ΣΤΗΛΕΣ

Από το "man to man" στην "άμυνα ζώνης"

Από το "man to man" στην "άμυνα ζώνης"

Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανάμεσα σε Σερβία και Σλοβενία είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να κάνουμε εντατικά μαθήματα αμυντικής τακτικής. Από το man to man στην άμυνα ζώνης.

Οι προπονητές λένε πως η επίθεση φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά η άμυνα κατακτά τίτλους. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως στο παιχνίδι της Σερβίας με την Σλοβενία με φόντο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα δούμε μεγάλη προσοχή στην αμυντική συμπεριφορά από τις δύο ομάδες. Σε σαράντα λεπτά κρίνεται ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το οποίο αμφότερες ομάδες θέλουν να προσθέσουν στη συλλογή τους. Ειδικά η Σλοβενία που θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Για να επιστρέψουμε σε όσα πρόκειται να συμβούν στο πίσω μέρος του παρκέ, δύο είναι οι βασικές τακτικές που ακολουθούνται στην άμυνα: το man to man και η ζώνη. Δεν είναι τόσο περίπλοκα δε, όσο νομίζετε.

Ως "man to man" ορίζεται η αμυντική τακτική κατά την οποία κάθε αμυντικός παίκτης της αναλαμβάνει τη φύλαξη ενός επιθετικού παίκτη κατά αντιστοιχία. Είναι δηλαδή υπεύθυνος για τον προσωπικό του αντίπαλο. Από την άλλη ως "άμυνα ζώνης" αναφέρεται η αμυντική τακτική κατά την οποία κάθε αμυντικός παίκτης είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη συγκεκριμένου χώρου και όχι κάποιου επιθετικού παίκτη.

Για να το κάνουμε ακόμη πιο απλό: στο "man to man" η ευθύνη του αμυνόμενου είναι ο παίκτης, ενώ στην "άμυνα ζώνης" είναι ένας χώρος.

Από το "man to man" στην "άμυνα ζώνης"

Στο olagiatokalathi.gr θα βρεις όλα τα SOS για τη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ