Ώρα… μηδέν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε Champions και Europa League!

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, οι φάκελοι κατατέθηκαν και άπαντες είναι στην… πρίζα! Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Από τις 7 Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει από την TEAM η διαδικασία πώλησης των εν Ελλάδι τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το Champions League και Europa League αναφορικά με την τριετία 2018-2021. Η διαδικασία υποβολής προσφορών ολοκληρώθηκε χθες, 6 Δεκεμβρίου και το αργότερο μέχρι τις 11 τρέχοντος αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να το πληροφορηθούμε νωρίτερα από κάποια… διαρροή των «υπερθεματιστών» του διαγωνισμού. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, όπως (απ)έδειξε και το παρελθόν. Επί σειρά ετών το Champions League και το Κύπελλο UEFA, τότε, μεταδίδονταν από τη Nova αλλά την τελευταία τριετία είχαν καταλήξει στην Cosmote TV η οποία μάλιστα είχε δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό για να τα πάρει… όλα. Αλλωστε κάθε Τετάρτη η ΕΡΤ δείχνει παράλληλα, και όχι αποκλειστικά, παιχνίδι της επιλογή της.

Απομένουν λοιπόν τα… μαντάτα για τη νέα τριετία η οποία, ως γράψαμε και από καιρό, δυσκολεύει πολύ τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Champions League αλλά είναι πιο εφικτή στο Europa. Ακραίο μεν αλλά μην αποκλείετε το Europa να κοστίσει παραπάνω από το Champions!

Εννοείται ότι κυριότεροι διεκδικητές είναι η Cosmote TV και η Nova, που κατέθεσαν προτάσεις και για τις δύο διοργανώσεις. Και, σύμφωνα με τη (λιγοστή, λόγω της διαδικασίας) πληροφόρησης που έχουμε, η ΕΡΤ θα διεκδικήσει κάτι. Αγνωστο αν εντέλει προχώρησε ως τέλους ο ΣΚΑΪ, σημαντικός παράγοντας ο ΑΝΤ1 που έχει καλές σχέσεις και με τα δύο συνδρομητικά. Θα ήθελε φυσικά… σόλο πρόγραμμα αλλά ίσως τελικά βγει σε συνεργασία. Θα δείξει.

Από ώρα σε ώρα λοιπόν, τα… σπουδαία!

Nίκος Μποζιονέλος (nbozionelos@gmail.com)

Hashtag #s24media

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24