Το "VICE" για Κοθωνίδη και Γιαγκίνη

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στη 01:00, μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του "VICE" παρουσιάζει αποκλειστικά στον ANT1, το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Με μια Ανάσα".

Το ντοκιμαντέρ "Με μια Ανάσα" καταγράφει την ιστορία των Γιάννη Κοθωνίδη και Γιάννη Γιαγκίνη, δύο αθλητών της ελεύθερης κατάδυσης, που προπονούνται μαζί στη Χίο για να διαγωνιστούν στην πρώτη διοργάνωση του τουρνουά "Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο" στην Αμοργό, εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία "Τhe Big Blue" πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Τους ακολουθήσαμε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους αλλά και τον ίδιο τον αγώνα, όπου ο Κοθωνίδης σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία χωρίς πέδιλα.

Η ελεύθερη κατάδυση στην ανοιχτή θάλασσα, είναι ένα σπορ που ωθεί το ανθρώπινο σώμα στα φυσικά του όρια, καθώς οι αθλητές καταδύονται προς το βυθό με μια ανάσα, χωρίς τη βοήθεια μπουκάλας οξυγόνου.

Η ταινία "The Big Blue" ενέπνευσε πολλούς από τους αθλητές της εποχής να προπονηθούν για ένα άθλημα το οποίο είναι τόσο ποιητικό όσο και ύπουλο. Τα blackout λόγω υπερβολικής προσπάθειας και η έλλειψη οξυγόνου είναι πράγματα κοινά για αθλητές. Τέτοιοι άνδρες και γυναίκες δοκιμάζουν τις αντοχές τους, προσπαθώντας να φτάσουν "εκεί όπου δεν έχει φτάσει κανένας άνθρωπος".

Nίκος Μποζιονέλος (nbozionelos@gmail.com)

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Διάσημα κορίτσια φωτογραφίζονται στην τουαλέτα. Γιατί όχι;

Πλένουμε προσεκτικά τα χέρια μας κι εξετάζουμε το πιο παρεξηγημένο trend στο Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24