ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η θέληση του Χάμες, η δίψα του Ρόντινεϊ, το πείσμα του Πασχαλάκη και η κλάση των δύο φορ που δίνουν λύσεις στον Ολυμπιακό

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ο Χάμες Ροντρίγκες ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για το πείσμα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΟΦΗ που χάρισε μια σημαντική νίκη. Τα οκτώ κεφάλαια του 2-1 στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι εδώ και μήνες στο πρωτάθλημα, κι ας κέρδισε τον ΟΦΗ με μόλις ένα γκολ διαφορά. Το τελευταίο συνέβη, γιατί οι ερυθρόλευκοι αρέσκονται να μετατρέπουν σε θρίλερ τα παιχνίδια τους, ακόμη και σε μέρες που θα μπορούσαν να τα έχουν τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Και όσο δεν το αλλάζουν αυτό, θα βάζουν δύσκολα στον εαυτό τους.

Η πειραϊκή ομάδα είχε 24 τελικές προσπάθειες -όπως αποτυπώθηκε στην στατιστική υπηρεσία της Stoiximan Super League- εκ των οποίων οι 11 εντός εστίας, πέτυχε δύο γκολ με τον Μπακαμπού και τον Αραμπί, είχε δοκάρι με τον Ίνμπομ Χουάνγκ, ενώ ο Μανδάς έκανε εννέα σημαντικές αποκρούσεις και εντούτοις χρειάστηκε στο τέλος να υψώσει τείχος ο Πασχαλάκης για να μην ισοφαριστεί. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ άμυνας και επίθεσης πληγώνει τους ερυθρόλευκους και είναι αναγκαίο να βρεθεί μία λύση, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Ο Μίτσελ θα πρέπει να διορθώσει ορισμένα πράγματα, αλλά έχει και λόγους να χαμογελά, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έβγαλαν αντίδραση στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Άρη στο Κύπελλο και τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι ερυθρόλευκοι φροντίζουν να βάζουν πίεση στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, αλλά οφείλουν να συνεχίσουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, στην προσπάθεια να κατακτήσουν τον τίτλο.

Αυτά στα οποία μπορεί να σταθεί κάποιος από πλευράς Ολυμπιακού, σε ό,τι αφορά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι:

Πρώτον, η νίκη και, μάλιστα, με ανατροπή του σκορ. Όλα αυτά απέναντι σε έναν αντίπαλο που, δεν πρέπει να ξεχνάμε, αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δεύτερον, η καλή απόδοση των ερυθρόλευκων, ίσως η καλύτερη εδώ και πολύ καιρό και αυτό είναι ένας καλός οιωνός για την συνέχεια.

Τρίτον, η θέληση και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Χάμες Ροντρίγκες. Η ποιότητα του Κολομβιανού επιθετικού είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, βγάζει την προσωπικότητα του στο γήπεδο, μάχεται, είναι ουσιαστικός με ασίστ ή γκολ και καθοδηγεί τους συμπαίκτες του παρασύροντας τους σε άλλους ρυθμούς.

Τέταρτον, η δίψα του Ρόντινεϊ να πετύχει (και) στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Βραζιλιάνος διαθέτει ποιότητα, προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, είναι αξιόπιστος ανασταλτικά και η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός βρήκε πάλι τον δεξιό μπακ που μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Πέμπτον, το πείσμα του Πασχαλάκη να πετύχει στον Ολυμπιακό. Οι δύο επεμβάσεις του έμπειρου τερματοφύλακα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα στα σουτ του Γκρόνινγκ και του Μπαλογιάννη, πέρα από την ποιότητα και την ψυχραιμία του, δείχνει το τσαγανό του ερυθρόλευκου γκολκίπερ να βγει μπροστά και να παίξει καθοριστικό ρόλο. Και είναι θετικό για τον Μίτσελ που έχει αυτή τη στιγμή σε τόσο καλή κατάσταση τον Πασχαλάκη αλλά και τον Τζολάκη.

Έκτον, η αποτελεσματικότητα του Μπακαμπού και του Αραμπί. Εναντίον του ΟΦΗ σκόραραν και οι δύο, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη – ανατροπή. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κονγκολέζος φορ έχει πετύχει συνολικά εννέα τέρματα σε 16 αγώνες στο πρωτάθλημα που δεν τα λες και λίγα και ο Μαροκινός μετράει οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά με πολύ μικρότερο χρόνο συμμετοχής, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Έβδομον, η επιστροφή του Ίνμπομ Χουάνγκ (μόλις πήρε ανάσες) στις καλές εμφανίσεις, ο οποίος μαζί με τον Εμβιλά τρέχουν για τρεις και καλύπτουν κενά που, χάρη στην ποιότητά τους, κάποιες φορές δεν γίνονται εμφανή στην πειραϊκή ομάδα.

Και, όγδοον, η αδυναμία του Ολυμπιακού να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του και να τελειώσει τα παιχνίδια. Είτε οι ερυθρόλευκοι προηγούνται 1-0 είτε κυνηγούν στο σκορ και στη συνέχεια καταφέρνουν να κάνουν το 2-1, δεν φροντίζουν να «κλειδώνουν» τις νίκες. Δίνουν δικαίωμα στον αντίπαλο να επιτεθεί, να απειλήσει, να κάνει ευκαιρίες ή να σκοράρει.

Γενικά, το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, μπορεί να κάνουν λίγες ευκαιρίες, αλλά είτε σκοράρουν είτε είναι άκρως επικίνδυνες είτε χρειάζεται να είναι πρωταγωνιστές με τις αποκρούσεις τους ο Πασχαλάκης ή ο Τζολάκης, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ και, γενικά, την πειραϊκή ομάδα. Πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, ώστε οι ερυθρόλευκοι να πάψουν να πληγώνονται στην άμυνα τους. Διότι, από τη μέση και μπροστά, ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ