ΣΤΗΛΕΣ

Ρωσία - Σερβία: Ο νικητής ξέρει ότι μπορεί το χρυσό

Ρωσία - Σερβία: Ο νικητής ξέρει ότι μπορεί το χρυσό

Η Ρωσία αντιμετωπίζει τη Σερβία για δεύτερη φορά σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θέλοντας να κερδίσει εκ νέου και να προκριθεί στον τελικό!

Το παιχνίδι της Ρωσίας με τη Σερβία δεν είναι απλά ντέρμπι, είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι. Δεν το λέμε για λόγους... πολιτικής, αλλά γιατί έτσι είναι. Η νίκη της ομάδας του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς στη φάση των ομίλων έδωσε το πρώτο δείγμα, αν κι αυτό που θα παρακολουθήσουμε απόψε (15/9, 21:30) θα είναι κάτι ακόμη καλύτερο. Αυτό υποδεικνύει το ταλέντο και η ποιότητα των δύο ομάδων.

Από τη μία είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, από την άλλη ο Αλεξέι Σβεντ και ο Τιμοφέι Μοζγκόφ. Η απόλυτη μονομαχία σε "δύο εναντίον δύο", τόσο λόγω θέσεων όσο και λόγω ικανοτήτων. Οι δύο πρώτοι καθορίζουν το φετινό καλοκαίρι (ελέω και των πολλών απουσιών) τη διαδρομή της Σερβίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι δύο επόμενοι είναι το "Α" και το "Ω" για τη ρωσική ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση, κοινώς αν δεν παίξουν καλά, η "αρκούδα" δεν έχει ελπίδα να φτάσει μέχρι τον τελικό της Κυριακής (17/9).

Όσο για το αγωνιστικό στυλ; Παρόμοιο σε μεγάλο βαθμό, με μεγάλη έμφαση στο "πέντε εναντίον πέντε" και τον έλεγχο του ρυθμού. Αμφότερες νιώθουν αρκετά άνετα σε καταστάσεις λίγων κατοχών και χαμηλού σκορ, όπως επίσης σε... φουλ άμυνα. Αν το παιχνίδι κριθεί στα τελευταία λεπτά, μην αναρωτηθείτε που θα πάει η μπάλα. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο Αλεξέι Σβεντ θα πάρουν την μπάλα στα χέρια τους για να αποφασίσουν για τον νικητή.

Με την Ισπανία να βρίσκεται πλέον στον μικρό τελικό, ο δρόμος προς το χρυσό είναι (πιο) ανοιχτός. Ή τουλάχιστον έτσι θεωρεί ο πολύς κόσμος. Οπότε η νίκη στον β' ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα σημάνει σαφώς περισσότερες πιθανότητες για την άνοδο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Πριν δούμε την αποψινή μονομαχία, ας θυμηθούμε τι (στατιστικό) είδαμε στον μεταξύ τους αγώνα για τον Δ' Όμιλο, όπου είχε νικήσει δύσκολα η Ρωσία (75-72).

ΡΩΣΙΑ (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 22 (4), Φριτζόν 3 (1), Ίβλεφ 2, Αντόνοφ 2, Ζούμπκοφ, Κβοστόφ 4 (1), Μοζγκόφ 11 (8ριμπ.), Βοροντσέβιτς 8 (2), Ντ. Κουλάγκιν 9 (1), Μ. Κουλάγκιν 3 (1), Κουρμπάνοφ 11 (1).

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μάτσαβαν 6, Μπογκντάνοβιτς 19 (3), Λούτσιτς 12 (2), Μιλοσάβλιεβιτς 9 (1), Μπίρτσεβιτς, Στίματς, Λάζιτς, Μίτσιτς, Γκούντουριτς, Γιόβιτς 2, Κούζμιτς 5, Μαριάνοβιτς 19 (11/13 βολές).

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ