ΣΤΗΛΕΣ

Τι, αλήθεια, είναι η weak side;

Τι, αλήθεια, είναι η weak side;

Η weak side, γνωστή και ως "αδύναμη πλευρά", στο μπάσκετ είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ακόμη κι όταν το ακούν στην τηλεόραση, πιθανότατα δεν κάθονται να το αναλύσουν. Κι είναι τόσο απλό...

Τα μπασκετικά μαθήματα συνεχίζοντα με αμείωτη ένταση εν μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με το σημερινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει τη... weak side. Πείτε την αλήθεια, έχετε ακούσει τη συγκεκριμένη φράση δεκάδες φορές τις τελευταίες ημέρες, είτε από δημοσιογράφους, είτε από παίκτες, είτε από προπονητές. Και κάθε φορά έχετε την ίδια αντίδραση: δεν αντιδράτε.

Πάμε λοιπόν να εμβαθύνουμε σε κάτι από τα πολύ βασικά του αθλήματος, στον αμυντικό τομέα. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως η δυνατή (strong) και η αδύναμη (weak) πλευρά προκύπτουν, με τη νοητή ευθεία γραμμή που ενώνει τα δύο καλάθια. Κόβεται, λοιπόν, το γήπεδο στη μέση από τη μία πλευρά του στην άλλη, με τη δεξιά και την αριστερή πλευρά επί της ουσίας.

Θα αναρωτιέστε λοιπόν: Ποια από τις δύο είναι η δυνατή και ποια η αδύναμη πλευρά; Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αυτό αλλάζει σε κάθε φάση, πολύ απλά γιατί ως δυνατή χαρακτηρίζεται η πλευρά στην οποία βρίσκεται η μπάλα. Αν δηλαδή είναι στο δεξιό μισό του γηπέδου, τότε αυτό αποτελεί τη δυνατή πλευρά. Κι ακολούθως, η άλλη είναι η αδύναμη πλευρά, η weak side. Πράγμα που σημαίνει πως αν αλλάξει πλευρά η μπάλα, αλλάζουν αυτόματα και οι χαρακτηρισμοί.

Τι, αλήθεια, είναι η weak side;

Τι κρατάμε απ' όλα αυτά; Τη νοητή γραμμή που ενώνει τα δύο καλάθια και το που βρίσκεται η μπάλα. Κάντε από μόνοι σας εξάσκηση στους δύο πρώτους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (την Τρίτη), προκειμένου να είστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Ρωσία, το απόγευμα της Τετάρτης (13/9, 18:45).

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ