ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αύρα του Μίτσελ και η ποιότητα των Μπακαμπού, Ίνμπομ Χουάνγκ και Βαλμπουενά έκαναν τη διαφορά

Η αύρα του Μίτσελ και η ποιότητα των Μπακαμπού, Ίνμπομ Χουάνγκ και Βαλμπουενά έκαναν τη διαφορά
INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ με την ανεβασμένη ψυχολογία και τη αυτοπεποίθηση στο χορτάρι που έφεραν το 2-0 επί του Ατρομήτου.

Ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση χρειάζεται νίκες για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και ψυχολογίας. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Μίτσελ και δεν είναι τυχαίο που επέμενε τόσο πολύ τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην κατάκτηση των τριών βαθμών στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του με τους ποδοσφαιριστές.

Ο Ισπανός τεχνικός θέλει η πειραϊκή ομάδα να κάνει ένα καλό σερί νικών στο πρωτάθλημα, αφενός μεν για να κλείσει την ψαλίδα στην κορυφή μέχρι το τέλος του α' γύρου της Super League αφετέρου δε για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών.

Η αύρα και οι επιλογές του έμπειρου προπονητή βοήθησαν ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Μίτσελ στο ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του στους ερυθρόλευκους δεν είχε πρόβλημα να διαφοροποιήσει το σύστημα (σε 4-4-2 που μετατρεπόταν κάποιες φορές σε 4-2-3-1). Ούτε να αφήσει στον πάγκο ηχηρά ονόματα, προτιμώντας στην ενδεκάδα, για παράδειγμα, τον Βρουσάι.

Ο 59χρονος κόουτς δεν έχει πρόβλημα να αφήσει τον οποιοδήποτε στον πάγκο ή στην εξέδρα μπροστά στο όφελος της ομάδας και έχει περάσει ήδη το μήνυμα στο εσωτερικό των ερυθρόλευκων.

Η πειραϊκή ομάδα έκανε μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα με τη νίκη και την απόδοσή της απέναντι στους Περιστεριώτες και ίσως αυτό να είναι το ξεκίνημα για την αντεπίθεση για την επιστροφή της στην κορυφή της βαθμολογίας. Προς το παρόν, υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει το τεχνικό επιτελείο από το ματς στο Καραϊσκάκη. Ποια είναι αυτά;

Ο εκτελεστής και ο εγκέφαλος του Ολυμπιακού

Ο Μπακαμπού στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξε βασικός στον Ολυμπιακό και, μάλιστα, μπροστά στο ερυθρόλευκο κοινό (προερχόταν από το μισάωρο που είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στον αγώνα με τον Άρη στο Βικελίδης), πέτυχε δύο τέρματα και οδήγησε την πειραϊκή ομάδα στη νίκη. Ο γεννημένος στη Γαλλία αλλά διεθνής με τον Κονγκό ποδοσφαιριστής κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει χατ-τρικ εναντίον του Ατρόμητου, αν αξιοποιούσε σωστά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ ήταν για ακόμη μία φορά ο "εγκέφαλος" του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Αν δεν είχε πετύχει δύο γκολ ο Μπακαμπού επισκιάζοντας τα πάντα, ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός χαφ θα μπορούσε να ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των ερυθρόλευκων στον αγώνα.

Οργάνωσε σωστά το παιχνίδι, κυκλοφόρησε την μπάλα, μοίρασε πάσες, ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του και συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Εμβιλά. Είναι εμφανές πως ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός με τον Ίνμπομ στην ενδεκάδα του και αλλιώς όταν απουσιάζει ο Ασιάτης ποδοσφαιριστής.

Ο Βαλμπουενά ναι μεν πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ήταν για ακόμη μία φορά καθοριστικός για τον Ολυμπιακό, καθώς είχε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα του Μπακαμπού που "κλείδωσε" ουσιαστικά τη νίκη για τους κόκκινους.

Άμυνα και Τζολάκης

Ο Παπασταθόπουλος και ο Σισέ, οι δύο μοναδικοί στόπερ που είχε διαθέσιμους ο Μίτσελ, τα πήγαν πολύ καλά στην άμυνα και εξάλειψαν εν τη γενέσει κάθε φάση απειλής που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Ατρόμητος. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε αμυντικά, κρατώντας στο μηδέν στην εστία του Τζολάκη, οφείλει στην καλή δουλειά που έκανε η τετράδα της άμυνας, ο γκολκίπερ και οι χαφ της πειραϊκής ομάδας.

Ο Τζολάκης έπαιξε για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν, αλλά είχε την πολύ σημαντική επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Φιντζόνσον στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και, μάλιστα, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο το ματς ήταν ακόμη στο 1-0.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα του πρωταθλήματος, έχοντας τον Μπιέλ, τον Μαρσέλο και τον Σαμασέκου στον πάγκο (ο τελευταίος έκανε το ντεμπούτο του, περνώντας στον αγώνα στο 90ο λεπτό), τον Βαλμπουενά, τον Γκάρι Ροντρίγκες, τον Α. Καμαρά και τον Αμπ. Καμαρά που έπαιξαν ως αλλαγή και εκτός 20άδας παίκτες όπως ο Χάμες, ο Ουί Τζο Χουάνγκ, ο Φορτούνης, ο Κούντε, ο Μπα, ο Ρέτσος, ο Μπόουλερ, ο Ντε λα Φουέντε και ο Βατσλίκ.

Είναι φανερό πως, με την κατάλληλη διαχείριση του ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη από πλευράς του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες!

Δείτε την Game Night για όλη την δράση στη Super League

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ