ΣΤΗΛΕΣ

Το μισό ΝΒΑ θα "απουσιάσει" από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Denver Nuggets forward Nikola Jokic (15) in the second half of an NBA basketball game Wednesday, March 22, 2017, in Denver. The Nuggets won 126-113. (AP Photo/David Zalubowski)
AP Photo/David Zalubowski AP

Εχετε δει πόσοι παίκτες του ΝΒΑ θα χάσουν τη φετινή διοργάνωση; Μόλις το κάνετε, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Δεν θα είναι η Ελλάδα η μόνη ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 που θα έχει σημαντικές απουσίες παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, καθώς αρκετοί είναι οι προπονητές που... τραβούν τα μαλλιά τους για το γεγονός ότι κομβικοί αθλητές τους δεν θα τους βοηθήσουν φέτος να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Η Κροατία δεν θα έχει τον Μάριο Χεζόνια των Orlando Magic, τον Άντε Ζίζιτς των Boston Celtics και τον Ίβιτσα Ζούμπατς των Los Angeles Lakers.

Η Πολωνία δεν θα έχει τον Μαρτσίν Γκορτάτ των Washington Wizards.

Η Σερβία δεν θα έχει τον Μίλος Τεόντοσιτς των Los Angeles Clippers, τον Νέμανια Μπιέλιτσα των Minnesota Timberwolves και τον Νίκολα Γιόκιτς των Denver Nuggets.

Η Γαλλία δεν θα έχει τον Νικολά Μπατούμ των Charlotte Hornets, τον Ρουντί Γκομπέρ των Utah Jazz και τον Ιάν Μαχινμί των Washington Wizards και φυσικά τον Tony Parker των San Antonio Spurs που έχει αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Ιταλία δεν θα έχει τον Ντανίλο Γκαλινάρι των Los Angeles Clippers, καθώς ο Ιταλός έσπασε το χέρι του σε καυγά σε φιλικό προετοιμασίας με την Ολλανδία.

Η Γερμανία δεν θα έχει τον Ντάνιελ Τάις των Boston Celtics και τον Πολ Τσίπσερ των Chicago Bulls.

H Ισπανία δεν θα έχει τον Νίκολα Μίροτιτς που παραμένει free agent και τον Σερζ Ιμπάκα των Toronto Raptors.

Η Τουρκία δεν θα έχει τον Ερσάν Ιλιασόβα των Atlanta Hawks και τον Ομέρ Ασίκ των New Orleans Pelicans.

Η Ουκρανία δεν θα έχει τον Άλεξ Λεν των Phoenix Suns.

H Λιθουανία δεν θα έχει τον Ντομάντας Σαμπόνις των Indiana Pacers.

Μέχρι την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχουμε ακόμη μερικές μέρες για να δούμε αν θα προκύψουν και νέες απουσίες. Το σίγουρο είναι πως για τον έναν ή τον άλλο λόγο, το συγκεκριμένο τουρνουά δεν θα έχει το ταλέντο που περιμέναμε πως θα είχε. Η συζήτηση για τις ακριβείς αιτίες είναι μεγάλη, όμως ένα είναι το σίγουρο: Οι ομάδες του ΝΒΑ δεν θέλουν να ρισκάρουν το παραμικρό, γι' αυτό προφυλάσσουν τις "επενδύσεις" τους με νύχια και με δόντια.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ