FIGHTSPORTS

The Hurricane: Αλήθειες και μύθοι για την ιστορία του Rubin Carter

 Ο Denzel Washington ενσαρκώνει τον Rubin Carter
Ο Denzel Washington ενσαρκώνει τον Rubin Carter VIDEO CAPTURE

Το "The Hurricane" μπορεί να θεωρείται σαν μία εκ των κορυφαίων ταινιών του είδους, ωστόσο υπάρχουν σημεία στα οποία η ιστορία του Rubin Carter παραποιήθηκε.

To 1999 προβλήθηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη η φοβερή ιστορία του Rubin "Hurricane" Carter, ενός μποξέρ που άφησε ιστορία, λόγω του ταλέντου του στο σπορ αλλά και της καταδίκης για τρεις δολοφονίες που τον κράτησαν άδικα στην φυλακή.

Η ταινία κέρδισε τους φανς ωστόσο υπάρχουν πολλά σημεία που παραποιήθηκαν και οδήγησαν ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες. Ο Denzel Washington έφτασε κοντά στο Όσκαρ όμως εκείνη την χρονιά τον νίκησε ο Kevin Spacey με το "American Beauty".

O Carter καταδικάστηκε το 1966 για τριπλή δολοφονία και κατάφερε να ανατρέψει την ποινή το 1985. Στην αρχή της ταινίας υπάρχει αναφορά πως μερικά γεγονότα βασίζονται στην φαντασία. Βλέπουμε τον Carter μετά την φυγή του από το σωφρονιστικό ίδρυμα σε νεαρή ηλικία, να κατατάσσεται στον στρατό. Αργότερα τον βλέπουμε να επιστρέφει στην γειτονιά του με τιμές ήρωα.

Ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο Carter έκανε πολλά πειθαρχικά παραπτώματα με αποτέλεσμα να τον διώξουν ενώ κατηγορήθηκε για τρεις απαγωγές! Στην ταινία βλέπουμε το 1964 ο Carter να νικά τον Joey Giardello ωστόσο οι κριτές να δίνουν νικητή τον Giardello επειδή ήταν λευκός.

Τα γεγονότα είναι διαφορετικά καθώς ο Carter κέρδισε τους πρώτους πέντε γύρους αλλά έχασε όλους τους υπόλοιπους. Μάλιστα ο ίδιος παραδέχτηκε πως ο Giardello έπρεπε να νικήσει. O Giardello μετά από αυτό το γεγονός κινήθηκε νομικά κατά των παραγωγών την ταινίας για παραποίηση των γεγονότων.

Μία από τις έντονες σκηνές της ταινίας είναι όταν ο Carter βρίσκεται στην φυλακή και έχει τετ α τετ με την γυναίκα του. "Θέλω να χωρίσουμε, είμαι νεκρός, απλά θάψε με σε παρακαλώ", είναι τα λόγια του μποξέρ.

Η αλήθεια είναι πως η Mae Thelma είχε χωρίσει πολύ νωρίτερα τον Carter λόγω των απιστιών του. Ο Carter βλέπει την ελπίδα για απελευθέρωση όταν τρεις λευκοί και ένας νεαρός μαύρος από μία κοινότητα του Καναδά αποφασίζουν να τον απελευθερώσουν. Αυτό το κομμάτι είναι πέρα για πέρα ανακριβές, όπως αναφέρουν οι ερευνητές της ιστορίας.

Η ταινία αυτή θεωρείται ένα πυγμαχικό αριστούργημα και παρά την παραποίηση μερικών σημείων της ιστορία του Hurricane Carter, η δυναμική υποκριτική ικανότητα του Washington ήταν αυτή που έκανε την διαφορά. Για όσους δεν έχουν δει την ταινία "The Hurricane" είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε με το trailer.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

KOTS Fighting: Το…μουντιάλ των χούλιγκανς με τους παράνομους αγώνες παίρνει διαστάσεις στην Σουηδία


TAGS FIGHTSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ