ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Όταν σε παίρνει από κάτω...

Παναθηναϊκός: Όταν σε παίρνει από κάτω...
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρασύρθηκε από τα λάθη και τον εαυτό του, με αποτέλεσμα ακόμη μία βαριά ήττα στο Mediolanum Forum. Σεζόν σαν την φετινή άλλωστε, όταν σε παίρνει από κάτω, δύσκολα γυρίζει το πράγμα. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήγε στο Mediolanum Forum για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, αντιλαμβανόμενος πως θα χρειαστεί να φτάσει (ή ακόμη και να ξεπεράσει) το αγωνιστικό ταβάνι του προκειμένου να διεκδικήσει κάτι. Για ένα ημίχρονο το κατάφερε, κυρίως γιατί οδήγησε το παιχνίδι σε τόσο χαμηλό ρυθμό, όπου η διαφορά ποιότητας δεν μπορούσε να είναι τόσο ξεκάθαρη.

Μόλις όμως τα λάθη έγιναν μέρος των πράσινων κατοχών στο τρίτο δεκάλεπτο, όλα άλλαξαν. Τόσο πολύ, που πλέον έμοιαζε αδύνατο για τους πράσινους να αναθαρρήσουν και να δείξουν (κυρίως στους εαυτούς τους) πως έχουν τον τρόπο να αυξήσουν κατακόρυφα την πίεση στην απέναντι πλευρά.

Τον πήρε από κάτω

Η γλώσσα του σώματος δεν λέει ψέματα κι η αλήθεια είναι πως ενόσω εξελισσόταν το κακό τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έδειχναν με το παραμικρό την απογοήτευσή τους. Δεν υπήρχε άλλωστε κάποιο αποκούμπι για εκείνους, κάτι να τους δώσει το έναυσμα να πιστέψουν πως το πράγμα μπορεί να γυρίσει.

Ούτε ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν παρών για να "τραβήξει" τους υπόλοιπους, ούτε ο Ιωάννης Παπαπέτρου παρουσιάστηκε κοντά στα δικά του επίπεδα απόδοσης. Η ίωση που τον ταλαιπώρησε άλλωστε για σχεδόν δέκα μέρες είναι ξεκάθαρο πως τον έχει επηρεάσει (όχι μόνο σε επίπεδο ρυθμού αλλά και στις ανάσες του μέσα στο παιχνίδι), περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις εναλλακτικές του Δημήτρη Πρίφτη.

Κι αυτός με τη σειρά του, δεν μπορούσε να αλλάξει δραματικά τα πεπραγμένα. Επουδενί όμως μπορεί να ειπωθεί πως δεν "δούλεψε" το παιχνίδι. Το κάθε άλλο, φάνηκε για πολλοστή φορά φέτος πως το τεχνικό επιτελείο του τριφυλλιού παρέταξε όσα (τακτικά) όπλα διέθετε, βάσει των συνθηκών. Σε αυτό το επίπεδο όμως και δη με τέτοιον αντίπαλο, χρειάζονται πολλά περισσότερα από αυτό για να υπάρξει ελπίδα.

Ο Έτορε Μεσίνα περιέγραψε το πρόβλημα

Ο Έτορε Μεσίνα περιέγραψε άλλωστε με λίγες λέξεις ένα βασικό δομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (το δημιουργικό): "Η άμυνα πάνω στον Ντάριλ Μέικον ήταν κάτι βασικό, γιατί ήταν χωρίς κάποιον δημιουργικό παίκτη στην επίθεση, όπως ο Νεμάνια Νέντοβιτς, κι ήξερα πως αν δεν τον αφήσουμε να βρει ρυθμό, τότε το παιχνίδι θα γινόταν λιγότερο περίπλοκο".

Τα λόγια του αποτυπώθηκαν στα 5 λάθη που έκανε ο βασικός δημιουργός/κουμανταδόρος του τριφυλλιού, σε μια βραδιά όπου το μέγεθος της Αρμάνι Μιλάνο από το "2" έως το "5" ήταν άλυτο πρόβλημα.

Μπορεί να βρει όμως το τριφύλλι εναλλακτικές πηγές δημιουργίας; Ρητορικό το ερώτημα αφού τα κουκιά είναι μετρημένα κι οι αντικειμενικές δυσκολίες τόσο έντονες, που δεν μπορούν να καμφθούν εν μέσω της σεζόν.

Το damage control είναι μέρος της ζωής του

Κάπως έτσι, το παιχνίδι του Mediolanum Forum έφερε την ένατη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην EuroLeague του 2021/22, με τον μέσο όρο -εις βάρος του- διαφοράς να ανεβαίνει πλέον στους -13.88 πόντους. Είναι σαφές πως σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτή στην ιταλική πόλη, ο Δημήτρης Πρίφτης προσπαθεί να κάνει ελέγξει το μέγεθος της εκάστοτε ζημιάς.

Ουδείς μπορεί να υποστηρίξει άλλωστε πως οι πράσινοι ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη με την ταμπέλα του φαβορί και την (απτή) δυνατότητα να μαζέψουν νίκες. Τουλάχιστον όχι στα περισσότερα από τα γήπεδα της διοργάνωσης.

Είναι όμως εφικτό αυτό το damage control από την πλευρά του 53χρονου να γίνεται σε απόλυτο βαθμό; Αυτό είναι κάτι που μπορούν να απαντήσουν μόνο όσοι βρίσκονται στο εσωτερικό του πράσινου οργανισμού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ