ΣΤΗΛΕΣ

Day 3 MVP: Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία)

Day 3 MVP: Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία)

Στα 31 του χρόνια και στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του, ο Γκόραν Ντράγκιτς παίζει πιο ισορροπημένα από ποτέ. Και παίζει σαν πραγματικός σούπερ σταρ.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, ανακοίνωσε μέσω του προφίλ του στο Instagram πως αυτό θα είναι το τελευταίο του τουρνουά με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Πολλοί ένιωσαν έκπληξη, όμως στην απόφασή του υπήρχε λογική. Βλέπετε, το 2019 θα είναι 33 ετών, θα είναι free agent στο ΝΒΑ και δεν πρόκειται να ρισκάρει το παραμικρό καθώς τότε θα ψάχνει την τελευταία μεγάλη συμφωνία της καριέρας του. Με αυτά στο μυαλό του, ο Σλοβένος μπήκε στο τουρνουά έτοιμος να κουβαλήσει την ομάδα του όσο το δυνατόν πιο μακριά και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα.

Στο πρώτο ματς, έβαλε 30 πόντους. Στο δεύτερο, έβαλε 29 για να οδηγήσει τη Σλοβενία σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στους οικοδεσπότες Φινλανδούς του φοβερού και τρομερού 20χρονου Λάουρι Μάρκανεν. Ο σούπερ σταρ των Miami Heat είναι σε τρομερή κατάσταση και παίζει μπάσκετ που δύσκολα κάποιος μπορεί να σταματήσει. Ειδικά στο πρώτο μέρος του χθεσινού αγώνα, έμοιαζε με τον... Μάικλ Τζόρνταν. Έβαλε 24 πόντους με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, πριν γυρίσει στο τέταρτο δεκάλεπτο για να πετύχει κρίσιμο γκολ-φάουλ.

Σήμερα, ο Ντράγκιτς και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν (16:30) την Ελλάδα σε έναν αγώνα που όπως όλα δείχνουν θα είναι ντέρμπι. Αν υπάρχει πάντως κάτι που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως ο 31χρονος άσος παίζει το πιο κοντρολαρισμένο μπάσκετ της καριέρας του, έχοντας στο πλευρό του ένα εξαιρετικό supporting cast. Ο νεαρός Λούκα Ντόντσιτς τον συμπληρώνει στις θέσεις των γκαρντ, ενώ ο Άντονι Ράντολφ κι ο Γκάσπερ Βίντμαρ κάνουν τη διαφορά στη ρακέτα.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ