ΣΤΗΛΕΣ

Ισπανία - Γερμανία: Πολλοί εναντίον ενός

Ισπανία - Γερμανία: Πολλοί εναντίον ενός

Η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Γερμανία (12/9, 18:45) στον πρώτο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σε έναν αγώνα που το σύνολο καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει το... άτομο. Τι σημαίνει αυτό;

Οι προημιτελικοί αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκινούν με ένα ζευγάρι που περιλαμβάνει μια μεγάλη αντίθεση. Το "ένας εναντίον όλων". Η Ισπανία κοντράρεται με τη Γερμανία, γνωρίζοντας πως έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, κυρίως για ποσοτικούς λόγους αφού στο ρόστερ της διαθέτει πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να την οδηγήσουν στους "4", εν αντιθέσει με τη Γερμανία που στηρίζεται εν πολλοίς στον Ντένις Σρέντερ.

Ο πλεϊμέικερ της γερμανικής ομάδας είναι αυτός που καθορίζει την πορεία της σε όλη τη διοργάνωση. Ικανότατος με την μπάλα στα χέρια, καλός σουτέρ, εξαιρετικός δημιουργός, κάνει όλους τους συμπαίκτες του να δείχνουν καλύτεροι. Αν καταφέρει να ξεφύγει από τα ισπανικά αμυντικά πλάνα, τότε θα κάνει τη διαφορά και θα αυξήσει κάπως τις πιθανότητες της ομάδας του να κάνει την έκπληξη. Γιατί κακά τα ψέματα, ως έκπληξη θα θεωρηθεί ενδεχόμενη πρόκριση της Γερμανίας.

Στο πλευρό του βρίσκονται παίκτες όπως ο Ντάνιελ Τάις, που από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στο ΝΒΑ και τους Boston Celtics, και ο Ρόμπιν Μπένζινγκ που έχει μακρά ευρωπαϊκή εμπειρία. Οι δυο τους αποτελούν τα στηρίγματα του Ντένις Σρέντερ, αυτοί που θα κληθούν να δώσουν κάτι ακόμη στο παιχνίδι της ομάδας τους.

Απέναντί τους μια πλειάδα αστεριών και ηγετών. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Από τον Πάου και τον Μαρκ Γκασόλ; Από τον Ρίκι Ρούμπιο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ; Παρά τις απουσίες που έχει, η Ισπανία παραμένει το Νο1 φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ας είναι καλά τα αδέρφια Γκασόλ, δύο ψηλοί που κάνουν τη διαφορά σε οποιοδήποτε επίπεδο. Με μακρά θητεία στο ΝΒΑ, είναι... απόλαυση κοντά στο καλάθι. Προσέξτε τους το απόγευμα, πως λειτουργούν όταν παίρνουν την μπάλα -και την παίρνουν συχνά.

Δεν είναι μόνο τους βέβαια. Η αναφορά στον Ρίκι Ρούμπιο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ νωρίτερα, δεν είναι τυχαία. Οι δύο παίκτες αγωνίζονται στην περιφέρεια. Είναι εξαιρετικοί με την μπάλα στα χέρια, γρήγοροι, τους αρέσει να τρέχουν το γήπεδο. Εσχάτως είναι και καλοί σουτέρ τριών πόντων, με τον πρώτο να έχει δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό κιόλας τα ποσοστά του έχουν ανέβει.

Θα καταφέρουν βέβαια να περιορίσουν την δράση του Ντένις Σρέντερ; Για να δούμε...

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ