ΣΤΗΛΕΣ

Day 13 MVP: Γκάσπερ Βίντμαρ

Day 13 MVP: Γκάσπερ Βίντμαρ

Η Σλοβενία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τον Γκάσπερ Βίντμαρ να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Άσχετα, αν δεν το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί.

Η Σλοβενία πανηγυρίζει από χθες (14/9) το βράδυ την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της σε τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ποτέ ξανά δεν το είχε κάνει, έστω κι αν έφτασε κοντά πριν από οκτώ χρόνια. Τότε βέβαια δεν είχε τον Λούκα Ντόντσιτς στη σύνθεσή της, ένα παιδί που ήταν... παιδί ακόμη, 10 ετών. Ο θαυματουργός πιτσιρικάς ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του στον ημιτελικό με την Ισπανία (92-72), αλλά θα μας επιτρέψετε να ξεχωρίσουμε κάποιον άλλον ως MVP της αναμέτρησης.

Κι αυτό γιατί μιλάμε για έναν παίκτη που έκανε επική εμφάνιση, την καλύτερη με το εθνόσημο, παρότι οι αριθμοί δεν το επιβεβαιώνουν. Ο Γκάσπερ Βίντμαρ αγωνίστηκε για 28'02'' στον αγώνα απέναντι στη "φούρια ρόχα", διάστημα στο οποίο μέτρησε 12 πόντους (με 5/7 δίποντα, 2/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Σιγά τα νούμερα, θα πει κάποιος. Αν βλέπατε όμως πως έπαιξε άμυνα στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ απέναντι σε Πάου και Μαρκ Γκασόλ, θα αναθεωρήσετε.

Είναι ο βασικός λόγος που οι δύο κινητήριοι μοχλοί της ισπανικής ομάδας τελείωσαν τον αγώνα με 9/24 σουτ σε 58'58'' παρουσίας στο γήπεδο. Κατά βάση έπαιξαν μαζί, αλλά όχι αποκλειστικά έτσι. Όποτε όμως πλησίασαν κοντά στο καλάθι, υπήρχε πρόβλημα. Μεγάλο. Είτε προσπάθησαν να σκοράρουν από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά, είχε με σουτ από μέση απόσταση. Ο Γκάσπερ Βίντμαρ έμοιαζε έτοιμος να παίξει άμυνα σε όλο το γήπεδο, για να τους περιορίσει, την ίδια ώρα που στην επίθεση τελείωνε τις φάσεις που λειτουργούσε ως πρωταγωνιστής.

Κι όλα αυτά από έναν παίκτη που παίζει σε μια ομάδα της Τουρκίας, που ενδεχομένως δεν έχετε ακούσει. Την Μπάνβιτ, με την οποία πάντως κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο Τουρκίας.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ