ΣΤΗΛΕΣ

Η Πολωνία πανέτοιμη για το ματς της ιστορίας της

Η Πολωνία πανέτοιμη για το ματς της ιστορίας της

Τελικός επιβίωσης... Ελλάδα και Πολωνία συγκρούονται σήμερα, με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και τον ηττημένο να γυρίζει πρόωρα σπίτι του.

Έβδομη μέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017 και φτάσαμε σε ένα σημείο που κανένας Έλληνας ήθελε να ζήσει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες και για να προκριθεί στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, πρέπει να κερδίσει την φιλόδοξη, πεισμωμένη και πολύ σκληρή Πολωνία σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα τελικού (17:30, ΕΡΤ1) και θα σπάσει καρδιές.

Οι Πολωνοί δεν είναι... μεγαθήριο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σίγουρα δεν είναι μέγεθος που μπορεί να τρομάξει την Ελλάδα. Παίζουν όμως καλά στο Ελσίνκι και σίγουρα πολύ καλύτερα από τη δική μας ομάδα. Απέναντι στη Σλοβενία ηττήθηκαν με υψηλό σκορ (90-81), την Ισλανδία τη διέλυσαν (91-61), τη Φινλανδία την πήγαν στις δυο παρατάσεις για να λυγίσουν με 90-87 και από τη Γαλλία έχασαν στο τέλος (78-75). Έχουν δείξει εξαιρετικά δείγματα, έχουν δεδομένα καλή ψυχολογία και τρομερό κίνητρο, αντίθετα με την Ελλάδα που και μέτριο (προς κακό) μπάσκετ παίζει και κακή ψυχολογία έχει και δεν γνωρίζει τι σημαίνει "χημεία".

Οι αθλητές που ξεχωρίζουν στο ρόστερ της Πολωνίας είναι ο "νατουραλιζέ" Αμερικανός Εϊ Τζέι Σλότερ που έχει το ελεύθερα να επιτίθεται όποτε θέλει, ο ψηλός Ντάμιαν Κούλιγκ με την εκπληκτική επαφή με το καλάθι και από εκεί και πέρα υπάρχει μια ομάδα από εξαιρετικούς ρολίστες όπως ο Ματέους Πονίτκα, ο Τόμας Γκιέλο, ο Λούκας Κόζαρεκ, ο Πρέμιζλαβ Ζαμοΐσκι κι ο Άνταμ Χρίτσανιουκ που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Δεν μιλάμε για... Dream Team, αλλά για ένα σύνολο ισορροπημένο με έμπειρους παίκτες που βρίσκονται κοντά στο ζενίθ της καριέρας τους. Διότι μια νίκη-πρόκριση επί της Ελλάδας, θα είναι το σημαντικότερο "παράσημο" που θα έχουν πάρει.

Εμείς είμαστε με την Ελλάδα και ελπίζουμε πως αργά το απόγευμα θα πανηγυρίζουμε την είσοδό της στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, συγκέντρωση, υπομονή κι επιμονή. Μακάρι οι διεθνείς μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιστρέψουν την αρνητική τους εικόνα στη φετινή διοργάνωση.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ