FORMULA 1

GP Πορτογαλίας: Την pole position κατέκτησε ο Λούις Χάμιλτον

Ο οδηγός της Mercedes, Λούις Χάμιλτον, κατέκτησε την pole position στην Πορτογαλία
Ο Λούις Χάμιλτον κατέκτησε την pole position στην Πορτογαλία JORGE GUERRERO / AP

Ο Λούις Χάμιλτον κατόρθωσε με χρόνο 1:16.652 να κερδίσει την pole position στο Grand Prix Πορτογαλίας. Στην δεύτερη θέση ο Βαλτέρι Μπότας, τρίτος θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο Grand Prix της Πορτογαλίας της Formula 1. Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν πρώτος σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές, όμως ο Βρετανός πιλότος τον κέρδισε με έναν καταπληκτικό γύρο στις κατατακτήριες. Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Φερστάπεν, τέταρτος ο Λεκλέρκ, πέμπτος ο Πέρες.

Στο πρώτο μέρος της διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών κυριάρχησε ο Λούις Χάμιλτον με χρόνο 1:16.828. Ο Φερστάπεν κατάφερε να χωρίσει τις δύο Mercedes με τον Ολλανδό να βρίσκεται στην δεύτερη θέση μπροστά από τον Μπότας. Ο Ράσελ με τρομερό γύρο μπόρεσε να κερδίσει μία θέση στο Q2. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ράικονεν (Alfa Romeo), Τζιοβινάτζι (Alfa Romeo), Γκροσζάν (Haas) και Λατίφι (Williams).

Στο δεύτερο μέρος των κατατακτηρίων ταχύτερος ήταν ο Μπότας, ενώ ακολουθούσαν οι Χάμιλτον και Φερστάπεν. Ο Ρικιάρντο είχε μία έξοδο, ωστόσο κατόρθωσε να κερδίσει μία θέση στο Q3, όπου δεν κατέγραψε χρόνο ωστόσο. Στις πέντε τελευταίες θέσεις του Q2 έμειναν οι Οκόν (Renault), Στρόλ (Racing Point), Κβίατ (AlphaTauri), Ράσελ (Williams) και Φέτελ (Ferrari).

Ο Λούις Χάμιλτον με τρομερό γύρο σημείωσε χρόνο 1:16.652 και πήρε την pole position κερδίζοντας τον Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος είχε καταγράψει χρόνο 1.16.754. Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και δεν κατάφερε να σπάσει το 1-2 των Mercedes.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ