MEDIA

Το πρωτάθλημα της ΑΕΚ το ’89 στο Novasportsstories

Το πρωτάθλημα της ΑΕΚ το ’89 στο Novasportsstories

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 22:00,όλοι οι συνδρομητές της Nova,θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Novasportsstories το νέο επεισόδιο της μεγάλης συμπαραγωγής ΕΡΤ – Νova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου» που είναι αφιερωμένο στην ΑΕΚ της σεζόν 1988-1989.

Το αφιέρωμα θα προβληθεί και σε επανάληψη την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 23:00 και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 23:00.

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην ΑΕΚ της σεζόν 1988-89 και στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα της «Ένωσης». Οι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας θυμούνται την πορεία του «Δικέφαλου» προς τον τίτλο και στην κάμερα των καναλιών Novasports μιλούν οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Σταύρος Σταματής, Σπύρος Οικονομόπουλος, Λάμπρος Γεωργιάδης. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθούν στιγμιότυπα από τους αγώνες εκείνης της εποχής και οι φίλαθλοι θα θυμηθούν τα γκολ που οδήγησαν η ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ θα ακουστούν και άγνωστες ιστορίες.

Η ΑΕΚ είχε οδηγήσει την κούρσα από τις αρχές Δεκεμβρίου και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε στην προτελευταία αγωνιστική με τη διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών που είχε αποκτήσει από την 22η αγωνιστική (ίσχυε ακόμα το βαθμολογικό σύστημα 2-1-0). Όμως η απρόσμενη ήττα από τον Απόλλωνα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος έφερε τον Ολυμπιακό στον ένα βαθμό. Ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος που πριν από δύο εβδομάδες είχε επιστρέψει μετά από απουσία 15 μηνών στο γόνατο, αντικατέστησε τον Γιώργο Χριστοδούλου και στο 83’ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-0) πέρασε για πάντα στο πάνθεο των μεγάλων της ιστορίας της ΑΕΚ.

Η συμπαραγωγήτης ΕΡΤ με τη Nova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική - αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικόπου δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports.Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννηση του, τη σεζόν 1979-80 έως τις μέρες μας. Η σειρά εκπομπών θα προβληθεί σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών με τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες να μας συγκινούν ενώ διηγούνται άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ