ΣΤΗΛΕΣ

Ο Lebron James έχει πλάκα. Και αέρα. Και υποκριτικό ανάστημα

Ο Lebron James έχει πλάκα. Και αέρα. Και υποκριτικό ανάστημα

Ανακρίναμε τον Ηλία Αναστασιάδη για την σχέση του με το μπάσκετ. Πήγε στην παράταση το παιχνίδι.

Ρωτήσαμε τον προπονητή του στην Ηλιούπολη και μας είπε ότι ήταν δεινός σουτέρ. Εμείς λέμε ότι είναι καλύτερος αφηγητής από σουτέρ. Οπότε τον αφήσαμε να μας πει για τη σχέση του με την σπυριάρα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έπιασες μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια σου;

Όσο άσχημα κι αν με κάνει να νιώθω η αλήθεια, η τελευταία φορά που έπιασα μια μπάλα μπάσκετ ήταν πριν 11 μήνες ακριβώς, όταν σούταρα δώδεκα τρίποντα σε ένα μονό στην καλύτερη μπασκέτα του Φωκιανού, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο. Θυμάμαι να βάζω δύο. Δεν θυμάμαι να βάζω άλλο.

Ποιον διεθνή παίκτη θαύμαζες όταν ήσουν μικρός/η σε σημείο να τον έχεις αφίσα στο δωμάτιό σου;

Τον Κώστα Παταβούκα. Τον είχα σε αφίσα και με τη φανέλα με το εθνόσημο και με τη φανέλα με τον δικέφαλο. Αξύριστος, ακούραστος, αδάμαστος.

Αν είχες τη δυνατότητα, ποιον (και γιατί;) θα επέλεγες για συμπαίκτη σε έναν αγώνα "δύο εναντίον δύο";

Θα διάλεγα τον LeBron James, όχι γιατί είναι μέσα στους πέντε καλύτερους όλων των εποχών, αλλά γιατί τον είχα δει στο 'Trainwreck' και είχε τρομακτικά πολλή πλάκα. Και αέρα. Και υποκριτικό ανάστημα.

Τι είναι το πικ εν ρολ;

Το πικ εν ρολ είναι μια ενδιαφέρουσα μπασκετική κίνηση κατά την οποία ο παίκτης που κάνει σκριν (συνηθέστερα στον πλέι μέικερ) ρολάρει μετά το σκριν και ζητάει την μπάλα για να σκοράρει. Πικ εν ρολ είναι αυτό που έκανε ο Διαμαντίδης με τον Μπατίστ περίπου δύο εκατομμύρια φορές στα χρόνια της δυναστείας του Παναθηναϊκού.

Ποιος είναι ο πιο περίεργος μπασκετικός όρος που έχεις ακούσει;

Το flopping. Όταν ένας παίκτης κάνει θέατρο δηλαδή, για να εκβιάσει επιθετικό φάουλ. Θυμίζει κάτι από τέλη '80s και floppy disc. (Συγγνώμη για το κακό συνειρμικό αστείο).

Τι είναι πιο δύσκολο να εξηγήσεις/μάθεις: το πικ εν ρολ ή το οφσάιντ;

Το οφσάιντ. Το πικ εν ρολ το εξήγησα πιο πάνω. Ή προσπάθησα τέλος πάντων.

Έχεις πει ποτέ στην παρέα σου την ατάκα "βάλ' το αγόρι μου"; Κι αν ναι, σε ποια περίσταση;

Το έχω πει αρκετές φορές στην κουζίνα της δουλειάς, όταν ο διπλανός μου προσπαθεί, συνήθως με οικτρά αποτελέσματα, να βάλει μια χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα στο καλάθι των σκουπιδιών, από απόσταση. Ενδεχομένως, τον αγχώνει η κραυγή μου, τα ποσοστά του είναι για κλάματα.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία με ποιον διάσημο μπασκετμπολίστα του εξωτερικού θα ήθελες να πιεις έναν καφέ και να ακούσεις ιστορίες;

Με τον Allen Iverson. Για τα ζόρικα παιδικά του χρόνια, για τη μυθική του συνέντευξη στην οποία τελείωσε (για να μην πω ξεφτίλισε) την έννοια της προπόνησης, για τους 76ers που έφτασαν στους τελικούς του ΝΒΑ και για την περίεργη εμπειρία του στην Τουρκία στη δύση της καριέρας του.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στο μπάσκετ;

Οι συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων και κυρίως, ότι είναι το δικαιότερο ομαδικό σπορ. Και τα τρίποντα πίσω από το κέντρο.

* Ο Ηλίας Αναστασιάδης είναι αρχισυντάκτης του Oneman.gr, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ραδιόφωνο 24/7 και συγγραφέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ