WRC

WRC: Οδηγούν χωρίς να βλέπουν καλά στην Ιταλία

WRC: Οδηγούν χωρίς να βλέπουν καλά στην Ιταλία

Απίστευτος αγώνας, σε δύσκολες συνθήκες, στο τελευταίο ράλι της χρονιάς, με έναν από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, εκτός συνέχειας.

Η σημερινή, δεύτερη ημέρα του τελευταίου ράλι της χρονιάς, είχε έντονο συναγωνισμό, ο οποίος έγινε και δραματικός λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Μόντσα.

Σε μικτές διαδρομές, με άσφαλτο, αλλά και χώρα, κάτω από βροχή και ομίχλη, όπως θα δείτε, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εξαιτίας του χιονιού, ο ένας από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, ο Τιερί Νεβίλ, τέθηκε εκτός μάχης.

Ο Βέλγος, χτύπησε σε ένα ζικ ζακ στην πίστα, το Hyundai i20, έκανε ζημιά στην ανάρτηση και όταν πήγε να μπει στη χωμάτινη ειδική διαδρομή, στη λακκούβα με το νερό έμεινε και από κινητήρα!

Από τη δοκιμασία, βγήκαν αλώβητοι οι τρεις άλλοι διεκδικητές. Ο Εβανς, που έχει σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία, είναι στην 4η θέση και προσπαθεί να οδηγεί το Toyota Yaris με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, ώστε να πάρει βαθμούς και τον τίτλο.

Ο Οζιέ, ομόσταβλος του Εβανς, δεν θα αφήσει εύκολα την κατάσταση. Είναι 3ος στην κατάταξη και 2ος στη βαθμολογία. Διαθέτει εμπειρία και θα δώσει τη μάχη ώστε να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στο παλμαρέ του.

Ο Τάνακ, που έχει μαθηματικά τις λιγότερες ελπίδες για τον τίτλο, είναι στην 5η θέση της κατάταξης του αγώνα με το Hyundai i20. Ο περσινός πρωταθλητής με την Toyota, δύσκολα θα υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά σε συνδυασμό με την απόδοση του Σόρντο, ο οποίο προηγείται οριακά με το έτερο Hyundai i20, θέλουν να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην κορεατική μάρκα, προκειμένου να ξεπεράσει την Toyota στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Πάντως, ο αγώνας έχει μεγάλη συνέχεια. Αύριο θα διεξαχθούν 7 πολύ κρίσιμες ειδικές διαδρομές, ενώ το φινάλε θα δοθεί με 3 ειδικές διαδρομές την Κυριακή.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ