ
Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ. Τους Φορτούνη και Κασάμι που φώναξαν παρών, όπως και τον ανανεωμένο Μαρσέλο.

Το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού ήταν θετικό στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Χάντερσφιλντ. Μπορεί η αγγλική ομάδα να μην αποτελεί και το μεγαλύτερο εμπόδιο, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η αγωνιστική συμπεριφορά των ερυθρόλευκων, η βελτίωσή τους και το γεγονός ότι δείχνουν να προοδεύουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής τους προετοιμασίας στην Ισπανία.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πίεσαν ψηλά, είχαν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησαν σωστά, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, σκόραραν, διατήρησαν το μηδέν στην εστία τους, κέρδισαν το ματς και εμφάνισαν στον αγωνιστικό χώρο πράγματα που προσπαθεί να περάσει ο Μίτσελ στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας.

Σε αυτό, πάντως, που αξίζει να σταθεί κάποιος περισσότερο είναι σε εκείνο που περιέγραψε ο Μίτσελ με τρεις λέξεις: "έχουμε κερδίσει παίκτες". Διότι, σε μία προετοιμασία, έστω και εν μέσω περιόδου, αυτό είναι το ζητούμενο.

Να μπορέσει ο Ισπανός τεχνικός να αποκτήσει περισσότερες λύσεις από παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά για διάφορους λόγους δεν πήραν τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελαν. Άλλοι γιατί ταλαιπωρήθηκαν από μυικούς τραυματισμούς, άλλοι γιατί ήταν ανέτοιμοι και άλλοι γιατί δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση.

Οι ερυθρόλευκοι έτοιμοι να πάρουν πράγματα κι από άλλους παίκτες

Πλέον, το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού δουλεύει πολύ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να πάρουν πράγματα και από άλλους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στο πρώτο μισό της σεζόν.

Όπως, για παράδειγμα, από τον Φορτούνη και τον Κασάμι, καθώς ο πρώτος έπαιξε μόλις 14 λεπτά ως αλλαγή το πρώτο εξάμηνο της περιόδου, ενώ ο δεύτερος ήταν ανέτοιμος και δεν πήρε κάποια ευκαιρία. Τώρα, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Ο Φορτούνης αγωνίστηκε στο ματς με την Χάντερσφιλντ στη φυσική του θέση, αυτή του επιτελικού χαφ, παίζοντας πίσω από τον Μπακαμπού, πέρασε κάθετες πάσες, σκόραρε, μοίρασε ωραία την μπάλα, έτρεξε αρκετά και είχε καλή συνεργασία με τον Μπιέλ.

Ο Κασάμι από τη μεριά του κυριάρχησε τον χώρο του κέντρου σε ρόλο κυρίως "εξαριού". Ο Ελβετός ήταν εκείνος που έπαιρνε την μπάλα από τα στόπερ για να κάνει παιχνίδι, με τον Σαμασέκου που είχε θετική παρουσία επίσης, να κινείται μπροστά του και πλάγια βοηθώντας περισσότερο στα μαρκαρίσματα και στην πίεση ψηλά.

Ξεχώρισε και ο Μαρσέλο

Πέρα από τους δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές, στο ματς με την αγγλική ομάδα ξεχώρισε επίσης και ο Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από την ημέρα που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και δείχνει διάθεση να αντιστρέψει την κατάσταση.

Αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού μπακ, πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, έκανε ντρίμπλες, έβγαλε σέντρες, είχε ένα καλό σουτ στην αντίπαλη εστία, ενώ έφυγε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας του σκληρού μαρκαρίσματος του Αγινά.

Από εκεί και πέρα, στα θετικά για τους ερυθρόλευκους ήταν ότι ο Αραμπί σκόραρε στο μισάωρο που έπαιξε ως αλλαγή και αυτό είναι σημαντικό για κάθε σέντερ φορ και το γεγονός ότι ο Ντόη, ο Ρέτσος και αργότερα ο Καλογερόπουλος δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες στο κέντρο της άμυνας.

Ο Λάιντνερ που έπαιξε μισή ώρα και ο Νταμπό με τον Καλογερόπουλο που αγωνίστηκαν για είκοσι λεπτά είχαν καλή εικόνα, αλλά χρειάζονται και άλλα παιχνίδια στα πόδια τους για να βγουν σαφή συμπεράσματα.

Το αρνητικό, ήταν ότι ο Μπακαμπού δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να σκοράρει. Επόμενο φιλικό τεστ για τον Ολυμπιακό είναι αυτό εναντίον της Σταντάρ Λιέγης την Κυριακή (4/12, 16:00) στο οποίο, λογικά, θα είναι διαθέσιμος και ο Χάμες Ροντρίγκες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ