ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η 12η σερί παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Κορμπεράν και οι μεταγραφές

Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει με τον Χουάνγκ το γκολ που πέτυχε στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού
Ο Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζει με τον Χουάνγκ το γκολ που πέτυχε στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για το κατόρθωμα του Ολυμπιακού να προκριθεί για 12η διαδοχική χρονιά στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα σημάδια βελτίωσης της ομάδας με τον Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο και τις μεταγραφικές κινήσεις των ερυθρολεύκων.

Σε ένα ιδιαίτερα αγχωτικό και τρικυμιώδη αγωνιστικά καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό, οι φίλοι του έχουν λόγους στο φινάλε του για να χαμογελούν.

Πρώτον, η πειραϊκή ομάδα πήρε την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League στο οποίο θα αγωνιστεί όλο το φθινόπωρο.

Δεύτερον, οι ερυθρόλευκοι για δωδέκατη διαδοχική σεζόν θα δώσουν το "παρών" σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που δεν είναι μικρό πράγμα (οκτώ φορές στο Champions League και τέσσερις στο Europa League).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τρίτον, ο Ολυμπιακός με τον Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο του από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει σημάδια βελτίωσης. Έχει δρόμο ακόμη για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά σιγά σιγά θα συμβεί και αυτό.

Τέταρτον, ο Ισπανός τεχνικός, έστω και δύσκολα, οδήγησε την πειραϊκή ομάδα σε δύο προκρίσεις (εις βάρος της Σλόβαν Μπρατισλάβας και του Απόλλωνα Λεμεσού) καταφέρνοντας να υλοποιήσει τον δεύτερο ερυθρόλευκο στόχο, που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League -ο πρώτος ήταν η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και χάθηκε επί θητείας Πέδρο Μαρτίνς.

Πέμπτον, ο Κορμπεράν κέρδισε χρόνο για να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία στην προσπάθεια να παρουσιάσει τον δικό του Ολυμπιακό. Και είναι διαφορετικό για τον σύλλογο και για τον ίδιο να το κάνει έχοντας δύο προκρίσεις υπέρ του και θα ήταν αλλιώς αν η πειραϊκή ομάδα δεν είχε καταφέρει να περάσει το εμπόδιο του Απόλλωνα Λεμεσού.

Έκτον, οι δύο προκρίσεις στα προκριματικά βοηθούν τους ποδοσφαιριστές στην ανάκτηση της καλής ψυχολογίας. Διότι, ήταν εμφανές τις τελευταίες εβδομάδες πως οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν έλλειψη αυτοπεποίθησης. Φαινόταν στο παιχνίδι τους, στις ενέργειές τους, στις κινήσεις τους, που ήταν προϊόν του αποκλεισμού τους με τον τρόπο που αυτός ήρθε στο Champions League.

Και, έβδομον, η παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League θα ενισχύσει το ταμείο της ΠΑΕ με 10+ εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα, αυτά δεν έχουν σχέση με τα περίπου 40 εκατομμύρια του Champions League, αλλά πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι διαφορετικό για λόγους πρεστίζ η πειραϊκή ομάδα να πορευτεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράλληλα, η διοίκηση του Ολυμπιακού μπαίνει με διαφορετική όρεξη στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου για να ενισχύσει την ομάδα της. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από μεταγραφές και, ταυτόχρονα, χρειάζεται να στηριχθεί και ο Κορμπεράν με το κατάλληλο έμψυχο υλικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διότι, ο Ολυμπιακός θα έχει δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα μέχρι τον Νοέμβριο, τη στιγμή που οι ανταγωνιστές του στο πρωτάθλημα θα έχουν μόνο ένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα ξεκούρασης, τραυματισμών και απαιτήσεων βάθους στο ρόστερ.

Χρειάζεται εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, χαφ, στόπερ και πλάγιο μπακ

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, ο Ουί-Τζο Χουάνγκ είναι ήδη στην Αθήνα για να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες στην κορυφή της επίθεσης, ο Ρέτσος είναι έτοιμος να φορέσει πάλι την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, χαφ, στόπερ και πλάγιο μπακ.

Ο Εμβιλά ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού και στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ωστόσο, η πειραϊκή ομάδα στη θέση "6" έχει ουσιαστικά μόνο τον Γάλλο, ο οποίος θα χρειαστεί βοήθεια για να βγουν τα αλλεπάλληλα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα στην περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετά 8άρια (Ινμπομ Χουάνγκ, Κούντε, Α. Καμαρά, Μπουχαλάκης και τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος όμως πιθανότατα θα παραχωρηθεί) και γεμίζουν και στη θέση 10 (Βαλμπουενά, Ζινκερνάγκελ, εκεί χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ο Χουάνγκ, ενώ ενεργοποιείται ο Φορτούνης), αλλά φαίνεται να χρειάζονται έναν γρήγορο και πιο μικρό σε ηλικία αμυντικό χαφ. Σχετικά με τη θέση του επιτελικού χαφ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός αναμένει στον Πειραιά τον Δεκέμβριο τον Σκάρπα.

Η πειραϊκή ομάδα έχει ανάγκη από ποιοτική ενίσχυση, λοιπόν, και οι πληροφορίες αναφέρουν πως επίκεινται σημαντικές προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό τις προσεχείς ημέρες. Κινήσεις που θα αλλάξουν αγωνιστικά τον Ολυμπιακό. Όπως, βέβαια, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, καθώς η πειραϊκή ομάδα έχει πολλούς παίκτες στο ρόστερ της.

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός

Όσο για τον αγώνα ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε τελειώσει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια του αγώνα, καθώς είχε γκολ, δοκάρι και πολλές σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες.

Ωστόσο, για ακόμη μία φορά οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με τη φωτιά και δέχτηκαν τέρμα στο φινάλε του ματς, αλλά ευτυχώς για εκείνους δεν το πλήρωσαν στο τέλος. Η πραγματικότητα πάντως είναι πως ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα δύο παιχνίδια με την κυπριακή ομάδα, όπως πραγματικότητα επίσης είναι πως η πειραϊκή ομάδα ήταν διαφορετική με τον Χουάνγκ στην ενδεκάδα και αλλιώς χωρίς εκείνον. Δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις βγήκαν ο Νοτιοκορεάτης, ο Κούντε και ο Μασούρας, οι ερυθρόλευκοι μετά από λίγα λεπτά δέχτηκαν την ισοφάριση.

Ο Χουάνγκ και ο Εμβιλά έδειξαν για ακόμη μία φορά ότι η ποιότητα είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά, ενώ αξίζει να σταθεί κανείς στην επιστροφή του Μασούρα στο σκοράρισμα μετά από 5,5 μήνες, στην παλικαρίσια στάση του Σισέ και, κυρίως, στην εμπειρία, στην ψυχραιμία, στο καθαρό μυαλό και στην αποτελεσματικότητα του Βατσλίκ ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι.

Πλέον, με τις επικείμενες μεταγραφές, τις επιστροφές των τραυματιών και τη δουλειά μέσω των προπονήσεων από τον Κορμπεράν, ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός στο πρωτάθλημα και στον όμιλο του Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ