FIGHTSPORTS

H πυγμαχία καταποντίζεται όταν πρωταγωνιστούν 50αρηδες και Youtubers

H πυγμαχία καταποντίζεται όταν πρωταγωνιστούν 50αρηδες και Youtubers

Οι φανς ζητούν αθλητές ικανούς με προσωπικότητα. Όπως ήταν ο Tyson. Όπως είναι ο McGregor που όταν δεν αγωνίζεται, το UFC καταποντίζεται, αυτή είναι η αλήθεια. Όχι Youtubers και 50άρηδες.

Την επιστροφή του Mike Tyson στην ενεργό δράση είδαν με μεγάλη συμπάθεια οι φανς της πυγμαχίας. Ένας 54χρονος αθλητής που θεωρείται θρύλος για το σπορ αντιμετώπισε έναν εξίσου μεγάλο αστέρα του παρελθόντος τον Roy Jones Jr.

Το γεγονός πως ο κόσμος αδημονούσε για την επιστροφή του Tyson, ενώ ασχολήθηκε εκτενώς με τον νοκ άουτ του Jake Paul στην ίδια κάρτα αποδεικνύει το γεγονός πως λείπουν σήμερα οι μεγάλοι αθλητές από το σπορ.

Αν ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στα βαρέα κιλά το βλέπουμε ξεκάθαρα... Ο κορυφαίος Tyson Fury είναι ένας αξιόλογος αθλητής που πολλοί χαρακτηρίζουν βαρετό. Ο Deontay Wilder αν εξαιρέσεις την εξωπραγματική του δύναμη, διαπιστώνεις πως μπορεί να προέρχεται κι από διαφορετικό άθλημα.

Ο Anthony Joshua είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης που την δεκαετία του ’80 και του ’90 θα ήταν average στην κατηγορία. Ο πρόσφατος αγώνας του Usyk με τον Chisora ήταν το ιδανικό…χάπι για τις αϋπνίες.

Λείπουν οι μεγάλοι σταρ με αποτέλεσμα ο 54χρονος Tyson να είναι σημαντικότατο γεγονός ακόμα και σε αγώνα επίδειξης. Ο Paul που είναι διάσημος Youtuber έχει μεγάλη απήχηση επειδή προκαλεί μέσω trash talking και είναι απλά ένα δυνατό παιδί.

Αυτό συμβαίνει στην πυγμαχία εδώ και μερικά χρόνια. Ειδικότερα το τέλος του Mayweather, η δύση της καριέρα του Pacquiao, η ήττα του φαινόμενου «Lomachenko» και η αραιή αγωνιστική δράση του Canelo, δείχνουν πως το σπορ είναι σε παρακμή.

Οι φανς ζητούν αθλητές ικανούς με προσωπικότητα. Όπως ήταν ο Tyson. Όπως είναι ο McGregor που όταν δεν αγωνίζεται, το UFC καταποντίζεται, αυτή είναι η αλήθεια. Ο McGregor θα δώσει πνοή στο UFC με την επιστροφή τον Ιανουάριο. Το γνωρίζει ο Dana White γι'αυτό και κάνει τα χατίρια του απαιτητικού Ιρλανδού. Στον κόσμο δεν φτάνει ο ικανός αθλητής. Δεν φτάνει όμως και ο αθλητής που έχει μόνο προσωπικότητα. Θα βολευτεί στο δεύτερο αν δεν υπάρχει συνδυασμός των δύο.

Θα βρεθεί άραγε ένας νέος ήρωας να σώσει την πυγμαχία; Αν όχι θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα ο Tyson σε αγώνες επίδειξης και θα γίνεται...χαμός. Θα γίνεται ντόρος όταν ο Paul θα προκαλεί ακόμα και τον Pacquiao και θα υπάρχει κόσμος που θα το...χαίρεται. Οι promoters πρέπει να αναλάβουν δράση και να αναδείξουν αυτούς τους νέους ήρωες, που θα σώσουν το άθλημα.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Shamil Abdulmuslimov: Εκτελούν τον πρώην MMAer για ένα οικόπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)!
TAGS FIGHTSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ