ΣΤΗΛΕΣ

Ρωσία: Το προτελευταίο εμπόδιο πριν το μετάλλιο

Ρωσία: Το προτελευταίο εμπόδιο πριν το μετάλλιο

Ελλάδα - Ρωσία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ποια είναι όμως η σημερινή μας αντίπαλος, πόσο δυνατή και πόσο επικίνδυνη είναι;

Στη φάση των ομίλων, η Ελλάδα δεν έπαιζε καλό μπάσκετ. Δεν κέρδιζε, δεν έπειθε, δεν άφηνε περιθώρια για να ελπίζουμε. Και όμως, οι νίκες απέναντι στην Πολωνία και τη Λιθουανία βοήθησαν το καράβι να ισορροπήσει και απόψε (18:45, ΕΡΤ1) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί απέναντι στη Ρωσία με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με στόχο τη νίκη που θα φέρει την ομάδα είτε 40 λεπτά μακριά από το μετάλλιο, είτε 80 μακριά από την κορυφή.

Όπως και στο προηγούμενο ματς, έτσι και σε αυτό, η Ελλάδα θα βρει απέναντί της μια ομάδα με 2-3 εξαιρετικές μονάδες και καλούς ρολίστες. Αυτή είναι η Ρωσία, η ομάδα του Αλεξέι Σβεντ και του Τιμοφέι Μοζγκόφ, με τους Φριτζόν - Κουρμπανόφ - Βοροντσέβιτς να διεκδικούν τον ρόλο του τρίτου καλύτερου αυτού του ρόστερ.

Ο Σβεντ, πάντως, είναι ένας "κοντός" από αυτούς που δεν συναντά κανείς συχνά. Σκοράρει 23.7 πόντους ανά αγώνα, αλλά δίνει και 6.7 ασίστ στα 30.6 λεπτά που παίζει μέσο όρο. Σκοράρει κατά ριπάς, είναι φανταστικός δημιουργός, με απλά λόγια θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τον περιορίσει η Ελλάδα. Δύσκολα θα τον "σβήσει", δεν μπορείς άλλωστε να "σβήσεις" σε αυτά τα τουρνουά τόσο σπουδαίους παίκτες που αγωνίζονται +32 λεπτά. Χρειάζεται συνολική, ομαδική προσπάθεια, συγκέντρωση και πίστη στο πλάνο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ είναι ένας "δεινόσαυρος" στη ρακέτα και από εκεί και πέρα υπάρχουν "στρατιώτες". Κι όπου ακούτε "στρατιώτες", να ξέρετε πως πρόκειται για θετικό χαρακτηρισμό, καθώς αυτοί είναι παίκτες που δεν ζητούν πολλές μπάλες στην επίθεση, έχουν αποδεχθεί τον πολύ συγκεκριμένο ρόλο τους, δεν γκρινιάζουν, τα δίνουν όλα στην άμυνα, ακούν τον ηγέτης τους, μένουν πιστοί σε αυτόν, ζουν και πεθαίνουν στο πλευρό του.

Αντί επιλόγου, η Ρωσία δεν είναι μεγαθήριο, είναι όμως μια ισορροπημένη ομάδα που χρειάζεται προσοχή. Αν η Ελλάδα παίξει με συγκέντρωση, δεν έχει σκαμπανεβάσματα στα συναισθήματά της και αποφύγει αυτά τα "νεκρά" διαστήματα που είχε στο ματς με τη Λιθουανία, θα πάρει τη νίκη και την πρόκριση και το βράδυ θα δει χωρίς άγχος την αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Σερβία για να μάθει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ