MEDIA

Τι ελπίδες έχει το Mega; Όλα τα σενάρια!

Τι ελπίδες έχει το Mega; Όλα τα σενάρια!

Δύναται να αποφευχθεί το "μαύρο" στο Mega; Ναι, και εξηγεί το πώς ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Τρίτη και 13 έμελλε να δημοσιοποιηθεί η χειρότερη είδηση στην ιστορία του Mega : η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να πέσει «μαύρο» στο σήμερα του καναλιού, εφαρμόζοντας τον νόμο.

Το ΕΣΡ απέρριψε το αίτημα να χαρακτηριστεί ως «μη ενημερωτικό» το κανάλι, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει ως «θεματικό» και, απόρροια τούτο, να διεκδικήσει μελλοντικά, στον σχετικό διαγωνισμό, μια «θεματική» άδεια, η οποία είναι επίσης πανελλαδικής εμβέλειας.

Το βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ για το «όχι» προς το megaλο κανάλι ήταν πως το Mega λειτούργησε επί πολλά χρόνια πανελλαδικός ενημερωτικός σταθμός αλλά δεν μετείχε (δύο φορές) στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα.

Τι ελπίδες έχει το Mega; Όλα τα σενάρια!
EUROKINISSI

Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Η εν λόγω απόφαση του ΕΣΡ να αναρτηθεί διαδικτυακά, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, και αύριο ή μεθαύριο να ενημερωθούν για την απόφαση η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και η Digea, προκειμένου να «κατέβει» το σήμα του καναλιού.

Από την άλλη όμως, και εφόσον οι μέτοχοι του καναλιού το επιθυμούν (ήτοι οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Μαρινάκης), έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αρχικώς με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της προαναφερθείσας απόφασης του ΕΣΡ και, εφόσον αυτά εγκριθούν, με αίτηση αναστολής στο ΣτΕ μπας και υπάρξει ανατροπή στην αρχική απόφαση.

Τούτο ακριβώς ζήτησαν και πριν από λίγα λεπτά τόσο οι εργαζόμενοι του Mega όσο και η ΕΣΗΕΑ ζήτησαν από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του καναλιού να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες (ήτοι, το ΣτΕ) για να αποφευχθεί το «μαύρο». Για να το κάνει όμως, χρειάζεται την έγκριση των μετόχων.

" Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ ρίχνει μαύρο στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το Mega είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει λουκέτο στο κανάλι", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ