ΣΤΗΛΕΣ

Το μοναδικό triple-double της φετινής διοργάνωσης

Το μοναδικό triple-double της φετινής διοργάνωσης

60 αγώνες είδαμε στη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως ένας παίκτης κατάφερε να γράψει διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Κυρίες και κύριοι, ο Αντρέι Μαντάκε.

Είναι 29 ετών και άγνωστος στο ευρύ κοινό. Παίζει στην Οραντέα, ομάδα της χώρας του, έχει ύψος 1μ.87 και δεν είναι εύκολο να βρείτε αρκετές πληροφορίες για εκείνον στο διαδίκτυο. Και όμως, ο Αντρέι Μαντάκε κατάφερε να γράψει το μοναδικό triple-double στους 60 αγώνες της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017.

Ο Μαντάκε δεν είναι σταρ. Ακόμη και οι πιο "σκληροπυρηνικοί" μπασκετικοί δεν γνωρίζουν πολλά γι' αυτόν. Στη φετινή διοργάνωση ξεκίνησε άσχημα, με 5 πόντους (2/10 σουτ), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ απέναντι στην Τσεχία, συνέχισε με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ απέναντι στην Κροατία και στο τρίτο παιχνίδι είχε μόλις τρεις πόντους (1/7 σουτ), κανένα ριμπάουντ και δυο ασίστ απέναντι στην Ισπανία. Με τη Ρουμανία να έχει γίνει σάκος του μποξ, ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Ουγγαρία (24 πόντοι) και άφησε το καλύτερο για το τέλος.

Στο πέμπτο και τελευταίο ματς, χωρίς να υπάρχει κίνητρο, χωρίς να υπάρχει διάθεση για νίκη, ο Μαντάκε χάρισε μια φοβερή παράσταση στο κοινό. Έβαλε 14 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ και δεν έκανε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Κάπως έτσι, ένας άσημος Ρουμάνος έκανε το πρώτο triple-double-figure στους 60 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επίδοση που δεν κατάφερε κανένας σούπερ σταρ, επίδοση που κανένας δεν πλησίασε καν.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ