ΣΤΗΛΕΣ

Day 6 MVP: Τορνίκε Σενγκέλια (Γεωργία)

Day 6 MVP: Τορνίκε Σενγκέλια (Γεωργία)

Άργησε να "μεγαλώσει", όμως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017 ο Τορνίκε Σενγκέλια αποδεικνύει ξανά ένα πράγμα: Είναι ένας από τους κορυφαίους ψηλούς εκτός ΝΒΑ.

Ακριβώς έναν μήνα πριν τα 26α γενέθλιά του, ο Τορνίκε Σενγκέλια έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του στην κρίσιμη νίκη της Γεωργίας επί του Ισραήλ, που κράτησε την ομάδα του Ηλία Ζούρου ζωντανή για την πρόκριση στη φάση των 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ακόμη και ως τρίτη του Β' Ομίλου.

Ο πάουερ φόργουορντ της Μπασκόνια ήταν συγκλονιστικός στα 41 από τα 45 λεπτά της αναμέτρησης που κρίθηκε στην παράταση (104-91 υπέρ της ομάδας του), καθώς σκόραρε 25 πόντους με 8/18 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 6/8 βολές. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στατιστικό του, ήταν τα 19 ριμπάουντ που μάζεψε (!!!) την ώρα που οι 11 παίκτες του Ισραήλ είχαν μαζέψει όλοι μαζί 22.

Ο Γεωργιανός άσος έδωσε επίσης 4 ασίστ, έκανε ένα κόψιμο και μόλις δυο λάθη, είχε 32 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και το εντυπωσιακό +18 στην κατηγορία +/-. Με απλά λόγια, όσο βρισκόταν στο παρκέ, η Γεωργία κέρδισε με 18 πόντους το Ισραήλ.

Στα 26 του, λοιπόν, ο Σενγκέλια αποδεικνύει και πάλι πως είναι ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης. Έχει περάσει από τη Βαλένθια, τη Σαρλερουά, την Πέπινστερ, έκανε και μια διετία στις ΗΠΑ με τους Brooklyn Nets πριν επιστρέψει στα μέρη μας για να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ποιοτικούς ψηλούς της ηπείρου.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Σενγκέλια μετρά 20.5 πόντους με 54% στα δίποντα και 75% στις βολές, 8.3 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1 μπλοκ ανά 36.6 λεπτά συμμετοχής σε τέσσερις αγώνες. Δεν είναι απλά εντυπωσιακός, αλλά υπερπολύτιμος για την ομάδα του, που έχει παίκτες σπουδαίας κλάσης όπως ο Μάικλ Ντίξον, ο Ζάζα Πατσούλια και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ