ΣΤΗΛΕΣ

Λιθουανία: Το πρώτο εμπόδιο προς την κορυφή

Λιθουανία: Το πρώτο εμπόδιο προς την κορυφή

Η Ελλάδα πρέπει να υπερπηδήσει τέσσερα εμπόδια για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Το πρώτο, θα το κάνει απόψε απέναντι σε μια ισορροπημένη ομάδα, μια παραδοσιακή δύναμη, τη Λιθουανία.

Τα ψέματα τελείωσαν. Η Ελλάδα δεν έκανε τις εμφανίσεις που όλοι περίμεναν στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, προκρίθηκε όμως στη φάση των νοκ-άουτ και αντιμετωπίζει απόψε (21:30, ΕΡΤ2) μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τη Λιθουανία των τριών αστέρων και των δυο NBAers.

To ερώτημα που έχει κάθε Έλληνας και κάθε φίλος του μπάσκετ είναι ένα. Μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κερδίσει και να προκριθεί στα προημιτελικά του τουρνουά; Αν θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη απάντηση, μπορούμε να πούμε " φυσικά". Αρκεί να γίνουν μερικά συγκεκριμένα πράγματα σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η Λιθουανία έχει έναν εξαιρετικό οργανωτή, τον Μάντας Καλνιέτις. Έχει και έναν πολύ καλό σμολ φόργουορντ, τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που παίζει στους New York Knicks. Και έχει και έναν φανταστικό σέντερ, τον Γιόνας Βαλαντσιούνας των Toronto Raptors. Από εκεί και πέρα υπάρχουν χρήσιμοι μπασκετμπολίστες που δεν τρομάζουν, όλοι μαζί όμως συνθέτουν ένα καλό ρόστερ, μια ισορροπημένη ομάδα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνέπεια, με συγκέντρωση, με σοβαρότητα και σεβασμό.

Στο ιδανικό σενάριο, η Ελλάδα θα παίξει καλύτερα από κάθε άλλη φορά στο φετινό τουρνουά και θα προκριθεί στη φάση των 8. Στο λογικό σενάριο, οι δυο ομάδες θα δώσουν ένα σκληρό ευρωπαϊκό ντέρμπι και η πιο ψύχραιμη θα σταθεί στο τέλος όρθια. Στο άσχημο για εμάς σενάριο, η πιο "δεμένη" Λιθουανία θα "χτυπήσει" τις αδυναμίες της Ελλάδας και θα δικαιωθεί για την καλύτερη πορεία της στην πρώτη φάση.

Η ουσία είναι μία. Φτάσαμε στα νοκ-άουτ παιχνίδια που ξεχωρίζουν οι άνδρες από τα παιδιά, οι elite παίκτες από τους ποιοτικούς. Οι πρωταθλητές από τους wannabe πρωταθλητές. Η Ελλάδα έχει σπουδαίες μονάδες και καλείται τώρα να δείξει τον χαρακτήρα, την εμπειρία, το επίπεδο και την κλάση της. Όλοι στο πλευρό της για μια μεγάλη πρόκριση, για το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που χρειάζονται για να την δούμε στην κορυφή της Ευρώπης.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ