ΣΤΗΛΕΣ

Day 5 MVP: Άνταμ Χάνγκα (Ουγγαρία)

Day 5 MVP: Άνταμ Χάνγκα (Ουγγαρία)

Η Ουγγαρία πανηγύρισε νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από 48 (!) χρόνια, χάρη στον Άνταμ Χάνγκα. Ένας παίκτης το όνομα του οποίου βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλο το καλοκαίρι, είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η νίκη της Ουγγαρία επί της Τσεχίας (85-73) για τον Γ' Όμιλο δεν ήταν σαν τις άλλες. Βασικά αποτελεί... είδηση στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα του Στόγιαν Ίβκοβιτς τα κατάφερε μετά από 48 (!) χρόνια στην εν λόγω διοργάνωση.

Να ναι καλά ο Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος έχει αποδειχθεί ικανός να σέρνει... μόνος του το κάρο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε σημείο που το έβγαλε από τη λάσπη των τελευταίων πέντε (περίπου) δεκαετιών, χαρίζοντας στην Ουγγαρία ένα αποτέλεσμα που θα μπει στα βιβλία της ιστορίας στον εγχώριο αθλητισμό.

Ο παίκτης που υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να δώσει στην Μπασκόνια ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ συν έναν παίκτη για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βιτόρια (Αλαβές), είναι το "Α" και το "Ω" της ομάδας του. Είναι αυτός που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή από κάθε άλλον σε αυτή τη διοργάνωση.

Στα 32'35'' που βρέθηκε στο παρκέ απέναντι στην Τσεχία, προσέφερε 31 πόντους (με 4/7 δίποντα, 6/9 τρίποντα και 5/8 βολές), 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 λάθη και 1 κλέψιμο. Τι άλλο να κάνει δηλαδή το παλικάρι; Απολαυστικός ήταν και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να γραφτεί ιστορία.

Μιλάμε δε για ένα παίκτη που την τελευταία τριετία έχει κάνει άλματα (κι όχι απλά βήματα) προόδου, φτάνοντας στο σημείο από ρολίστας και μονοδιάστατος παίκτης (δίχως επιθετικές επιλογές) να μετατρέπει τους αγώνες της ομάδας του σε... one man show.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ