ΣΤΗΛΕΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ελσίνκι

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ελσίνκι

Οι Φινλανδοί διδάσκουν πολιτισμό και παιδεία, καθώς έδωσαν τη δυνατότητα σε μαθητές δημοτικού να δουν από κοντά τα παιχνίδια της χθεσινής (6/9) ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο έχουν βρει οι Φινλανδοί για να διδάξουν στα παιδιά τους την αξία του αθλητισμού και να τα κάνουν να τον ακολουθήσουν από μικρή ηλικία. Και αυτό γιατί στη "Hartwall Arena", βρίσκονται εκατοντάδες μικρά παιδιά, προκειμένου να δουν τον αγώνα Σλοβενία - Γαλλία.

Κατά την άφιξη μας στο γήπεδο είδαμε εκατοντάδες μικρά παιδιά, να είναι έτοιμα να μπουν στο γήπεδο και αμέσως αναρωτηθήκαμε, πώς μπορεί αυτό να συμβαίνει.

Έτσι λοιπόν… ψαχτήκαμε λίγο παραπάνω και η δασκάλα τους η κυρία Νίνα, εξήγησε το πώς και το γιατί. Οι Φινλανδοί, λοιπόν προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία την αξία του αθλητισμού. " Πάμε τα παιδιά σε οποιοδήποτε άθλημα μπορούμε. Χόκεϊ ή ποδόσφαιρο, που είναι πιο εύκολο. Έτσι δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία να τα φέρουμε εδώ για να παρακολουθήσουν μπάσκετ", εξήγησε χαρακτηριστικά.

Η δασκάλα των παιδιών μάς εξήγησε ότι στα πλαίσια της παιδείας που διδάσκεται στα σχολεία της Φινλανδίας, έγινε επαφή με την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστούν περίπου χίλιες προσκλήσεις, ώστε τα παιδιά να δουν από κοντά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, για όσα δημοτικά σχολεία επιθυμούσαν να πάρουν την ευθύνη και να φέρουν τους μαθητές τους στο γήπεδο.

Άλλο επίπεδο στη Φινλανδία!

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ