MEDIA

Το πρωτοσέλιδο της νίκης επί της Σάντος αύριο με το «Φως των Σπορ»

Το πρωτοσέλιδο της νίκης επί της Σάντος αύριο με το «Φως των Σπορ»

Η ιστορική εφημερίδα ξεκινάει μια σειρά ειδικών εκδόσεων, αφιερωμάτων και εκδηλώσεων. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Το «Φως των Σπορ» συμπλήρωσε τον Απρίλιο 62 χρόνια κυκλοφορίας, ήτοι από τις 11 Απριλίου 1955 που… πρωτοκρεμάστηκε στα περίπτερα (με την επωνυμία «Αθλητικόν Φως»). Είναι πλέον μια από τις παλαιότερες εφημερίδες στην Ελλάδα, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να διατηρεί μια ιδιαίτερη δυναμική στις ημερήσιες πανελλαδικές κυκλοφορίες.

Ο θάνατος του εμβληματικού εκδότη και διευθυντή του Θόδωρου Νικολαΐδη, σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και το ξεκίνημα μιας νέας σελίδας για το «Φως των Σπορ» με απόλυτο σεβασμό, βέβαια, στις βασικές αρχές και κατευθύνσεις του ιδρυτή του.

Από αύριο, Πέμπτη 6 Ιουλίου το «Φως των Σπορ» ξεκινάει μια σειρά ειδικών εκδόσεων, αφιερωμάτων και εκδηλώσεων στο πλαίσιο αυτών των έξι δεκαετιών. Με τίτλο «60 χρόνια ΦΩΣ», η ιστορία συνεχίζεται, η εφημερίδα κάνει βουτιά στο ιστορικό της αρχείο (μνημείο του ελληνικού αθλητικού Τύπου, πλέον), βρίσκει ξανά τους αναγνώστες και τις ιστορίες τους, μιλάει με επώνυμους φίλους.

Ξεκίνημα στο φύλλο της Πέμπτης 6/7. Μια ιστορική ημερομηνία, καθώς στις 6 Ιουλίου 1961 (κατά σύμπτωση και πάλι ημέρα Πέμπτη) είχαν δημοσιευθεί οι λεπτομέρειες του μυθικού αγώνα του Ολυμπιακού εναντίον της Σάντος, που τελείωσε 2-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων»).

Το πρωτοσέλιδο εκείνης της εφημερίδας θα είναι αυτούσιο, όπως το 1961, στην τελευταία σελίδα του «Φωτός» της Πέμπτης! Σε δυο σελίδες θα υπάρχει ειδική αναφορά σε εκείνο το μεγάλο ματς και τα γεγονότα που το σημάδεψαν. Ενα φύλλο αρχειακού χαρακτήρα, που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Και με ένα πρωτοσέλιδο, έκπληξη...

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ