ΣΤΗΛΕΣ

Στον έβδομο ουρανό οι Φινλανδοί

Στον έβδομο ουρανό οι Φινλανδοί

Οι Φινλανδοί έκαναν πάλι το θαύμα τους την Κυριακή (3/9) απέναντι στην Πολωνία και πλέον έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν δυνατοί. Να ναι καλά ο Λάουρι Μάρκανεν, που έκανε τα... δικά του.

Ποιος να τους το έλεγε στους Φινλανδούς ότι στον Α' Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα ήταν πρωταγωνιστές, κι όχι κομπάρσοι. Εντάξει, φιλοξενούν αυτοί τα παιχνίδια του Α' Ομίλου και είχαν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι, αλλά αυτό που συμβαίνει στο Ελσίνκι από το βράδυ της Κυριακής (3/9) ενδεχομένως να μην το περίμεναν.

Κέρδισαν τους Σλοβένους μετά από δύο παρατάσεις, με έναν 20χρονο να είναι -ξανά- αυτός που έκανε τη διαφορά. Για τον Λάουρι Μάρκανεν διαβάσατε σχετικά τις προηγούμενες ημέρες. Μιλάμε για ένα παιδί που δείχνει με το "καλημέρα" ικανό να απογειώσει το φινλανδικό μπάσκετ και να βάλει τέλος στα όποια αστεία (sic) συνοδεύουν τις δυνατότητες της χώρας εντός παρκέ.

Για χάρη του(ς) μέχρι κι ο Πρόεδρος της χώρας πήγε στα αποδυτήρια, για συγχαρητήρια και όλα τα σχετικά.

Στον έβδομο ουρανό οι Φινλανδοί

Είναι ένα μικρό δείγμα του ενθουσιασμούς που υπάρχει στη Φινλανδία για τα κατορθώματα αυτής της ομάδας και τον νέο σταρ της χώρας, που είναι ικανός να αλλάξει την ιστορία της στο μπάσκετ. Ένας ενθουσιασμός που είναι διάχυτος και αντικατοπτρίζεται ανάγλυφα στον Τύπο τη Δευτέρα (4/9), με τα αποθεωτικά κείμενα να είναι ο... κανόνας.

Στον έβδομο ουρανό οι Φινλανδοί

"Βασιλιάς Λάουρι" γράφει ένα από τα δεκάδες πρωτοσέλιδα της ημέρας που έχουν ως κεντρικό θέμα τις νίκες της φινλανδικής ομάδας και τα κατορθώματα του 20χρονου φόργουορντ, ο οποίος βλέπει το όνομά του να γράφεται στην ίδια πρόταση με αυτό του Ντιρκ Νοβίτσκι.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί επόμενος αντίπαλος της Φινλανδίας στον Α' Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι η Ελλάδα (5/9, 20:00).

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ