ΣΤΗΛΕΣ

Day 10 MVP: Γιάνις Τίμα (Λετονία)

Day 10 MVP: Γιάνις Τίμα (Λετονία)

Τον λένε Γιάνις, όπως τον Μπλουμς και τον Στρέλνιεκς, είναι Λετονός και είναι έτοιμος να κυριαρχήσει. Αυτός είναι ο MVP της Κυριακής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Θα ακούσει κανείς το μικρό του όνομα και θα νομίζει πως είναι Έλληνας. Και δεν είναι. Ο Γιάνις Τίμα είναι Λετονός, περήφανος Λετονός για την ακρίβεια και ένας πραγματικά εξαιρετικός μπασκετμπολίστας που σιγά σιγά συστήνεται στο παγκόσμιο κοινό και κάνει πράγματα και θαύματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου σκοράρει 15.2 πόντους ανά αγώνα. Ναι, η Λετονία είναι η "μικρή" ομάδα που όλοι περίμεναν ότι θα προσπαθήσει να "χωθεί" στις μεγάλες και ναι, ο Τίμα δικαιώνει όσους πραγματικά πίστευαν στην παρέα του.

Στη φάση των ομίλων ο 25χρονος ύψους 2μ.01 φόργουορντ έβαλε 27 πόντους με 6/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 2/3 βολές στους Βέλγους, 22 πόντους με 5/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 9/11 βολές στους Ρώσους και είχε τρεις "ήσυχες" βραδιές απέναντι στη Σερβία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Ίσως και να κράτησε δυνάμεις, ίσως απλά μοιράστηκε την μπάλα με τους συμπαίκτες του και περίμενε την επόμενη ευκαιρία του.

Ε, αυτή η ευκαιρία ήρθε στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της διοργάνωσης.

Απέναντι στο Μαυροβούνιο, ο Τίμα σκόραρε 21 πόντους σε 24 λεπτά με 3/7 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 3/3 βολές, ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και έκλεψε δυο μπάλες. Συγκέντρωσε 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν ο κορυφαίος της Λετονίας στην άνετη νίκη (100-68) που τη στέλνει στον προημιτελικό με τη Σλοβενία.

Για την ιστορία, ο Τίμα έπαιξε τα τελευταία δυο χρόνια στην Αγία Πετρούπολη με τη φανέλα της Ζενίτ και τη σεζόν που μας πέρασε είχε 16.2 πόντους με 65% στα δίποντα, 44.3% στα τρίποντα και 76% στις βολές, μαζί με 4.7 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ ανά 29 λεπτά συμμετοχής σε 13 αγώνες του EuroCup. Φέτος πήρε μεταγραφή για την Μπασκόνια, θα παίξει στο υψηλότερο επίπεδο (στη EuroLeague) και κάτι μας λέει πως σε ένα-δυο χρόνια από τώρα θα προσπαθήσει να παίξει στο ΝΒΑ για να δοκιμάσει απέναντι στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του πλανήτη.

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ