ΣΤΗΛΕΣ

Από το Βελιγράδι πάμε... στη Μαδρίτη

Από το Βελιγράδι πάμε... στη Μαδρίτη

Το παιχνίδι με τη Γαλλία δεν πήγε όπως το είχαμε στο μυαλό μας, αυτό με την Σλοβενία (3/9, 16:30) όμως, δεν μπορεί να έχει την ίδια κατάληξη. Θέλουμε να μυρίσει... Μαδρίτη στη Hartwall Arena.

Έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα στο παιχνίδι με τη Γαλλία για τη δεύτερη αγωνιστική μέρα του Α' Ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, φτάσαμε στο σημείο να λέμε και "ευχαριστώ" που δεν πάθαμε τίποτα χειρότερο από το -8 της ήττας. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν αλλάζει, κι αυτό είναι σαφές. Αυτό που θέλουμε να αλλάξει είναι η εικόνα στο παρκέ και στο φινάλε του αγώνα με την Σλοβενία (3/9, 16:30) να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελούν.

Η Γαλλία και η Σλοβενία είναι οι ομάδες που θυμόμαστε πιο έντονα από κάθε άλλη στη διάρκεια της "χρυσής" περασμένης δεκαετίας. Αυτές που αποτέλεσαν τη βάση για να "χτιστεί" ο μύθος της ελληνικής ομάδας, που δεν χάνει. Από το Βελιγράδι (2005) και τον νικηφόρο ημιτελικό, στη Μαδρίτη (2007) και τον νικηφόρο προημιτελικό. Δύο σερί διοργανώσεις, δύο σερί μεγάλες νίκες - προκρίσεις.

Κι αν απέναντι στους "μπλε" οι θύμησες εξαφανίστηκαν γρήγορα λόγω της κακής εικόνας της Ελλάδας στη Hartwall Arena, κόντρα στην ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ δεν θέλουμε να γίνουν έτσι τα πράγματα. Το κάθε άλλο, προσδοκούμε σε στιγμές σαν εκείνες που ζήσαμε πριν από δέκα χρόνια στην ισπανική πρωτεύουσα, όταν ρίξαμε στο καναβάτσο τον Γκόραν Ντράγκιτς, τον Γιάκα Λάκοβιτς και τα άλλα παιδιά της σλοβενικής ομάδας.

Σύμφωνοι, η σημασία των δύο αναμετρήσεων δεν είναι συγκρίσιμη, αλλά δεν είναι κακό να θυμίζεις στον αντίπαλό σου πως κάθε φορά που τίθεστε αντιμέτωποι, εσύ είσαι αυτός που έχεις το πάνω χέρι. Έτσι, για να αλλάζει η ψυχολογία πριν καν γίνει το τζάμπολ.

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ