ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Αλόνσο: "Η προσαρμογή μου δεν θα αργήσει"

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team in the FIA Press Conference.
Spanish Grand Prix, Thursday 6th May 2021. Barcelona, Spain.
FIA Pool Image for Editorial Use Only
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team in the FIA Press Conference. Spanish Grand Prix, Thursday 6th May 2021. Barcelona, Spain. FIA Pool Image for Editorial Use Only XPB / JAMES MOY PHOTOGRAPHY LTD.

Ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε ότι σύντομα θα καταφέρει να φέρει την Alpine A521 στα μέτρα του και να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο της F1 - ενώ δεν δίστασε και να πλέξει το εγκώμιο του Εστεμπάν Οκόν.

Η πολυπλοκότητα των σύγχρονων μονοθέσιων και η έλλειψη χειμερινών δοκιμών εξελίσσεται φέτος σε μεγάλο γρίφο για τους κορυφαίους οδηγούς που άλλαξαν ομάδα: τους Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin), Σέρχιο Πέρεθ (RB-Honda), Ντάνιελ Ρικιάρντο (McLaren), Κάρλος Σάινθ (Ferrari). Πόσο μάλλον για τον Αλόνσο, που έλειπε από τη Formula 1 τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι ο χρόνος και η δυσκολία προσαρμογής στη νέα του ομάδα ήταν πτυχές που "κατά κάποιον τρόπο [τις] περιμέναμε. Όταν ο Κάρλος [Σάινθ] ήρθε στη Renault δεν ήταν εξίσου γρήγορος με τον Χούλκενμπεργκ. Και θυμάμαι ότι και ο Ντάνιελ [Ρικιάρντο] ήταν πιο αργός στους πρώτους του αγώνες, αλλά ήταν πολύ καλός το 2020, στη δεύτερή του χρονιά".

"Ο Εστεμπάν πάσχιζε πέρσι στην πρώτη του χρόνια απέναντι στον Ντάνιελ, και είναι καλός το δεύτερο χρόνο. Οπότε, φαίνεται πως αυτή είναι μια ομάδα διαφορετική από τις άλλες και χρειάζεσαι κάποια προσαρμογή. Προσπαθώ να το πετύχω όσο πιο γρήγορα μπορώ, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος. Θα έρθει σύντομα, αν δεν έχει έρθει ήδη, διότι στην Ίμολα και στο Πορτιμάο περάσαμε μαζί [με τον Οκόν] τη γραμμή τερματισμού".

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Spanish Grand Prix, Saturday 8th May 2021. Barcelona, Spain.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521. Spanish Grand Prix, Saturday 8th May 2021. Barcelona, Spain. XPB / JAMES MOY PHOTOGRAPHY LTD.

Τις ίδιες απόψεις με τον Αλόνσο μοιράζεται και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine F1, Μάρτσιν Μπουντκόφσκι. Ο Πολωνός είπε, συγκεκριμένα: "Σήμερα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια νέα ομάδα. Ο Φερνάντο είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η F1 βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από άλλες κατηγορίες αγώνων και δεν έχει να κάνει μόνο με την οδήγηση. Εδώ πρέπει να απομυζείς το 100 τοις εκατό από το αυτοκίνητο".

Και στην ερώτηση πόσο καιρό θα χρειαστεί ο Αλόνσο για να προσαρμοστεί, απάντησε: "Δεν έχω ιδέα. Αλλά το γνωρίζει ακόμα ότι είναι ο Φερνάντο Αλόνσο. Δεν γίνεσαι αργός οδηγός μέσα σε μια νύχτα. Με την πολύ ταπεινή και ώριμη προσέγγισή του, αυτό θα έρθει φυσικά. Ρεαλιστικά, δεν πιστεύω ότι ο Φερνάντο υποτίμησε το οτιδήποτε. Από την άλλη, δεν περίμενα και να είναι τόσο δύσκολο".

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΚΟΝ

Παρότι, πάντως, ο Αλόνσο επεσήμανε ότι ο Εστεμπάν Οκόν έχει ήδη προσαρμοστεί στη γαλλική ομάδα, δεν δίστασε να εξάρει δημόσια τη φετινή απόδοση του Γάλλου - βάσει της οποίας έχει κερδίσει τον Ισπανό στις τρεις από τις τέσσερις φετινές δοκιμές κατάταξης.

"Νομίζω ότι είναι καλός, και το βλέπουμε αυτό», είπε ο Αλόνσο για τον Οκόν. «Βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και πλέον έχει αφομοιωθεί πλήρως στην ομάδα. Ανέβηκε στο βάθρο πέρσι στο Μπαχρέιν και τώρα πετυχαίνει να έχει άρτιους αγώνες. Είναι εντυπωσιακό αυτό που πετυχαίνει τώρα. Δίνω το 100 τοις εκατό μου και προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό για να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο προς το παρόν. Οπότε πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι".

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ALPINE

Τέλος, ο Φερνάντο Αλόνσο επεσήμανε ότι η απόδοση της Alpine A521 στη Βαρκελώνη ήταν τόσο καλή που επιβεβαίωσε ότι η αντίστοιχη βελτίωση που το γαλλικό μονοθέσιο είχε δείξει μία εβδομάδα νωρίτερα, στο Πορτιμάο, δεν ήταν ένα περιστασιακό «πυροτέχνημα». Ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψη πόσο φτωχή ήταν η απόδοση της περσινής Renault στην καταλανική πίστα, σε συνδυασμό με την 5η θέση που κέρδισε ο Οκόν για την εκκίνηση.

Ο Αλόνσο εξήγησε: "Στο Πορτιμάο ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν μόνο στο Πορτιμάο, μόνο σε αυτή την πίστα. Αλλά έπειτα, στη Βαρκελώνη, ήμασταν και πάλι ανταγωνιστικοί, οπότε πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε η πέμπτη ομάδα πίσω από τις Ferrari και McLaren, που έχουν πιο σταθερή ταχύτητα προς το παρόν. Κι αυτό είναι καλό νέο, γιατί στους πρώτους δύο αγώνες ήταν πιο δύσκολο να μπούμε στο Q3.

Έχουμε ακόμα δουλειά, για τη στρατηγική, για την κατανόηση των ελαστικών κ.λπ. Όμως στη Βαρκελώνη δεν ήρθε ως έκπληξη η φθορά των ελαστικών ήταν ένα ρίσκο που πήραμε για να κερδίσουμε βαθμούς", συμπλήρωσε ο Ισπανός.

Και κατέληξε: "Αυτή είναι μια πολύ θετική τάση μέσα στην ομάδα, και είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι για τους επόμενους έναν-δύο αγώνες. Όμως, πρέπει να μείνουμε προσεκτικοί, για να το επιβεβαιώσουμε. Διότι η απόδοσή μας στην Πορτογαλία και στη Βαρκελώνη, σε σύγκριση με το Μπαχρέιν και την Ίμολα, μπορεί να μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή".

Photo Credits: Alpine F1 Media

TAGS ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ALPINE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ